Polat; "Maalesef şimdiye kadar gelen yönetimler kendi varlığını sürdürmeyi ve kendisini garantiye almayı tercih ederek, Besni'nin halkını, hakkını ve geleceğini yok saymıştır. 

Biz doğmamış çocuğun hakkının var olduğunu bileceğiz. Bu makamı rant olarak kullanan ve kullandıranlardan temizleyeceğiz"

Mart 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Besni Belediye Başkan Adayı olan Kenan Polat; "Besnili kardeşlerim kimi Belediye Başkanı seçerlerse seçsinler, Besni’nin anahtarını ona teslim etmiş olacaklar. Maalesef şu ana kadar ki seçilen başkanlar şehrin anahtarının teslim edileceği Şehr’ül Emin olmak yerine, kendilerini Besni’nin patronu olarak görmüşlerdir. Biz bu yaklaşımı kabul etmiyoruz ve Besni’de patronluk havası içinde olan hiç kimseyi Belediye Başkanı olarak görmek istemiyoruz. Besni Besnililerindir. Şehrimizi geri istiyoruz" dedi.

SADECE BİZE OY VERENLERİ DEĞİL, BÜTÜN BESNİ’Yİ TEMSİL ETTİĞİMİZİN BİLİNCİNDE OLACAĞIZ VE HİZMETLERİMİZİ BUNA GÖRE YÜRÜTECEĞİZ

Gazetemizi ziyaret ederek projelerinden bahseden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Besni Belediye Başkan Adayı Kenan Polat, üretici bir yapıya sahip olacaklarını söyleyerek; "Besni’de mevcut olanakları koruyarak Besni’yi daha ileriye taşımayı amaç edineceğiz. İmkansızlık bahanelerine sığınmayacağız. Çıkar odaklarını uzaklaştıracağız. Maalesef şimdiye kadar gelen yönetimler kendi varlığını sürdürmeyi, kendisini garantiye almayı tercih ederek, Besni'nin halkını, hakkını ve geleceğini yok saymıştır. Doğmamış çocuğun hakkının var olduğunu bileceğiz ve bu makamı rant olarak kullanan ve kullandıranlardan temizleyeceğiz. Danışman adı altında başka yerlerde çalışanlara maaş verilmeyecek. Özetle halktan alınan vergiler yine halkın en önemli temel ihtiyaçlarına harcanacak.

HİÇBİR ZAMAN BU İŞ BENİ İLGİLENDİRMEZ DEMEYECEĞİZ

Bir Belediye Başkanı olarak Besni’yi ve Besni halkını ilgilendiren her şeye bizim işimizdir diyeceğiz. Hiçbir Belediye Başkanı bu iş beni ilgilendirmiyor diyemez. Besni’yi ilgilendiren bütün faaliyetlerin içinde bir Besnili olarak var olacağız. Yüklendiğimiz misyonun farkındayız. Belediye Başkanı seçilmenin sorumluluğunu taşıyabileceğimize inanıyoruz ve bir kişinin bile vebalini almadan görev süremizi tamamlamaya özen göstereceğiz. Çünkü bizler kul hakkının ne olduğunu idrak etmiş bireyleriz. Siyasete siyasetçiye göre değil, Besni için çalışana göre bir yapılanma içinde olacağız. Besni için çalışan, Besni için bir taşın üstüne bir taş koyan kim olursa olsun, hangi siyasi görüşte olursa olsun onu kucaklayacağız, yeter ki Besni için çalışsın ve üretsin diyeceğiz. Çünkü bu güne kadar hep partili anlayışların hakimiyeti ile birçok çalışma ya Besni’ye ulaşmamış ya da yarım bırakılmıştır.

HALK BESNİ HALKIDIR, HAKTA BESNİ’NİN HAKKIDIR

Besni adına almış olduğum yetkiyle, Besni’nin kaynaklarını siyasi rantiyecilerin elinden alıp yine Besnili kardeşlerimin emrine sunacağım. Bizim için Besnili hemşerilerimizin ihtiyaçları ve düşünceleri her şeyden daha kutsal ve önemli olacaktır. Çünkü bizi burada göreve getiren sizlersiniz.  Herhangi bir vekilin ve ya müdürün keyfiyetine ya da ikna edilmesine bağlı olan işimiz olmayacaktır. Halk Besni halkıdır, Hak da Besni’nin Hakkıdır. Kimsenin hatırına feda edilecek bir hak yoktur ve olmayacaktır. Böyle bir zihniyette olanlara da Besni halkı bu seçimde gereken cevabı verecektir. İnanıyorum ki Besni Halkı doğru seçimi yapacaktır. Hak yerini bulacak ve Kenan Polat ile bu devran sona erecektir.

KAYNAK İSRAFINI ÖNLEYECEĞİZ

Birilerine rant oluşturmak için yapılan bir yıl sonra keyfi olarak yenilenen geçici işlerin oluşturduğu mali yükü, kaynak ve zaman israfını önleyeceğiz. Belediyenin kaynakları ve imkanları kimsenin babasını malı değildir. Soruyorum size, onlar kendi evlerini her 6 ayda bir yenileyip tadilata sokuyorlar mı? Hayır, çünkü buna ne can ne de para dayanır. Peki size soruyorum milletin yolunu, kaldırımını her dönem bir kazıp bir kapatanlar, hem zaman hem de para israfıyla ne yapmaya çalışıyorlar? Soruyorum size, bunun sonu nereye varacak? İşte ben diyorum ki bu düzene bir son verelim. Besni’yi gerçek sahipleri Besnililer yönetsin.

KAPIMIZI BESNİ HALKINA HER ZAMAN AÇIK TUTACAĞIZ

Halkın içinde olarak halkla kaynaşacağız. Yeniliklere açık olacağız. Gelişen ve değişen teknolojiye ayak uyduracağız. Doğruluktan taviz vermeyeceğiz. Belediye başkanı dediğin çalışkan ve cesur olmalıdır. Biz yanlışların üstüne cesurca, korkmadan gideceğiz. Kapımız herkese 24 saat açık olacak.

SÖYLEDİKLERİMİZİ SEÇİMDEN SONRA ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Belediye başkanı bir kentin bel kemiğidir. Belediye başkanı adaylığımız süresince söylediklerimizi seçildikten sonra asla unutmayacağız. Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda vaatlerini unutup bahane üretenleri layıkıyla hizmet etmeyenleri de Besni’den gönderme zamanı gelmiştir.

ORTAK AKILLA PLAN, PROJE VE İŞ ÜRETECEĞİZ

İyi bir kentleşme, iyi bir yönetimden geçer. Ortak akılla plan, proje ve iş üreteceğiz. Şehrin imarıyla birlikte Besnili hemşerilerimizin gönüllerini de imar edeceğiz. Besni’ye umut olacağını iddia ederek yönetime gelenler, hatır gönül için oy isteyenler, mağdur edebiyatı yapanlar, sadece Besni’ye kaybettirdiler. Besni’nin mağdur edebiyatı yapan siyasetçileri teselli edecek zamanı kalmamıştır. Besni’nin gerçek sorunları dışında Besni’yi doğru yönetemeyenlerin ürettiği bir sürü sorun ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar eski başkanların seçim öncesinde çözeceklerini vaat edip seçimden sonra unuttukları ya da bahaneler üretip çözemedikleri sorunlar üst üste gelince maalesef Besni’nin bir sürü birikmiş sorunu oluşmuştur. Aslında sorunlu olan Besni değildir. Sorunlu olan Besni’nin sorunlarını çözeceğini vaat edip Besni’ye yeni sorunlar üreten seçilmiş yanlış başkanlardır. Besni bunu görecek ve artık seçimini doğru yapacaktır.

ELEŞTİRİYE AÇIK OLACAĞIZ

eleştirilmekten korkmayacağız. Eleştirinin bizi geliştirdiğini bileceğiz ve her eleştiriyi dikkate alıp uygulamalarımızda gerekli şekilde düzenlemeler yapacağız. Eleştirinin bir çalışmayı geliştirebilecek en büyük fırsat olduğunun farkındayız.

SOSYAL BİR BELEDİYECİLİK BENİMSEYECEĞİZ

Yardıma muhtaç vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarını takip edeceğiz. Gerekli kaynakların kamu imkanlarının onlara ulaşmasında yardımcı olacağız. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmeti onlara sunacağız. Bu konuda hiçbir engel tanımayacağız, Mazeret üretilmesine izin vermeyeceğiz. Devletin kaynak vermediğinden, parasızlıktan yakınmayacağız.  Bütün yurtiçi ve yurt dışı kalkınma ve hibe fonlarını takip edeceğiz, proje geliştirerek ilgili kuruluşlardan gerekli desteği alacağız.

AYRIMCILIK VE KAYIRMACILIK GİBİ UCUZ POLİTİKADAN UZAK OLACAĞIZ

Şeffaf olacağız. Ayrımcılık ve kayırmacılık gibi ucuz politikadan uzak, haklıyı haksızı tam ve doğru olarak ayırt edeceğiz. Uzlaşmacı olacağız. Gurur ve kibirden uzak olacağız. Mahalle muhtarlarıyla ve halkla kavgalı olmayacağız. Sizin evinizde Besnili olarak düşündüklerinizi sahada uygulayan bir başkan olacağımı göreceksiniz. Besni’ye yeni bir vizyon ve kimlik kazandıracağız. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz karşısında tasarruf tedbirleri uygularken hemşerilerimizin sırtına yeni ekonomik yükler yüklemeyeceğiz. Ekonomik tedbirler alırken önce kendimizden başlayacağız.

MAKAM ARACIMIZ OLMAYACAK

Halkın ekmeğinden aşından artırılan gelirleri makama ve saltanata harcamayacağız. Yönetime geldiğim gün ilk işim tarafıma tahsis edilmiş olan makam aracını satmak olacaktır. Makam aracına harcanan giderleri engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, akülü araç almak ve park alanları inşa etmek için kullanacağız. Sizinle birlikte halk otobüsüne binen, sizi anlayan ve dinleyen israf etmeyen bir başkanınız olacak.

GENÇLER İÇİN KAYNAK VE İSTİHDAM ÜRETECEĞİZ

Genç kardeşlerimizin eğitimi için destek eğitimi sağlayan kurs merkezleri inşa edeceğiz. Besni üniversiteye en fazla öğrenci gönderen ve eğitim seviyesi en yüksek ilçe olmaya devam edecektir. Üniversiteyi kazanan genç kardeşlerime burs imkanı sağlayacağız. Besni'mizi eğitim alanında cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.