Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Gençler Kız ve Erkek Bowling yarışmaları Adıyaman Park AVM Let’s Get Fun Bowling Salonu’nda 10 erkek 9 kız takımı olmak üzere toplam 19 takım ve 160 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

İl birinciliği için takımların centilmenlik içerisindeki mücadelesi sonrasında final maçlarının tamamlanmasıyla Erkeklerde 1. Mimar Sinan MTAL, 2. Esentepe Anadolu Lisesi, 3. Borsa İstanbul Anadolu Lisesi ve 4. Spor Lisesi oldu. Bayanlarda 1. Esentepe MTAL, 2. Doğa Koleji, 3. Simya Koleji ve 4. Özel Bil Fen Anadolu Lisesi oldu. 

Bowling yarışmalarına ilginin arttığına dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş: “Farklı bir spor dalı olan Bowlinge gençlerimizin göstermiş olduğu ilgi hepimizi mutlu etti. Çok keyifli olmasının yanı sıra eğlenceli bir spor dalı olan Bowling Adıyaman müsabakalarında Grubunda birinci olan takımlarımız Aralık ayında düzenlenecek olan Okullar arası grup müsabakalarında ilimizi temsil edecek. Ben dereceye giren okullarımızı ve sporcularımızı elde ettikleri başarılardan dolayı kutluyor, katılacakları Grup yarışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

Dereceye giren sporculara ve takımlara kupa ve madalyalarını Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri, Spor Şube Müdürü Sezgin Yıldırım, Bocce, Bowling ve Dart İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik, AVM Let’s Get Fun Bowling Salonu İşletmecisi Sadin Karakaş ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından verildi.