Parti binasında gerçekleştirilen başvuru törenine, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Kader Onuk ve çok sayıda partili katıldı. Burada bir konuşma yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, Türkan Ağır'a aday adaylığının hayırlı olmasını diledi. Çakmak ayrıca Adıyaman'ın İl oluşunun 64. yıl dönümünü de kutladı.

Çakmak'tan sonra konuşan CHP Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Türkan Ağır ise; "Partimizin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bir bayan aday adayı olarak karşınıza çıkma cesaretini yine partim Cumhuriyet Halk Partisinden aldım. Aldığım bu güç ve cesaret ile de partim ve organları teveccüh gösterip beni aday seçerlerse kuracağımız teknik kadro ve projelerle Adıyaman halkına hizmet etmeye talibiz.

Demokrasinin vazgeçilmezi olan yepyeni bir yerel seçim sürecine giriyoruz. Kentimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.  Bu coşku ve heyecan aynı zamanda da Adıyaman halkının umudunun ifadesi olacaktır.

Bu kent 20 yıldır hizmete açtır. Adıyaman’ın güzel insanları 20 yıldır bıkmadan usanmadan hizmet beklemektedir. Hepimiz güzel anılan bir kentte yaşamak istiyoruz.  Çocuklarımızın geleceği için en iyisini istiyoruz.  Artık ırgat kent olmak istemiyoruz. Dünyada ve ülkemizde güzellikleri ile anılan bir kent istiyoruz. Yerli ve yabancı Turistin övgüyle anlattığı , tekrar tekrar gelmek isteyeceği bir turizm kenti istiyoruz. Her geçen gün  betonun değil yeşilin arttığı bir kent özlüyoruz. O nedenle buradayız. O nedenle umudumuzu hiç kaybetmeden yeni bir seçim dönemini bekliyoruz. Belediyecilik yapacağım iddiasıyla iktidar olanlar sadece Belediyecilik oynamışlardır. Belediyecilik yapmamışlardır. Bu halka laftan başka bir şey üretmemişlerdir.

Halka hizmet edeceğim diye iktidar olanlar, yakınlarına hizmet etmişlerdir, halkı unutmuşlardır.  Onlara buradan sesleniyoruz , koltuk sevdası başkadır , hizmet sevdası başkadır. Koltuk sevdasında olanlar oradaki koltuğu alıp evlerine götürsünler. Hizmet sevdasında olanlar tahta bir taburenin üzerinde de halka hizmet ederler.

Bu kentin artık kavgaya, kısır çekişmelere ve boş laflara tahammülü yoktur. Esnafın cebindeki para her geçen gün azalmaktadır. İşler kötüye gitmektedir.  Her yıl Adıyaman'daki işsiz ordusuna yüzlerce gencimiz daha katılmaktadır. İş istihdamı sağlamak yerel yönetimlerin en önemli görevi olmalıdır.

Bize hayallerinizi gerçek yapmak için fırsat verin, şans verin. Belediye başkan adaylığımızı destekleyin. Destekleyin ki, Adıyaman'ın bugünlere mahkum olmadığını , en iyi hizmeti hak ettiğini sizlere ve herkese kanıtlayalım" dedi.