İlçe Başkanı Hakan Kılınç ile birlikte parti binasında partililerle bir araya gelen Vakkas Acar, yapılan toplantıda adaylığını açıkladı.

KILINÇ; "BEN HER ZAMAN PARTİMİN MENFAATİNİ ÖNDE TUTTUM"

Toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "28 Aralık Cumartesi günü CHP Besni ilçe kongremizi hep birlikte birlik beraberlik içerisinde kol kola girerek kongre sürecini atlatmış olacağız. Ben 4 yıldır bu onurlu, şerefli ve kutsal görevi sizlerle birlikte en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Tabiki bizimde eksikliklerimiz ve ufak tefek hatalarımız olmuştur. Bana 4 yıldır cani gönülden yoldaşlık yapan tüm partililerime teşekkür ediyorum. İnşallah yapılacak kongremizde birlik ve beraberlik içerisinde tek isim üzerinde gitmektir. Bu benim temennim. Ben hayatım boyunca hem ticaretimde, hem siyasetimde, hem de yaşantımda kişileri veya hiç bir insanı etnik kimliğinden, mezhebinden, yaşam tarzından nereli olduğuna bakmadım. Ben insanları yaratılanı yaratandan ötürü sevdim. Benim hiç bir pişmanlığım yok. Ben her zaman kendi kişisel menfaatlerimi değil, partimin menfaatlerini hep önde tuttum ve bunun mücadelesini verdim. Siz değerli yoldaşlarım ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni Besni'de en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum.

Bu süreçte çeşitli bilgi kirliliği var. Bir avuç çeşitli insanların yapmış olduğu algılardan dolayı geçen hafta bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağımı belirttim. 4 yıl boyunca başarılı bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. Bu süreçte partili arkadaşlarımızdan bazılarının kafalarından adaylık geçmiş olabilir, ben buna saygı duyuyorum. Ama ben onların gözünden tıkanmış olan bir tıkanıklıkta adaylıktan çekildim. Bu süreçte de partimizi birlik beraberlik adı altında bir imza atarak süreci biraz daha rahatlattığımı düşünüyorum. Bu süreçte yapmış olduğum kendi çıkar menfaatlerim değil, partim için ne fedakarlık gerekiyorsa yaptığımın kanaatindeyim. Bu konuda da 31 Mart'ta Besni Belediye Başkan Adayımız olan Vakkas Açar'ın ilçe başkanlığı düşüncesinin olmadığını ben biliyordum. Kendisi de sağ olsun partimizin menfaatlerini göz önünde tutarak tüm partililerimizin ortak kanaatiyle bir fedakarlık yapıp, bu önümüzdeki süreç için görev alması yönünde kanaat getirdik. İnşallah bu almış olduğu karar hem partimize, hem kendisine, hem de Besni'mize hayırlı olur. Ben bugün bu görevi bırakmış olabilirim ama hala Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ben her zaman partimin emrindeyim" dedi.

AÇAR; "HAKAN KILINÇ 4 YIL BOYUNCA ÜSTÜN BİR BAŞARI GÖSTERDİ"

Kılınç'tan sonra konuşan Vakkas Açar ise; "İlçe Başkanımız Hakan Kılınç ile 4 yıldır beraber bu yolda yürüdük. İlçe Başkanımıza hepinizin huzurunda bu yolda gerek işinde, gerek ailesinde ve her konuda fedakarlık etmiştir. İlçe Başkanlığı parti için, gelecek için bir fedakarlık makamıdır. Burada herhangi bir çıkar veya menfaat yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle ekibiyle birlikte partimize ve ilçemize en aktif bir şekilde her yerde var olabilecek, yani geçmişten bu yana gidilmedik köylere giderek, cenazelere ve düğünlere katılarak üstün bir başarı göstermiştir. Hepinizin huzurunda kendini tebrik ve ediyor, bu hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde İlçe Başkanımızın almış olduğu şahsi kararı ile İlçe Başkanlığına devam etmeyeceğini duyurması üzerine, partimizin tabanı siz sevgili üyelerimizden gelen talepleri bizlerde kendi ekibimizle ve özellikle ailem ile değerlendirdik. Burada bende bir görev alma duygusu oluştu. Bende bu süreçte bizi bu göreve layık gören, talepler ile bizlere gelen siz değerli partililerime teşekkür ediyorum.

İKTİDAR YOLCULUĞUNDA PARTİMİZE KATKI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR

Burada amaç şu anda ülkenin içinde bulunduğu bizlerin ve çocuklarımızın geleceğinin söz konusu olduğu bu zorlu süreçte hepimizin ele ele vererek partimizin iktidara yürüdüğü süreçte ona katkı sağlamak. Kesinlikle hiç kimse bu süreci bireysel anlamda değerlendirmesin. Bu süreç hepimizin süreci. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bu ülkenin kuruluşu ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleriyiz. Bu bilinçle, bu duygu ve düşünceler ile yolumuza devam etmeliyiz. Genel merkezimizin, yerel yönetimlerin şuan için olduğu performansa yürümüş oldukları iktidar yolculuğunda onlara katkı sunmamız gerekiyor. Yoksa burada kimin ilçe başkanı olacağı, kimin yönetimde olacağının çok bir önemi yoktur. Hepimiz o bilgi ve birikime, o tecrübeye, o düşünceye haiziz. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok.

ÖN YARGILARIMIZI BİR KENARA BIRAKMAMIZ LAZIM

Burada bizim tek dikkat etmemiz gereken şey dilimiz sevgi ve barış dili, kapımızın Mevlana kapısı olması lazım. Herkesi sevgi ve saygı ile karşılayıp bu kapıdan her gelene kucak açmamız lazım. Herkese sarılmamız, herkese el uzatmamız lazım. Bizim için Kızılpınar neyse, Sayören’de odur, Suvarlı neyse Şambayat’ta odur, Akdurak neyse Sofraz’da odur. Bu düşünceler ile hareket edersek, her yere gidersek, herkesin kapısını çalarsak bunun karşılığını fazlası ile göreceğimizi düşünüyorum. Önyargılarımızı ve bireysel düşüncelerimizi bir kenara bırakmamız lazım.

ÜLKE NE ZAMANZORA DÜŞMÜŞSE CHP ÜLKEYİ OLMASI GEREKEN KONUMA GETİRMİŞTİR

Hepinizin malumu yirmi yıldır işsiz kalan bizim gençlerimiz, mutsuz olan bizim çocuklarımız, aşsız kalan bizim evlerimiz, bizim ailelerimiz. Çünkü rahmetli Bülent Ecevit döneminde bir KPSS çıkardı hakikaten liyakatlı olan insanlar göreve gelsin dediler, ama görüyoruz ki şu 20 yıllık sürede her şeyi mülakat adı altında kendilerinden olmayanları yok sayıp hiçbir liyakatı olmayan insanları belirli kurumların başına, belirli iş sahalarının üzerine koydular ve burada dışlanan tek kesim biz olduk. Bunları düşünerek ilçe başkanlığını değil, delegeliği değil, il başkanlığını değil, bunları bir kenara koyacağız. İktidar olma yolunda mücadele etmemiz gerekiyor. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa bu ülkede birçok şeyin geçmişte olduğu gibi bugünde değişeceğinden kimsenin şüphesi yok. Zaten hepimiz de biliyoruz ki bu ülke ne zaman zora düşmüşse, ne zaman karamsarlığa girmişse, bir Cumhuriyet Halk Partili yine bir görev almış ve ülkeyi olması gereken konuma getirmiştir. Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz.

BİZE OY VERMEYİP BÜYÜK PİŞMANLIK YAŞAYAN ÇOK BÜYÜK BİR KİTLE VAR

31 Mart'ta bir seçim kaybettik. Bunda benim de, örgütümüzün de, üyelerimizin de ufak tefek hataları olmuş olabilir. Ama şunu da unutmamalıyız, biz bu şehirde seçim kaybederken biz bu şehre siyasi ahlak getirdik, biz bu şehirde kadınların yönetimde yer alması gerektiğini fiili olarak gösterdik. Biz bu şehirde aydınlığı, şeffaflığı ve hesap verebilirliliği öğrettik. Kaybettiğimiz halde biz bu şehre bir şeyler kattık. Ondan dolayıdır ki yarın genel anlamda iktidarda, yerel anlamda iktidarda bu şehre neler katabileceğimizi şuanda bu şehirde yaşayan, şuan aramızda olmayan belki de partimizin üyesi olmayan arkadaşlarımız dahi bunun gayet bilincinde. Bize oy vermeyip büyük pişmanlık yaşayan çok büyük bir kitle var. Bu arkadaşlar neyi bekliyor biliyor musunuz? Bizim kol kola girmemizi bekliyorlar, bilim kucaklaşmamızı bekliyorlar. Eğer biz kucaklaşırsak, eğer biz birbirimizin eksikliklerini ortaya çıkarmak yerine onları görmezden gelip onları düzeltirsek oradaki duran kitle bizimle beraber yol yürümeye hazır. Şuanda burada ben bu fotoğrafı da görüyorum.

Hep birlikte ilçe başkanımızla, örgütümüzle, üyelerimizle yan yana gelmişsek, Besni’de bir birlik beraberlik havası doğmuşsa, bunu yürütmek, bunu geliştirmek de bizim elimizde. Bu duygu ve düşünceler ile yolumuza devam edersek biz bu şehirde yerelde de iktidar olacağız, genelde de iktidar olacağız inşallah" ifadelerine yer verdi.