Konu ile ilgili açıklama yaparak gençlere seslenen Besni Belediye Başkan adayı Vakkas Açar; "31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Besni Belediye Başkanı adayıyım.

Sizlerde biliyorsunuz ki bizim kurucu Genel Başkanımız emperyalizme karşı vermiş olduğu Kurtuluş mücadelesi ile bütün mazlum dünya halklarına umut olmuş, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Ulu önderimiz  Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe 'Ey Gençler, bu Cumhuriyeti biz kurduk ilelebet sizler yaşatacaksınız' diye seslenmiş ve silah arkadaşlarıyla birlikte kanları ile suladıkları bu toprakları biz gençliğe emanet etmiştir.

Bende kendimi sizlerle aynı yaş gurubunda hissediyor ve sizlere sesleniyorum. Bu gün geldiğimiz yer her bakımdan olmamız gereken yer değil.

Kendimize gelmek için, biz gençliğe emanet edilen bu güzel vatanı hak ettiği yere taşımak için, kanları ile suladıkları bu vatanı bize emanet eden ecdadımıza borcumuzu ödemek için, Atatürk’ün gençliğe hitaben yazdığı o güzelim eseri bir kez okuyalım. Okuyalım ki, bizi Kurtuluş mücadelemizde alt edemeyenlerin gençlik üzerinde oynadıkları oyunlara gelmeyelim. Bu memleket bizim ve gelin bu memleketi birlikte yönetelim.

Memleketimizi hak ettiği yere taşımak için, memleketimizi birlikte yönetmek için, sorunlarımızı gençliğin gözüyle görmek ve çözüm önerilerini dinlemek için, 23 Aralık 2018 Pazar günü saat 18:00'de Cumhuriyet Halk Partisinin genç bir adayı olarak, öneri ve taleplerinizi dinlemek için Besni Belediye Düğün salonunda sizleri bekliyor olacağım.

Ben yapacaklarımı, siz ne istediğinizi ve birlikte neleri yapabileceğimizi tartışacağız. Besni'ye dair düşüncesi ve projesi olan tüm gençliği davet ediyor, bekliyorum" dedi.