Besni Akın Spor Yönetim Kurulu tarafından gazetemize yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bildiğiniz üzere takımımız Besni Akın spor, 2019-2020 sezonunda Adıyaman Amatör'de göstermiş olduğu başarıyla yıllardır özlemini duyduğumuz bir üst lig olan Bölgesel Amatör Lig'e yükselmişti. Her yıl Ekim ayında başlayan Bölgesel Amatör Lig maçları, pandemi nedeniyle oluşamayan şartlar yüzünden bugüne kadar ertelenmiştir. Bu 8 aylık süre zarfında maalesef hep bir belirsizlik yaşandı. Yaşanan bu belirsizliğe rağmen bizler yönetim olarak maçların başlama ihtimaline karşın transferlerimizi yaptık ve yaklaşık 5 aydır hem antrenmanlarımızı gerçekleştirerek hem de hazırlık maçları yaparak lige en hazır şekilde girmeye çalıştık. Zaten kısıtlı olan bütçemizi de bu süre zarfında oyuncularımızın ve teknik ekibimizin maaşları için harcadık.

TFF'nin geçtiğimiz günlerde aldığı kararla maçlar Haziran ayı içerisinde hızlandırılmış bir program ile TFF'nin belirleyeceği tarafsız şehirlerde oynanacak, takımların konaklama masrafları ve covid-19 tedbirleri ile alakalı tüm sağlık harcamaları kulüplere ait olacak ve lige katılan takımlardan sadece 4 tanesi 3. Lig'e yükselecek. Bu maddî yükümlülükler de zaten kısıtlı imkanlarla ayakta kalmaya çalışan Bölgesel Amatör Lig kulüplerini daha da zor duruma sokacaktır.

TFF'nin aldığı bu akıl almaz kararla birlikte 266 BAL temsilcisinden sadece 108 tanesi lige katılım kararı almıştır. Hatta bölgemizde bulunan Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Kilis ve Kahramanmaraş temsilcilerinden 6'sı lige katılma kararı alırken 14'ü katılmayacağını belirtmiştir.

Bizler de Besni Akın Spor Yönetimi olarak yaptığımız istişareler neticesinde hem maddî açıdan zaten zor durumda olan kulübümüzü daha fazla sıkıntıya sokmamak hem de mevsim koşullarının ve alelacele yapılacak maçların sporcu sağlığı açısından olumsuz durumlar teşkil edeceğini düşündüğümüzden TFF'NİN

" BÖLGESEL AMATÖR LİG'E BU SENE KATILMAK İSTEMEYEN KULÜPLER, HAKLARI SAKLI KALMAK ÜZERE 2021-2022 SEZONUNDA LİGE KATILABİLİRLER." şeklindeki kararı uyarınca Haziran ayında oynatılması plânlanan kısa süreli turnuvaya katılmayıp daha fazla bütçe, daha güçlü bir kadro ve daha büyük bir heyecanla Eylül ayında başlayacak olan 2021-2022 sezonunda lige katılma kararı almış bulunuyoruz. Elimizdeki bütçeyi 1 aylık bir turnuva için değil de 4 ay sonra başlayacak olan yeni sezon için harcamak ve kendi sahamızda ve seyircimiz önünde oynamak istiyoruz. Şimdiye kadar takımla antrenmanlara katılan futbolcularımız ve teknik ekibimizle yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de keyifle izleyeceğiniz maçlar yapacağımızın sözünü veriyoruz ve bu kararımızı siz değerli taraftarlarımızın, hemşerilerimizin ve takipçilerimizin anlayışla karşılamasını umuyor, saygılarımızı sunuyoruz” dedi.