Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Hasan Özdemir, “Çakırhüyük Beldemizin 5 Mahallesinden biri olan Boybey Mahallemizin İçme Suyu 2014 yılından beri sürekli kesik halde. Mevcut Belediye Başkanı Miktat Çetin ‘in talimatıyla gerçekleştirilen bu kesme işlemi dolayısıyla mahalle sakinleri mağdur olmakta.

Benim doğduğum yer olan mahalleme su verilmeme gerekçesi ise benim aday olmam yani şahsi husumetten kaynaklanmakta. Kısacası bu mahallede bana çok fazla oranda oy çıkması.

2010 Yılında Beldemizin İçme Suyu  İsale hattı Projesini İlbank  ile beraber yaptık. 26 Aralık 2011 yılında ise faaliyete girdi. İlbank tarafından % 100 Hibeli ve 12000 Metre uzunluğundaki bir proje idi.

O günkü şartlarda Belediye imkanlarımızla Levzin Mahallemizin tamamına 2500 metre İçme suyu Şehir Şebekesi Yaptık.Yani beldemizin 4 Mahallesine cazibe ile su verilirken, bir mahallesi yani Boybey Mahallesine Enerji ile veriliyor.

31 Mart 2019 Seçimlerinden önce ve sonra bu mahallemize hiç su verilmedi. Mübarek Ramazan Bayramını kutladığımız bu sıcak Haziran ayında ne yazık ki Boybeyde İçme suyu yok! İçme suyu olmayınca vatandaş ne temizlik yapabildi nede dışarıdan gelen misafirlerine bir bardak su verdi. Mahalle sakinleri Bayramın ilk Işıkları ile benim yanıma geldiler. Bende bu gün bayram Adıyaman Millet vekillerimiz ve Besni Protokolü Bayramlaşma yapacaklar dedim ve Besni ye Bayramlaşmaya traktör ve tankerlerimizle gidelim dedim.

Yapmış olduğumuz müzakereler neticesinde 4 kişilik bir grupla Besni’ye gittik. Vekillerimizle görüştük, gereği yapılmasa Adıyaman’a gerekirse Ankara’ya gideceğimizi dile getirdik. 80 hanelik bir mahallenin suyunu kesme kimsenin hadi değil. O mahallede Su aboneleri var, kanun var hukuk var. Belediye Başkanı da kanunları uygular kendisine az oy çıkıyor diye mahalleyi topyekun cezalandıramaz...

Kendi dönemimizde biz vatandaşımıza su vermek için gece gündüz çalışırken, arıza durumlarında ise geçici olarak itfaiye ile herkese sularını dağıtırdık. Şimdi Boy Bey Mahallemizde  her evde bir su tankı var . 2014’ten bu yana birçoğu sondaj kuyusu açtılar. Kuyuların çoğunda maalesef suda çıkmıyor,  çıkanda 1-2 saat çalışıp kapanıyor.

Yaşatılan bu zulmü şiddetle kınıyor ve bu sorununun bir an önce düzeltilmesini talep ediyoruz.