Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Merkez ve İlçelerde gerçekleştirilen ön eleme müsabakaları sonrasında Gençler ve Yıldızlar Kız / Erkek sporcuları madalyalarını aldı. Düzenlenen müsabakalar sonunda Besni'den katılım sağlayan sporcular bütün kategorilerde birinciliği kazanırken gösterdikleri performans ile göz doldurdular.

Genç erkeklerde ilk iki takım, Genç kızlarda ilk üç takım, Yıldız erkeklerde ilk üç takım, Yıldız kızlarda ise ilk üç takım yapılacak olan grup müsabakalarında Adıyaman'ı temsil edeceklerdir.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ayhan Tekin, Şube Müdürü Zeynel Abidin Şenlik, Besni Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Okul Müdürleri ve Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.

Müsabakalar sonunda sıralamalar şu şekilde oluştu;

Genç Erkekler kategorisinde

1. 15 Temmuz Şehitleri A.L. (Besni), 2. Şehit Abidin Tanrıkolu A.L. (Besni), 3. Borsa İstanbul A.L., 4. Sarıyaprak ÇPAL (Besni)

Yıldız Erkekler kategorisinde;

1. Köseceli Şehit Recep İnce OO (Besni), 2. Özel Birey OO (Adıyaman), 3. Uzunkuyu OO (Besni), 4.Şehit Akif Güneş İmam Hatip Ortaokulu (Merkez)

Yıldız Kızlar kategorisinde;

1.Şehit İmam Tan OO (Besni), 2. Hacı Bey OO (Kahta), 3. Suvarlı Serap Gül OO (Besni), 4.Özel Adıyaman Birey Orta Okulu

Genç Kızlar kategorisinde;

1. Köseceli ÇPAL (Besni), 2. 15 Temmuz Şehitleri AL (Besni), 3. Borsa İstanbul AL (Kahta), 4.Özel Batışehir Anadolu Lisesi