Konu ile ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Doğan Ciner; "Yaptığımız yönetim kurulu toplantısında Besni Belediye Spor takımımızın isminin "Besni Akın Spor" olarak değiştirilmesi kararı almıştık. Besni'mizin bir diğer güzide takımı Besni Spor yöneticileri ile yaptığımız toplantı sonrasında ise "Besni Akın Spor" adı altında birleşme kararı alındı. Şehrimizin diğer güzide takımı Besni Spor Kulübü Başkanı Cuma Ekinci ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde iki güzide kulübümüz birleşme kararı almıştır ve herkesin özlem duyduğu Akın Spor ismiyle BAL liginde olacaktır.

Yeni oluşan yönetim kurulu ile 80'li yıllarda 3. Lig'de mücadele eden Akın Spor ruhunu tekrar getirmek, Besni'mizde yaşayan herkesin hoşça vakit geçireceği maçlar izletebilmek ve bölgede Akın Spor adını tekrar duyurmak için el birliğiyle çalışacağız. Tüm Besnili hemşerilerimizin ve Besni'de yaşayan futbolseverlerin de desteğiyle hep birlikte Akın Spor'umuzu inşallah zirveye taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

Besni Belediyesinden gerekli desteği alamadığını gerekçe gösteren Besni Belediye Spor yönetimi yaptığı toplantıda aldığı kararla kulübün isminin "Besni Akın Spor" olarak değiştirilmesine karar vermişti.

Kulüp isminin değiştirilmesine de değinen Kulüp Başkanı Ciner; “Besni Belediye Spor yönetim kurulu olarak yapılan toplantıda alınan karar gereği, Belediyemizin maddi durumu göz önünde bulundurularak kulübümüze gerekli maddi desteği sağlayamayacağı anlaşılmıştır. Yönetim kurulu olarak daha geniş kitlelere ulaşmak ve kulübü belirli bir kurumun takımı olmaktan ziyade, Besnililerin takımı yaparak 1966 ruhunu ve 3. Ligdeki heyecanı ilçemize tekrar yaşatmak adına, kulübümüzün Besni Belediye Spor olan isminin 'Besni Akın Spor' olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi. İlçemize hayırlı olsun. Belediye Başkanımız Eyyup Mehmet Emre’ye bu güne kadar verdiği ve bundan sonra vereceği destekler için şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.