ANKARA (BESNİ GÜNCEL) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında Haziran ayına ilişkin hibe ödemelerinin tamamlandığını duyurdu. Açıklamaya göre, girişimcilerin yatırım gücünü artırmak ve kırsalda kalkınmayı hızlandırmak amacıyla 315 milyon 714 bin TL tutarındaki hibe desteği üreticilerin hesaplarına aktarıldı.
Bakan Yumaklı, kırsal kalkınmaya yönelik yatırımları desteklemeye devam ettiklerini belirterek, "Kırsala yatırım yapıyor, üretime tam destek veriyoruz. Girişimcilerimizin gücüne güç katmak ve yerinde kalkınmayı hızlandırmak için IPARD III Programı çerçevesinde Haziran ayında 315,7 milyon TL hibe ödemesini hesaplara aktardık. Toprağına sahip çıkan, üreten ve memleketimize değer katan tüm üreticilerimizin daima yanındayız." ifadelerini kullandı.
HİBE DESTEĞİ DÖRT ANA BAŞLIKTA DAĞITILDI
Haziran ayında yapılan IPARD III hibe ödemeleri kapsamında;
- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar: 176 milyon 55 bin TL
- Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme: 102 milyon 603 bin TL
- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar: 21 milyon 693 bin TL
- LEADER Yaklaşımı ve Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması: 15 milyon 363 bin TL
olmak üzere toplam 315 milyon 714 bin TL hibe ödemesi gerçekleştirildi.
KIRSAL KALKINMAYA DESTEK SÜRÜYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen IPARD III Programı ile tarımsal üretimin artırılması, kırsal bölgelerde yatırımın teşvik edilmesi, istihdamın güçlendirilmesi ve yerel kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor. Program kapsamında sağlanan hibelerle üreticilerin modern yatırımlara yönelmesi ve kırsal ekonominin güçlenmesi hedefleniyor.
Next



