31 Mart 2019 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Besni Belediye Başkan adayı olan Vakkas Açar, gençlerle bir araya gelerek, hem Besni'ye yapacağı projeleri anlattı, hem de gençlerin görüş ve önerilerini dinleyerek cevap verdi.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen gençlik buluşmasına CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Satıcı, gençler ve partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Satıcı yaptı.  

KILINÇ; "BAŞKAN ADAYIM VAKKAS AÇAR’A İNANIYORUM"

Satıcı'nın ardından kürcüye gelen CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "Önümüzde çok önemli bir seçim var. 31 Mart Pazar günü hem Besni'mizin, hem de sizlerin geleceğini oylayacaksınız. Bakın 16 yıldır ilçemiz iktidara her seçimde çok büyük bir katkı sunarak oy vermiştir. Fakat ne yazık ki ilçemiz hak ettiği hizmetleri hem yerelde hem genelde alamamıştır. Bende sizin içinizden biri olarak yaklaşık 19 yıldır bu şirin ilçemizde yaşamaktayım. Bu güzelim ilçemizin tüm sorunlarını bilen bir kardeşinizim. 3 yıllık ilçe başkanlığı süresi boyunca ilçemizin hem yerelde hem genelde sorunlarını sürekli gündeme getirdim ve çözüm önerileri sunmamıza rağmen ne yazık ki mevcut yönetim bu sorunlara çözüm getiremedi.

Günümüzde genç nüfusu hızla artan bir ülkeyiz ve aynı zamanda genç nüfusunu su gibi harcayan bir ülkeyiz. Bugün ilçemizde de gençlerimize yönelik ne yazık ki hiçbir çalışma yapılmadı, gençlerimiz işsiz ve gelecek kaygısı ile mücadele içindeler. Sizlerin tüm sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak sizlere sizin gibi genç, dinamik, genç yaşta belediye başkanı olup 10 yıllık başkanlığı zarfında çok güzel ve başarılı işlere imza atan, sizden biri olan Vakkas Açar’ı Cumhuriyet Halk Partisi Besni Belediye Başkan adayı olarak sizlerin huzuruna getirdik.

Sizlerden ricam 31 Mart Pazar günü sandığa giderken, tercihinizi yapmadan önce şöyle bir geçmiş 5 yılı gözünüzün önünden geçirip, tüm partilerin adaylarını masaya yatırıp, bugüne kadar geçmişte ne yaptıklarını, neyi başardıklarını, gerek ticareti ile gerek mesleği ile gerekse aile yaşantısı ile ilçemize ve halkımıza ne kattıklarına bakıp tercihinizi yapmanızı istiyorum.

Ben başkan adayım Vakkas Açar’a inanıyor ve güveniyorum. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır" dedi.

ÇAKMAK; "GENÇLİK OLMAZSA TOPLUM KENDİSİNİ YENİLEYEMEZ"

Açar'dan sonra konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak ise; "Genç demek yenilikçi demek, gençlik demek dinamizm demek, gençlik demek heyecan demek, gençlik demek geleceğe umut ile bakmak demektir.

Şunu çok iyi bilmeliyiz ki gençlik olmazsa toplum kendisini yenileyemez ve azimle yoluna devam edemez. Ama ne yazık ki bugün gençliğin toplumdaki yeri maalesef bilinmemekte. Atanamayan ve işsiz gençliğin çoğunlukta olduğu güzel ülkemde ülkemizde hepimize büyük vazifeler düşmektedir. Bugün batı Fende, ekonomide ve sosyalde bizden üstünse, kabahat bugünkü gençliğin değil, bir önceki gençliğin suçudur. Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz toplum ve ulus için mücadele etmelisiniz" dedi.

AÇAR; "GENÇLERİN SİYASETE İLGİ DUYMASINI VE SÖZ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUM"

Son olarak kürsüye gelen CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar ise; "Bugün burada siz değerli genç arkadaşlar ile birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Türkiye’yi özgür, aydınlık ve güvenli yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Siz genç arkadaşlarımın fikirleri bizlere her zaman yol gösterici olacaktır. Bende siz yaşlardayken girmiş olduğum bu siyaset yolunda şu ana kadar gençliğin siyasette, toplumda, halkta ve hizmette ne kadar önemli olduğunu birebir yaşamış ve şu anda bu çalışmalar sonrasında ilçemiz olan Besni’ye aday olmuş bulunmaktayım. Gençliğin ilk etaplarda toplum üzerinde maalesef çok güven verilen bir kesim olmadığı ama içine girdikleri zaman neleri başarabileceğini bu insanlara hissettiren, bu insanlara bu duyguyu yaşatan bir arkadaşınız olarak sizlerin mutlaka ve mutlaka siyasete ilgi duymanızı ve siyasette söz sahibi olmanızı istiyorum. Lütfen siyasete ilgi gösterin, siyasete ilgi gösterdiğiniz zaman Türkiye’deki sorunları hem daha iyi izlemek, hem de o sorunlara çözüm üretmek gibi becerilerinizi geliştirme imkanı bulacaksınız. Bu ülkenin geleceği öncelikle gençlere emanettir. Bizler hakkı, hukuku ve adaleti hiçbir ayrım yapmadan savunacağız. Görüşü, dini inancı, etnik kimliği ne olursa olsun, haksızlıklarla karşı karşıya kalanların her zaman yanında olacağız.

KESMETEPE’DE YAŞAYAN HERKESİN KALBİNİ KAZANDIĞIMIZ GİBİ, BESNİLİLERİN DE KALBİNİ KAZANACAĞIZ

Türkiye nüfusunun yarısı 30 yaşın altındadır. Avrupa istatistik ofisi (Eurostat) ve Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 15-24 yaş grubunda yaklaşık 13 milyon kişi ile Avrupa’nın en genç ülkesi konumunda bulunuyor. Bu genç nüfus zenginliğimizi fırsata dönüştürme yollarını araştırıp bulmalıyız. Kardeşlerim aklımızı ve kalbimizi çalıştıracağız. Bütün zorlukların üstesinden gelerek, hep beraber çalışa çalışa, birleşe birleşe, paylaşa paylaşa kazanacağız. Şunu ifade etmek isterim ki çok kararlı bir süreç yapacağız, aynı zamanda ahlaklı, özenli ve erdemli bir süreç yaşayacağımızdan tüm halkımız emin olabilirler. Kesmetepe’de yaşayan herkesin kalbini kazandığımız gibi, Besnililerin de kalbini kazanacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.

PROJELERİMİZ İLE GENCİNDEN YAŞLISINA, ESNAFINA KADAR HERKESE FAYDALI OLACAĞIZ

Besni'ye kazandıracağı projelerinden de bahseden Açar; "Seçimi kazandığımız taktirde hazırladığımız projelerle ilçemizin gencinden yaşlısına, esnafından tüm halkımıza kadar herkese faydalı olacağız. Ben 10 yıldır belediye başkanıyım. Bu süre içerisinde şeffaf belediyeciliğe çok önem veren birisiyim. Hiçbir şeyi gizli yapmadım, hiçbir şeyi kapalı kapılar arkasında yapmadım. Yaptığım bütün ihaleleri belediye bahçesinde tüm halkın katılımı ile yaptım. Yaptığımız bütün harcamalarımızda, muhasebemizi halkın sorgulayabilir haline getirdik.

İHALELER ŞEFFAF ORTAMDA YAPILACAK

Besni Belediye Başkanı olmam durumunda yapacağımız bütün ihaleleri Belediyemizin yan tarafında bulunan parka kuracağımız dev ekranla siz değerli Besnililerin izlemine sunacağız. Hiçbir şey gizli olmayacak. Yapacağımız bütün harcamalar Belediye adına kuracağımız internet sitesinde her ay nereye ne harcanmış, ne kadar harcanmış ve niçin harcanmışsa herkes evinde bu kurduğumuz siteye girip her şeyi öğrenecektir. Hiçbir şey bizim belediyemizde gizli kalmayacak.

Kesmetepe Beldesinde bir çok projeyi hayata geçirdik. İnşallah bu dönem Besni'de kazanmamız durumunda her bir projemizin finansmanını değişik Büyük Şehir ve büyük ilçelerin üstleneceği durumundayız" dedi.