CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Acar’ın “TUTDERE’NİN YOĞUN ÇABASI SONUÇ VERDİ, BESNİ MR CİHAZINA KAVUŞUYOR” açıklamasını emeğe saygısızlık olarak değerlendiren Ak Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer yapılan açıklamaları hayretle izlediklerini söyledi.

Böyle bir açıklamayı esefle kınıyoruz. Göz göre göre vatandaşı aldatıyorlar. Çünkü MR Cihazı ile ilgili 23. Ve 24. Dönem Adıyaman Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan 3 Kasım 2021 tarihinde Müjdeyi vermiş ve bu konu yerel ve yaygın basında yer almıştı. Oysaki Sayın Tutdere  bu konuyu 25 Kasım’da ki bütçe görüşmelerinde dile getirilmişti.

3 KASIM’DA MÜJDESİ VERİLEN MR CİHAZINI 25 KASIM’DAKİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE YENİDEN TALEP ETMEK AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEYE BENZER

Alım hazırlıkları başlayan MR cihazı ile ilgili basında şu ifadelere yer verilmişti, “İlçemizde büyük eksikliği hissedilen ve yokluğu nedeniyle hastaların farklı il ve ilçelere gitmek zorunda kaldıkları MR (Manyetik Rezonans) cihazı 23. Ve 24. Dönem milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’ın girişimleri sonucu hastanemize kazandırılıyor. Erdoğan Konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Projesinden beri yakinen takip ettiğim devlet hastanemiz bölgemize şifa dağıtıyor. C Grubundan B rol grubuna geçmesi ve son olarak ta MR ihalesi ile taçlanan bir süreci yaşıyoruz. Hafta başında Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmede Besni ilçemizde büyük eksikliği hissedilen MR cihazının kazandırılması noktasında talebimiz olmuştu. Sayın Bakanımız talebimizi kırmayarak konu ile ilgili çalışma başlatılması talimatını verdi. Şu anda ihale hazırlıkları başladı Besnimize şimdiden hayırlı olsun dedi,” demişti.

YAPILAN AÇIKLAMA VE SUNULAN BELGELER BİRBİRİYLE ÇELİŞMİŞ

Milletvekili Abdurrahman Tutdere tarafından sorulan soru, strateji geliştirme dairesi tarafından cevaplanmış ve burada verilen cevapta, MR Cihazının alımının planlanmış olduğu, gerekli izinlerin alındığı ve satın alma sürecinin başlatıldığı açıklanmıştır.

UZMAN DOKTOR SAYIMIZ 1 YIL İÇERİSİNDE % 100 ARTMIŞTIR

Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekillerimizin sıkı takibi sonucu  geçtiğimiz yıl Ekim ayında yani  1 Yılı aşkın sürede gerçekleşen bu hizmetleri sanki bugün yeni gerçekleşmiş gibi açıklama yapmak vatandaşlarımızı aldatmaktan başka bir şey değildir.

23.10.2020 Tarihinde hastanemizin C Rol Grubundan B Rol Grubuna yükselmesi ile birlikte Uzman Doktor sayılarında önemli artış olmuştur. C Rol grubunda iken ortalama 17-18 olan doktorun görev yaptığı Besni Devlet Hastanesi’nde şu anda 30’un üzerinde uzman doktor görev yapmakta. Dönem dönem tayin ve görev değişiklikleri ile kadrolarda eksilmeler yaşanmasına rağmen bu eksikliklerin yeri kısa sürede doldurulmaktadır.

Vatandaşı aldatarak, emek hırsızlığı yaparak bir yere varılamayacağına vurgu yapan Sümer, yaklaşık 1 yıldır uzman doktor kadrosunu ikiye katlayan hastane ve geçtiğimiz ay müjdesi verilen MR cihazınının tahsisini sanki kendileri gerçekleştirmiş gibi davranmalarına anlam veremedim. “ dedi.

Bu vesile ile bir kez daha  ilçemize bu hizmetlerin kazandırılmasında büyük emeği olan Başta sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Milli Savunma Komisyon Başkanı Ahmet Aydın’a Adıyaman Milletvekillerimiz Yakup Taş, İ. Halil Fırat, Fatih Toprak, 23. Ve 24. Dönem Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, dedi.

CHP İLÇE BAŞKANI VAKKAS ACAR SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA NE DEMİŞTİ?

CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Acar MR cihazı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Milletvekili Tutdere’nin yoğun çabaları üzerine Besni Devlet Hastanesi’nin MR cihazına kavuşacak, “Milletvekilimizin 25 Kasım’daki bütçe görüşmeleri sırasında hastanemizdeki eksiklikleri dile getirmesi üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve Besnimize MR cihazı kazandırma noktasında önemli bir adım attı. MR cihazının alım sürecinin başlatılmış olduğunu duyurdu.” Demişti.