Geçtiğimiz Cumartesi günü Zoom uygulaması üzerinden istişare toplantısı yaptıklarını söyleyen Deva Partisi Besni İlçe Başkanı Necmettin Solgun; "Gerçekleştirilen toplantıya Besni Eğitim Vakfı, Uşak Besnililer Derneği, Uşak ve İstanbul’dan iş adamlarımızın yanı sıra Besni’deki siyasetçiler ve kanaat önderleri katıldı. Toplantımızda Besni'mizin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantımıza katılan katılımcıların görüşleri sonucunda Besni, çevre il ve ilçelere oranla gelişme safhasında hak etmediği bir konumda olduğu tespit edildi. Besni'de iş gücü önemine ve turistik alanlara önem verilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca Besni’deki kentleşme, alt yapı ve üst yapı ile ilgili önemli tespitlerde bulunduk.

Besni sorunlarının çözülmesi, geliştirilmesi ve hak ettiği konuma gelmesi için siyasetçilerimize önemli görevler düşüyor ve Besni’nin siyasi çekişmelere kurban edilmemesi gerekiyor. Besni'de emek odaklı katma değere, tarımsal ürünlerin verimliliğinin yüksek kapasiteli ürünlere dönüştürülecek projelere önem verilmesi gerekiyor.

Toplantıda Besni'nin tekstildeki bilgi ve birikimi ile birlikte tekrar bir tekstil kenti olması gerekliliği tespit edilmiş olup, iş insanları ile istişare edilip, pazarlama, ulaşımı sağlama ve teşvik edici olanakların sunulması gerektiği konusunda katılımcılarımız görüş bildirdi" dedi.