2019-2020 sezonunda Adıyaman Amatör Ligi Beyaz Grupta mücadele edecek olan Besni Belediye Spor, geçtiğimiz Pazar günü sezon açılışını yaparak Gaziantep Spor ile yaptığı hazırlık maçını 4-2 kazandı. Maçtan önce sezon açılış töreni yapan Besni Belediye Spor, futbolcularını tanıttı. Futbolcuların tanıtımının ardından maça geçildi. Futbolcular sahaya "Barış Pınarı Harekatında Kahraman Ordumuzun Yanındayız" isimli pankartla çıktı.

Maçı Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ve Yardımcısı Gökhan Serter, AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, İl Genel Meclis Üyeleri Aydın Arslan ve Ramazan Durmuş, Gaziantep Spor Kulüp Başkanı Hasan Şahin, Besni Spor Kulübü Başkanı Seydullah Gürkan, Besni Belediye Spor Kulüp Başkanı Doğan Ciner ve sporseverler izledi.

Başlama düğünün çalınmasının ardından yaptığı presle maça hızlı başlayan Besni Belediye Spor 6. dakikada Hazar'ın ayağından bulduğu golle skoru 1-0'a getirdi. Maçın 10. dakikasında ise Gaziantep Spor attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Bu golden 5 dakika sonra Gaziantep Sporlu defans oyuncusu topu kaleciye vermek istedi. Kaleci ise topu ayağının altından kaçırdı ve top kaleye yönelerek gol oldu ve Besni Belediye Spor 2-1 öne geçti.

Ataklarını sıklaştıran Besni Belediye Spor yakaladığı sayısız gol pozisyonlarından yararlanamadı. 33. dakikada Gaziantep Spor skoru 2-2'ye getiren golü attı ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan Besni Belediye Spor, 60. dak,kada Roji'nin attığı gol ile skoru 3-2 yaptı. Maçın 71. dakikasında ise sahneye çıkan Memet, kendisinin 1.  takımının ise 4. golünü attı. Maçta başka gol olmayınca Besni Belediye Spor hazırlık maçında sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak sezona hazır olduğunu gösterdi.

Maçın ardından açıklama yapan Besni Belediye Spor Kulübü Başkanı Doğan Ciner, oynana maçta takımının performansından memnun olduğunu ve daha da iyi olacağını ifade ederek; "Bugün Gaziantep Spor takımı ile sezon öncesi hazırlık maçı yaptık. Takımımızın eksikleri var. Onları da kısa sürede tamamlayacağız. Oynanan maçta takımın genel olarak performansından memnunum. Gaziantep Spor'a bizleri kırmayarak davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Adıyaman Amatör Liginde her yıl olduğu gibi, bu yıl da aynı statü uygulanacak. Kırmızı ve Beyaz grup 10'ar takımdan oluşacak. Gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar play-off oynamaya hak kazanacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda play-off grubunu lider tamamlayan takım, Adıyaman'ı Bölgesel Amatör Liginde temsil eden Adıyaman 1954 Spor veya Kahta 02 Spor ile baraj maçı oynayacak.