Parti binasında gerçekleştirilen kongreye Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir ve partililer katıldı.

Olağan Kongrede Divan Başkanlığına Uğur Kaya getirilirken, katip üyeliklerine ise Necdet Koca ve Mehmet Ziya Boyraz seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Olağan Genel Kurulda yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi.

Tek liste halinde gidilen seçimde bütün oyları alan Ömer Turan YRP Besni İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; "Ramazan Yıldız, Mehmet Bahattin Turan, İsmail Kığılı, Hüseyin Türk, Ramazan Turan, Abuzer Yerlikaya, Zeynel Uludağ, Mehmet Erdoğan, Latif Özmen, Cafer Doğmaz ve Kadir Tekin.

Seçimin ardından konuşma yapan YRP Besni İlçe Başkanı Ömer Turan; "23 Kasım 2018 tarihinde liderimiz Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisinin, ülkemize, devletimize, milletimize, İslam'a ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim. Rabbim bu kutlu yolda hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder.

Yeniden Refah Partisi Besni İlçe Başkanlığı 1. Olağan kongresi Besni’mize, beldelerimize ve tüm köylerimize hayırlı uğurlu olsun.

Yeniden Refah Partisi olarak, hesap sormaya değil, hizmet etmeye, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya, dert yanmaya değil, derde deva bulmaya, kalp kırmaya değil, kırılan kalpleri onarmaya, ötekileştirmeye değil, kucaklaşmaya, yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz.

Kavga için, intikam için, çatışma için değil, kinle, hasetle ve hırsla yola çıkmıyoruz. Yapılan tüm hayırlara teşekkür etmek, eksikleri tamamlamak ve yanlışları düzeltmek için yola çıkıyoruz.

Bizim davamız Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Sultan Abdülhamit Han'ın, Ertuğrul Gazi'nin, Süleyman Şah’ın davasıdır. Bizim davamız kimse kendi için yaşamaz, herkes kardeşi için yaşar. Menfaati öldürmenin en kolay yolu budur. Bize düşen gayret etmektir.

Bu ülkenin en büyük gücü tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı gençlerdir diyen merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yoludur.

15 Temmuz hain darbe gecesinde şehit olan Ömer Halisdemir ve arkadaşları bunun ispatıdır. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Güvenliğimizi sağlayan askerimizi, polisimizi havada, karada ve denizde muzaffer eyle yarabbi" dedi.