Aday Adaylığı başvurusu ile ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Öztürk, şu ifadelere yer verdi; “Ak Parti'den Besni Belediye Başkan aday adaylığı başvurumu yapmak üzere bugün huzurunuzdayım. Bu önemli ve özel günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve şehrimizin geleceği adına, hepimizin üzerine düşen tarihi sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirmek için hepimiz gönül birliği içerisinde hareket etmek zorundayız. Hiçbir zaman ufak hesaplarımız olmadı, olmayacak ve olmamalı da.

Belediyecilikteki bilgi ve tecrübemi; akıl ve düşüncelerimin ışığı yaparak, siz değerli hemşerilerimle birlikte karanlıklarımızı aydınlatmak, iyi ve kötü gününde birlikte olduğum, aynı havayı teneffüs edip aynı sudan içtiğim Besnili hemşerilerimizin sorunlarına çareler aramak, çocuklarımıza daha güzel, daha modern, daha yaşanılır bir ilçe bırakmak ve geçmişte yetiştiremediğimiz icraatlarımızı tamamlamak için yeniden aday adayıyım.

Hayatım boyunca hiçbir zaman siyaseti " küçük olsun benim olsun diye değil, büyük olsun hepimizin olsun" şiarı ve anlayışıyla yaptık. Tecrübem var, birikimim var hem memleket kazansın hem partimiz Kazansın hem de hepimiz kazanalım. Allanın izniyle Besni'yi marka şehir yapacağız.

Besnili hemşerilerime ve Besni kamuoyuna, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, bu süreçte hizmet yarışı içerisinde, Besni'mize hizmet etme aşkıyla yarışan bütün aday adaylarına da başarılar diliyorum” dedi.