Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması ve sporda farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri Besni Kaymakamlığı önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programa Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni Cumhuriyet Savcıları Aysun Erol ve Atilla Özden Turan, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Memet Kasap, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Besni İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Barış Kara, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.  

Açılış seremonisinde konuşan Besni Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel; "Ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürü oluşturmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun ülkemiz genelinde Ekim ayının ikinci haftasında her yıl geleneksel olarak organize ettiği Amatör spor Haftası etkinliklerini ilçemizde gerçekleştiriyoruz.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturarak toplumun her kesiminden ve her yaş grubundaki bireylerin düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, sporcularımızın ve takımlarımızın müsabaka alışkanlığı ve tecrübe kazanması amaçlanmaktadır. Amatör Spor Haftası etkinlikleri İlçe Tertip Komitesi olarak bu yıl futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, okçuluk muay thai, atletizm, bocce ve dart branşlarında faaliyetler düzenleyeceğiz.

Etkinlikler için bizleri olumlu yönde motive eden ve destekleyen İlçe Kaymakamımız Bedirhan İmamoğlu'na, Besni Belediye Başkanımız Eyyup Mehmet Emre'ye ve bizlere her zaman lojistik destek sağlayan Besni Belediyesi birimlerine, ilçemizdeki sporun en önemli unsuru olan, okullarımızı ve öğrencilerimizi faaliyetlerimize katılmaları yönünde teşvik eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, faaliyetlerimizde emniyet ve sağlık tedbirlerini en üst düzeyde sağlayan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü birimlerine, kurumsal amaçlarımıza ulaşmamızda her zaman yanımızda olan basın kuruluşlarımıza, Amatör Spor Kulüplerimize, Beden Eğitimi Öğretmeni ve antrenör arkadaşlarımıza ve faaliyetlerimize katılan sporcularımıza teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından Besni Do-Kan Spor Kulübü sporcuları milli antrenörü Serdar Meşen gözetiminde Muay Thai gösterisi yaptı. Gösteri öncesinde sporculardan Türkiye 3. Mislina Akbaş ve İl 1. Elif Aygün, Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu için "Ustaya Saygı" anlamına gelen Wai - Kruu dansını sergiledi. Daha sonra ise sporcular Lapa ve gösteri maçı yaptı.

Besni Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Adıyaman İl Müdürlüğü'nün desteği ile Besni Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından kısa süre önce başlatılan okçuluk faaliyetinde kısa zaman diliminde büyük gelişim gösteren sporcular antrenör Engin Kaya gözetiminde gösteri yaptılar. Bu gösterinin ardından Masa Tenisi sporcuları antrenör Özlem Tüy gözetiminde bir gösteri sundular.

Programın ardından amatör spor Haftası etkinlikleri kapsamında Besni Spor Salonunda 30 sporcunun katıldığı okçuluk, genç kızlar ve genç erkekler Dart müsabakaları ve 7 okulun katıldığı yıldızlar bocce müsabakaları yapıldı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular ve okulların madalyaları verildi.