Adıyamanımız ve ilçelerimizde içme suyu ve sulama manasında tek karış toprak kalmayana kadar çalışmalarımız önceden de olduğu gibi her daim durmaksızın devam edecektir. Bu manada üzerinde yoğun gayret sarf ettiğimiz Recep İçme Suyu projesinin 2019 yılı yatırım programına alınmasından mutluluk duymaktayız.

2019 yılı yatırım programına alınan Recep içme suyu projesi ile Samsat, Kâhta, Sincik, Çelikhan ilçelerimize bağlı toplam 170 mahalle, belde, köy ve mezra gibi yerleşim birimlerimizin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanacaktır.

Yılda 4,26 hm³ içme suyu verilecek olup, kaynak su Çelikhan ilçemiz Recep köyündeki Değirmen 1 ve Değirmen 2 kaynaklarından temin edilecektir.

Recep içme suyu projesi 136 milyon TL. keşif bedel ile 2019 yılı yatırım programına dahil edilmiş bulunmaktadır.

Ana isale hattı proje çalışmaları tamamlanma aşamasında olup, proje kapsamında 1 adet kaptaj yapısı, 80 km uzunluğunda çelik boru ana isale hattı ​bulunmaktadır. Ana isale hattından mevcut ve Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından yapılacak yeni hatlara bağlantılar yapılarak içme suyu kapsamdaki yerleşim birimlerine iletilecektir.

Bu önemli yatırımın ilimize kazandırılması noktasında bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, milletvekilli arkadaşlarımız ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.