Türkiye Şampiyonluklarına birçok branşta ev sahipliği yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman’ın yıldızı parlayan bir kent olarak spor müsabakalarında her zaman tercih edilen bir kent olduğunu söyledi.

ADIYAMAN’DA SPOR TURİZMİ GELİŞİYOR

İl Müdürü Fikret Keleş:”18 İlden kız ve erkek olmak üzere 290 sporcu, 36 idareci, 36 antrenör ve 30 hakem olmak üzere 392 kişilik bir kafileyi üç gün boyunca ilimizde misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.  Bölgemizin en yeni ve modern tesislerine sahip olmamızın da verdiği bir avantajı her zaman büyük organizasyonlara ev sahipliği kullanmaya ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen sporcuları ağırlamaya devam ediyoruz. Binlerce sporcuyu, antrenörü, idareciyi ve ailelerini misafir ettiğimiz ilimiz, böyle büyük organizasyonlar sayesinde spor turizmi konusunda önemli bir şehir olmuştur. Gençler Adıyaman’da sadece müsabakalara katılmakla da yetinmeyip ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini de görüp yakinen tanıma imkânı buluyor. Ben kurumum adına ilimize gelen tüm misafirlerimize ve sporcularımıza hoş geldiniz diyor, müsabakalarda başarılar diliyorum” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen müsabakalar sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Tekin, Tekwando Federasyonu M.H.K Başkan Yardımcısı Abdullah Kuzucu ve Federasyon Gözlemcisi Nurettin Avcı dereceye giren sporcuları tebrik ederek madalyalarını takdim etti.

Okullararası Taekwando Kız-Erkek yıldızlar Grup Birinciliği müsabakalarında 8 ayrı sıklette Malatya, 2 ayrı sıklette Gaziantep ve 1 sıklette Elazığ’lı sporcular altın madalyaların sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı.