Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) Masa Tenisi müsabakalarına Adıyaman’ı temsilen katılan Besni Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Masa Tenisi Erkek Takımı Bölge Şampiyonu olurken, Kız takımı ise bölge üçüncülüğünü elde etti.

22-23 Şubat 2020 tarihlerinde Diyarbakır’da yapılan Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) Masa Tenisi Bölge müsabakalarına Adıyaman’ı temsilen katılan Masa Tenisi Erkek Takımı Bölge Şampiyonu , kız takımı  ise bölge 3.’sü olarak Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazandı. Diyarbakır Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksinde yapılan müsabakalara Güney Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 11 İlden 33 erkek 33 bayan sporcu katılırken Adıyaman'ı temsil eden Umut Korkmaz ferdi sıralamada 1. Arda Rıdvan Gürbüz 3. , Bakır Dayan ise 7. Sırayı alarak 215 puan topladı ve takım halinde Bölge şampiyonu oldular.

Antrenör Özlem Tüy gözetiminde Batman, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır gibi Masa Tenisinde ülkemizin önde gelen takımlarını geride bırakan sporcularımız büyük bir başarıya imza atarak hem erkeklerde hem kızlarda Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar.

Besni Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel organizasyon sonrası şu ifadelere yer verdi; "Bizlere her zaman maddi ve manevi destek olan pozitif yönde motive eden İlçe Kaymakamımız Bedirhan İmamoğlu ve İl Müdürümüz Fikret Keleş 'e, müsabakalara gitmemizde ulaşım desteği sağlayan Besni Şoförler Odası Başkanı Mitat Songur ve Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yilmaz’a , sporcularımızın gelişimleri için sürekli çalışan antrenörümüz Özlem Tüy ve Beden Eğitim öğretmenlerine, Sporcularımıza sağlık desteği veren Dr. Melikşah Yılmaz ve Dr Abdurrahman Arpacı hocalarımıza, Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Muhammed Mustafa Çalış hocamıza Her zaman yanımızda olan Sporcu velilerimize, Müsabakalarda aslanlar gibi mücadele eden sporcularımız Umut Korkmaz, Arda Rıdvan Gürbüz, Bakır Dayan, Medine Münevver Can, Cansu Kilinç ve Elanur Ertaş’a teşekkür ederim" dedi.