Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, heyete teşekkür etti. Başkan Kılınç; 15 yıldır AK Parti iktidarıyla yönetilen ülkemizin hali ortada. Geldiğimiz durum çamur bataklığına saplanmış ve gün geçtikçe daha da dibe vurmaktadır. Ülkemizi bu çamur çirkef bataklığından çıkartacak tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP ülkemizin sigortasıdır. Çünkü CHP ülkemizin temel taşı, kurucu partisi, laik Cumhuriyetin tek koruyucusu ve savunucusudur. İşimiz zor. Ama işimiz zor diye asla yılmadan, pes etmeden mücadelemize devam etmeliyiz. Gün birlik olma günüdür. Gün kenetlenme günüdür. Gün omuz omuza, kol kola olma günüdür.

 

Şöyle geriye gittiğimizde 15 yıldır meydanlarda demokrasi diye bağıranlar, ülkede ne demokrasi, ne hukuk, ne adalet, ne de yargı bıraktılar. Çıktılar meydanlarda basın özgürlüğünden bahsettiler. Yandaş medya yaratıp, kendilerinden olmayanı içeri tıktılar. Çözüm süreci, barış süreci dediler, yüzüne gözüne bulaştırdılar. Ülkeyi kardeş kavgası ile kan gölüne çevirdiler. Ergenekon, balyoz, darbe dediler, darbeyi kendileri yaptı. Sağlıkta reform dediler, sağlığı çöktü. Eğitimde reform dediler, 4+4+4 belasını getirip bir nesili yok ettiler. Dış siyaset sıfır, sorun komşularla dediler, dost bir tane komşu kalmadı. Sınırlarımız kevgire döndü. Ülkemin her köşesinde bombalar patlayıp masum insanlarımız öldü. Esnafa can suyu dediler, esnafımızın canını bezdirdiler. İşçilerimiz dediler, işçilerimizi taşeron müteahhitlerin kucağına attılar. En son olarakta milli irade diye bağıranlar, milli iradeye 7 Haziran'da olduğu gibi, dün de saygı duymayanlar yine kendileri oldu.

Bir kişinin ihtirasları yüzünden ülkemizin geldiği durum içler acısı. Ama biz CHP'liler olarak bunun üstesinden geleceğiz ve başaracağız. Hem Türkiye'de, hem de Adıyaman'da CHP iktidarını yaşayacağız" dedi.

Kılınç'tan sonra CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, PM Üyesi Ali Öztunç ve CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.