Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kahta Çağrı-Der’in düzenlediği kutlu doğum etkinliği coşkuyla kutlandı. Fatih Parkı karşısında düzenlenen etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program okunan mevlid-i şerif ile devam etti. Daha sonra Çağrı Derneği Başkanı Mehmet Aydın’ın yaptığı selamlama konuşması ile devam etti.Aydın, konuşmasında sahabilerin hayatından kesitler aktardı.

Aydın, konuşmasında sahabilerin fedakarlığından bahsederek, “Onlar dünyalık mallarını satarak Allah’ın rızasını, Peygamber’in rızasını ve ahireti kazanıyorlardı. Biz ise ahiretimizi satıyor dünyalık mallarsatın alıyoruz.”

Aydın konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bir taraftan kendilerini Resulallah’a feda eden sahabiler, bir yandan da Hz Muhammed’in ahlakını kendi çocuklarımıza öğretmekden aciz olan bizler. Yarın mahşer gününde Hz. Muhammed’in huzuruna çıktığımızda acaba ne yüzle diyebiliriz ki her şeyden çok seni seviyorduk. Acaba Peygamberimiz buna inanır mı”

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Molla Beşir Şimşek, “İslam ümmetinin kardeşliği müslümanların huzur ve barış içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde bir hayata sahip olması sadece Resullah’ın önderliğinde ve rehberliğine mümkündür. İstediğiniz kadar Avrupa’da bunu arayın Cenevreler’de Amerika’da Rusya’da şurda burda bu kerşliği arayın bulamassınız. Çünkü bizleri yoktan vareden Rabbimiz her derdimizin ilacı olarak Resulünü bize göndermiştir.”ifadelerini kullandı.

Şimşek konuşmasının devamında, “Barış, kardeşlik, huzur ve saadet arayanlar eğer samimi iseniz, Peygamber’i okuyun ve okutun. Peygameberimiz’in sevdası ve sevgisiyle gençlerimizi yetiştirelim. Ve görün o zaman bu miletin güneşi bu barış güneşi tekrardan nasıl doğacaktır.”şeklinde konuştu.

Akabinde Medine Kız İlahi Grubu ve Grup Aksa’nın seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşatıldı.

Program, yapılan dua ile sona buldu.