AKEDAŞ Personeli ilçe genelinde yaşanan iletişim ve enerji hatlarındaki arızaların giderilmesi için hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

AKEDAŞ Besni İşletme Şefi Ünal Arpa İlçede yaşanan arızalarla ilgili yaptığı açıklamada,” İlçemizde aşırı sulu kar yağması ve fırtına nedeniyle enerji hatlarında kopma meydana geldi ve bazı bölgelerde elektrik sıkıntısı yaşandı.

Şu anda ilçe merkezinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamakta. İlçeye bağlı 29 Köyde elektrik arızaları devam ediyor. Arızalara dün geceden buyana 23 personel ile yoğun bir şekilde müdahale etmekteyiz.

35 Direğimizin hasar görmesi ile birlikte, oluşan toplam 79 arızadan 49’u giderilmiş olup, 29 bölgede arızalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu arızaları da gidermiş olacağız.

Su Gözü’ndeki arıza giderildi

Su Gözü’nde bulunan belediyeye ait içme suyu pompalarını besleyen elektrik şebekesinde oluşan arızalarda gerek belediye personeli gerekse AKEDAS Personeli tarafından sürdürülen ortak çalışma ile sona erdirilmiş olup, pompalara enerji verilmeye başlandı. Yaklaşık 2-3 Saat içerisinde yaşanan su sıkıntısının sona ereceği öngörülmektedir,” dedi.