Ahmet Yıldız gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Büyük bir arzu, heyecan ve gururla görev yaptığım Ak Parti Besni Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan bugün itibariyle üzülerek istifa ediyorum.

Dava adamı olarak ve tüm fedakarlıkları yaparak yola çıktığım bu kutlu yolda önüme defalarca engel konuldu. Ciddiye alınmadık, telefonlarımıza dahi cevap verilmiyordu.

Parti içersisindeki eski yeni kavramı had safhaya ulaştı. Bu güne kadar partiye emek vermiş zor günlerinde partimizin ve teşkilatın yanında samimiyetle duran ağabeylerimiz, kardeşlerimiz bir bir uzaklaştırılmaya çalışıldı ve bir kısmı durduk yere küstürüldü. Bunları yapanların samimi ve iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Amaçları partiyi bölmek ve zayıflatmak. Çünkü seçime çok az bir süre kalmasına rağmen,  her bir oyun büyük kıymeti varken niçin insanlar küstürülür. Bu oyunlar sadece benim üzerimden oynanmadı.

Bunların haricinde parti içerisinde bir düzensizlik var. Her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes birbirinden habersiz. Teşkilat yöneticileri telefonlarımıza dahi bakmıyor. Kısacası partimiz de başarı gösteren, samimi olan kişilerin önünün kesilmesi onların saf dışı edilmesi için her türlü iftira, ayak oyunları ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu yaşananlar parti yöneticileri tarafından görülmüyor mu? Görülüyorsa niçin müdahale edilmiyor. Bu şahısların partimize tamamen zarar verdiklerini göz önündedir. 

Bugüne kadar hiçbir hukuk dışı, gayri ahlaki ve akçeli işin içinde olmadım ve bundan sonrada olmayacağım. Dürüst ve samimi insanlara sahip çıkmalıyız. Bu insanlar iftira ve karalamalarla yıpratılmaya çalışılıyor, gerçekler asla örtbas edilemez. Bizim samimiyetimize gelince herkes ne yaptığımı iyi biliyor. Aday adaylık sürecinden hemen sonra dedikodulara mahal vermemek adına çalışmakta olduğum iş yerimden istifa ederek, davamın arkasında yüreğim ile durdum. Yaptığım tüm çalışmalarım göz önündedir. Bu zaman zarfında davamı kendi imkanlarım doğrultusunda tüm fedakarlıkları göstererek buraya getirdim.

Bu çalışmalarım esnasında farkında olmadan, kalbini kırdığım, üzdüğüm veya incittiğim dava arkadaşlarımın ve Besnili hemşerilerimin affına sığınıyorum.

Besni Teşkilatını bıraktım diye,

Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a olan sevgimden vazgeçmedim, bundan beni kimse beni alı koyamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan ve Belediye Encümen Üyesi Adaylığından İSTİFA ediyorum, “

Saygılarım ile...