İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği,

Kitap Kampanyası Düzenledi

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren derneklerimizden İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği tarafından, Besni’yi tanıtan kitaplardan oluşan kitap kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında hemşerilerimiz içinde Besni geçen kitaplarını kütüphaneye veriyor. İsteyen herkes kütüphaneye gelerek bunlardan faydalanabilecek.

Dernek Binasında düzenlenen kampanya programına Profesör Doktor Bekir Karlığa, Profesör Doktor Hüseyin Çakallı, Doç.Dr. Alper Tunga Akarsubaşı, Av. Hüsniye Hafızoğlu, Diş Hekimi Yusuf Doğar, Adıyaman Federasyon Başkanı Doktor Nevzat Bayhan, Doktor Sevin Karalar, Doktor Turan Karalar, Ressam Ayşe Işık, Şair Emekli Öğretmen Fikret Kuşçuoğlu, Emekli Öğretmen Hüseyin Narin, Şair Şıhman Tayfun, Emniyet Müdürü Kahraman Bağış, Fizik Mühendisi İbrahim Bağış, Ziraat Mühendisi Ali Nergiz, Emekli Öğretmen İbrahim Ferlengez, Emekli Öğretmen Mehmet Bekmezci, Ekonomi Uzmanı Sıtkı Değirmenci, Ziraat Mühendisi Seydi Vakkas Dursun, İnşaat Mühendisi H.Ali Karaslan, Emekli Öğretmen Bedir Sabak, Makine Mühendisi Vakkas Kumral, Avukat Sabri Arslan, İş Adamı Mustafa Uğur, Abidin Mutlu, Aşağıçöplülüler Dernek Başkanı Mustafa Sağlık ve çok sayıda hemşerilerimiz katıldı.

Kampanya ile ilgili düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Av. Ahmet Kemal Ferlengez; “İçinde bulunduğumuz bu mülkü bağışlarıyla derneğimize kazandıran hemşerilerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Derneğimizin başlatmış olduğu kitap kampanyamızın amacı, Besni ile ilgili eserleri ve Besnili hemşerilerimizin eserlerini kitaplığımızda toplamak ve ilgilenenlerin hizmetine sunmaktır. Sağolsunlar daha kampanyanın ilk gününde Bilim Adamlarımız ve Yazarlarımız eserlerini bağışlamak üzere programımıza katıldılar. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Ayrıca toplantımızda komisyonlar oluşturarak hizmetin kalitesini ve çeşidini arttıracağız. Panel,  sempozyum, seminer, konferans, resim ve sohbet gibi etkinlikler sunacağız. Fotoğraf ve seramik gibi sanat dallarında da sergiler açacağız.

Danışma kurulu, bilim, sanat ve kültür komisyonu, sosyal yardımlaşma ve dayanışma komisyonu, kadın komisyonu ve gençlik komisyonu olmak üzere 5 komisyon oluşturacağız. Sizin de önerilerinizle başka komisyonlar da kurabiliriz. Toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran değerli hemşerilerime ve kitap bağışında bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Ferlengez’den sonra konuşan Profesör Doktor Bekir Karlığa ise; “Besni medeniyetler şehridir. Yapmış olduğunuz bu faaliyetleri gönülden destekliyorum. Buradaki bu kitaplık yetersiz. Daha da genişletileceğini tahmin ediyorum. Yaptığınız başarılı çalışmaları takdir ediyorum. Her türlü faaliyetlerinizde elimden geldiği kadar yanınızdayım” dedi.

Adıyaman Federasyon Başkanı Doktor Nevzat Bayhan ise Besnililer Dayanışma Derneğinin federasyonlarına girmesi ile daha da güçlendiklerini, derneğin her türlü faaliyetlerinde yanlarında olacaklarını belirtti.

Kitap kampanyasına bağışta bulunanlar: Profesör Doktor Bekir Karlığa, Profesör Doktor Hüseyin Çakallı, Diş Hekimi Yusuf Doğar, Doktor Nevzat Bayhan, Şair Emekli Öğretmen Fikret Kuşçuoğlu, Şair Şıhman Tayfun ve Abidin Mutlu.

Toplantı sonrası komisyonlar kuruldu. Ayrıca katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.