BESNİ GÜNCEL - Adıyaman’ın Tut ilçesinde, öğretmenlerin bilimsel araştırma ve proje hazırlama becerilerini geliştirmek amacıyla TÜBİTAK proje yazma eğitimleri düzenlendi.

Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi koordinasyonunda, Tut İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimlere ortaokul ve lise öğretmenleri katıldı.

ÖĞRETMENLERE PROJE HAZIRLAMA SÜREÇLERİ ANLATILDI

Fen Bilimleri Öğretmeni Melike Aydar tarafından verilen eğitimlerde, bilimsel araştırma yöntemleri ve proje hazırlama süreçlerine ilişkin bilgi ve becerilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu. Eğitimlerle öğretmenlerin, öğrencilerin proje çalışmalarına daha etkin rehberlik etmeleri amaçlandı.

Okullarda Güvenlik Denetimleri Artırılıyor
Okullarda Güvenlik Denetimleri Artırılıyor
İçeriği Görüntüle

Ortaokul ve lise öğretmenleri için ayrı gruplar hâlinde gerçekleştirilen eğitimlerde, ilçede bilimsel çalışmalara katılımın artırılması ve proje geliştirme kültürünün yaygınlaştırılması hedeflendi.

BİLİMSEL PROJE ÇALIŞMALARINA DESTEK

Eğitimlerin, öğretmenlerin proje hazırlama süreçlerindeki yetkinliklerini artırarak öğrencilerin bilimsel araştırmalara yönlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Tut İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitimlerin düzenlenmesine katkı sunan Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimine, eğitimi veren Melike Aydar’a ve katılım sağlayan öğretmenlere teşekkür etti.

#Adıyaman #Tut #TÜBİTAK #ProjeYazmaEğitimi #Eğitim #MillîEğitim #BilimselAraştırma

Muhabir: Haber Merkezi