Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinde 15. Gruptan aday olan Özgür Açıkgöz ve Fatih Rüştü Bereket, Yeni Nesil Yönetimle hizmete talip olduklarını belirterek, yapılacak seçimin Adıyaman’a hayırlı olması temennisinde bulundular.

ATSO’nun çok önemli bir sivil toplum kuruluş olduğunu belirten 15. Grup adayı Özgür Açıkgöz; “İlimiz Ticaret ve Sanayi odası arzu ettiğimiz şekilde hizmet vermemekte. Oysa Sanayi ve Ticaret odaları Anayasal bir kurumdur. Anayasal haklarımız yeterince korunmamakta, yeterli düzeyde değil.İşçilerin ve memurların sendikası olduğu gibi , sanayici ve esnafında böyle bir yapısı var ve böyle bir mekanizme amacına uygun bir şekilde işletilemiyor. İşin başında olan kişiler sadece koltuk sevdası yüzünden var olan hakları kullanamadıkları gibi, bizleri de mahrum bırakmakta. Meslek gruplarının temsilcileri görevlerini yeterince yerine getirememekte. Seçilirken bin bir vaatle buralara gelen arkadaşlarımız maalesef şimdiye kadar beklentilere cevap veremediler. Oysaki bölgemizde sanayi,ve tarım alanında bölgemizin en geri kalan illerinden biriyiz.  Petrolü, mermeri, turizm, havası, suyu,  barışın ve huzurun başkenti olan Adıyaman maalesef kendi sadece kendi yağında kavrulmakta, eline verilen bir parça ekmeğe razı olmakta. En yakın komşu şehrimiz Şanlıurfa ili bile tarım ve sanayi alanında bizleri geride bıraktığı gibi, Malatya, Kahramanmaraş  ve özellikle Gaziantep, alıp başını gitti. Bu bizim kaderimiz olamaz. Bazen biz yatırımcılar, sanayiciler bir yerde buna dur diyebilmeliyiz, ve şimdi bunun tam zamanı. Memleketini , geleceğini, çocuklarının yarınını düşünler Pazar günü yapılacak olan seçime kadar elini vicdanına koyup, ona göre hak edene, bu işi gerçekten yapabilecek olan kişileri önce kendi gruplarından seçip ondan sonra da bu ili sanayi alanında ileri götürecek , yatırımcısının yanında olacak, ilimizin en önemli sivil toplum kuruluşu olan ATSO gibi bir kurumun başına yakışır bir başkan seçmek hedefimiz olmalı. Bu konuda herkesin gerekirse nefsini bir tarafa bırakıp, bölünmeden, parçalanmadan seçimi ilimizin imajına yakışır bir şekilde huzur ve barış içerisinde yapmaktır.” Dedi.

Medial ve Sağlık grubundan seçime girdiklerini belirten Fatin Rüştü Bereket ise; “Özgür Açıkgöz kardeşimle birlikte 15. grupta yer almaktayız. Birlikte ilk günden bugüne çalışmalarımızı sürdürdük.  Toplamda ATSO bünyesinde 18 grup olup, her kes kendi grubuyla ilgili çalışmak yapmakta. Bir çok seçimde olduğu gibi ATSO Seçimlerinin gündeme geldiği andan itibaren, aday olmak isteyen işadamlarımız üyesi olduğu ATSO dan istediği bilgileri rahatlıkla alamadı, gruplar nasıl bilemedi, bazen satranç oynar gibi gruplar farklı farklı yerlere atıldı. Buda seçime girmek isteyen arkadaşlarımızı bayağı uğraştırdı bir nevi seçime başlarken, 1-0 yeni başlamamıza neden oldu. Ama Allah’a şükürler olsun bizler ekip halinde çalışmalarımızı sürdürdük.” Dedi.

YENİLİKÇİ HAREKETİN OY PUSULA RENGİ ‘SARI’

Sarı oy pusulasıyla oylara talip oldukların belirten Bereket; “Bizler bizim gibi düşünen, bu ilin sanayisini, ticaretini, işadamını, yatırımcıyı bir adım daha öne götürmek üzere yenilikçi bir sloganla yola çıktık ve oy pusula rengimiz SARI olup inşallah seçim günü meslektaşlarımız ve üyelerimizin desteğiyle önce kendi gruplarımızdan çıkıp, ardından özlenen bir yönetim kurulu tablosu oluşturmak için elimizden geleni yapacığız, kazanan Adıyaman olsun, kazanan yatırımcımız olsun, kazanan bu ilinin sanayisi olsun. “ şeklinde konuştu.