Besni'de, Eğitim-Bir-Sen'e üye Gönüllü idareci ve öğretmenler coronavirüs sürecinde ülkesinin, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yanında olduklarını ifade etmek için sendika üyelerinden oluşan Gönüllü Vefa gurubu oluşturdu. Oluşturulan ekibin  bilgisi İlçe Kaymakamlığına sunularak herhangi bir durumda vatandaşlarımıza hizmet için göreve hazır oldukları belirtildi.

Eğitim-Bir-Sen Besni Başkanı Akdoğan yaptığı açıklamada, üyelerimizden gelen talep ve öneriler doğrultusunda "Gönüllü Vefa gurubu" oluşturulduğunu söyledi. Ülkemizin bu konuda bize ihtiyaç duyması ve çağrıda bulunması halinde Kaymakamlığımızın koordinesinde ihtiyaç talebinde bulunan Besnili hemşehrilerimizin temin edilecek ihtiyaçları gönüllü üyelerimiz tarafından ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim edilecektir.

Gönüllü üyelerimizin, kendisine ve sendika ilçe yönetimindeki arkadaşlarımıza mesaj ve telefonla ulaşarak, bu süreçte  halkımiza destek olmak istedikleri yönünde talepte bulunmaları üzerine böyle bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Akdoğan, şu bilgileri verdi:
"Bu konuda üyelerimizden gelen talepler üzerine  bu projeye destek olmak isteyen gönüllü üyelerimizin iletişim bilgilerini ilçe Kaymakamlığımıza verdik. Gönüllü Vefa Destek Ekibimiz, Kaymakamlığımızca ihtiyaç duyulması halinde kendi araçları ile yaşlılarımızın veya kendi ihtiyacını karşılayamayacak durumdaki kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları kendi ev adreslerine bırakılacaktır. 
Sendika olarak her zaman ülkemizin ve milletimizin yanında olduk. Yurtdışı kaynaklı bu salgın döneminde; ülkemizin, milletimizin yanında olmak için seferber olduk. Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik dönemde bu örnek tavrı ile Eğitim-Bir-Sen'in kuruluş vizyon ve ilkesine yaraşır biçimde büyük bir özveri sergileyen bu teşkilatın tüm gönül erlerine sonsuz şükranlarımı sunarım." dedi.