Ülkemiz için çok önemli olan bir süreci ve seçimi geride bıraktıklarını söyleyen Hakan Kılınç; "24 Haziran’da çocuklarımızın geleceğini, demokrasiyi, adaleti, barışı ve kardeşliği oyladık. O yüzden 24 Haziran ülkemiz için çok önemli bir seçimdi. Sandıktan çıkan tercihe saygı duyuyoruz. Ama altını çizerek bir şeyi ifade etmek istiyorum. Bu sonuçlar hiçbir parti için zafer olmadı. Sandıktan çıkan sonuçlar kimseyi aldatmasın, zafer sarhoşluğuna itmesin. Çünkü halkımız sandıklarda uzlaşıcı bir yönetim, uzlaşıcı bir toplum özlemi mesajı verdi. Halkımız sandıklarda tüm siyasi partilere ders niteliğinde bir mesaj verdi. Halkımız huzur istiyor, adalet istiyor, demokrasi istiyor, barış istiyor, kardeşlik istiyor, refah bir yaşam istiyor mesajı sandıklara net bir şekilde yansıdı. Umarım tüm siyasiler bundan ders çıkarır.

İLK DEFA ADIYAMAN'DA CHP OLARAK KENDİ İMKANLARIMIZLA ÇOK GÜÇLÜ BİR KAMPANYA SÜRECİ YÜRÜTTÜK

CHP olarak aday listeleri belli olduktan sonra tüm örgütlerimiz ve adaylarımızla birlikte sahaya indik. İlimizin en ücra köşesinden, en ücra köşesinde yaşayan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Sıkmadığımız el, çalmadığımız kapı kalmadı. Kendimizi ve partimizin, politikalarını ve projelerini anlatarak destek istedik. Uzun yıllardır ilk defa Adıyaman'da CHP olarak kendi imkanlarımızla çok güçlü bir kampanya süreci yürüttük. Hiç keşkelerimiz olmadı. İşimizin ne kadar zor olduğunu biliyorduk. Çünkü her seçimde olduğu gibi karşımızda devletin tüm olanaklarını adaletsizce, hukuk dışı ve baskıcı kullanan bir partiye karşı mücadele ettik. İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar ve kurum amirleri, köylerde muhtarlar, herkes birer AKP yöneticisi gibi çalıştılar. Tabiki bunların içinde halkın özgür iradesine müdahale etmeyen, baskı yapmayan, tehdit etmeyen valilerimiz, kaymakamlarımız ve muhtarlarımız oldu. Ama bunlar sadece azınlıkta kalabildiler. Bir aylık seçim süresi boyunca ihtiyaç dışı o kadar yardımlar heba edildi ki, devletimizin kasasından oy uğruna o kadar paralar saçıldı ki, bu tür yardımlar ne yazık ki gerçekten ihtiyaç sahibine ulaşmadı.

BUNDAN SONRA ÜLKEMİZİ HEP KOALİSYONLARLA YÖNETİLECEĞİ TESCİL EDİLMİŞ OLDU

Besni Belediyesi ilçemizin kasasını 1 ay boyunca halkına hizmete değil de, kendi partisinin adaylarının seçim çalışmalarında kullanması üzüntü verici bir durumdur. Bu harcamaların bir an önce sorgulanması ve tüyü bitmemiş yetimlerin haklarını oy uğruna heba eden başkanın çıkıp halkın önünde bunun hesabını vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hesap verilse de verilmese de bilinsin ki, halkımız bunun hesabını zamanı geldiği zaman en iyi şekilde soracaktır. Bu seçimle birlikte, bundan sonra ülkemizi hep koalisyonlarla yönetileceği tescil edilmiş oldu. Vatandaşımızın ittifaklardan dolayı kafası karışık bir durumda sandığa gitmesi her partide kaymalara sebep vermesine yol açmıştır.

SEÇMENİMİZİN ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ HESAPLAR ve ALGILAR OLUŞTURULMAK İSTENDİ

24 Haziran seçim süresi boyunca bizim seçmenimizin üzerinde çeşitli hesaplar ve algılar oluşturulmak istendi. Bu tür olumsuzluklara ve seçmenin kaymasına rağmen hem ilçemizde, hem ilimizde güzel bir oy aldık. Sevincimiz buruk olsa da Türkiye'de oyunu artıran 2 ilden biri olmamız ve 2 dönemdir kaybetmiş olduğumuz vekilimizi tekrar alarak yol arkadaşımız Abdurrahman Tutdere'yi meclise taşımak Adıyaman için de bir kazanç olmuştur. İlçemizde oyumuzdaki artış az olsa da bizleri daha çok çalışmamız gerektiğinin mesajını vermiştir.

HEMŞERİLERİME KARŞI SORUMLULUĞUM BİN KAT DAHA ARTTI

Üyesi bile olmaktan onur ve gurur duyduğum partimin 24 Haziran seçimlerinde 2'nci sıra adayı olarak çalışmalarımın büyük bir bölümünü ilçemizde gerçekleştirdim. Bu bir aylık süre içerisinde ilçemizin tüm köylerini karış karış gezdim. Esnaflarımızı ziyaret ettim. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız sayesinde ilçemizdeki her evin kapısını çaldık. Kanaat önderlerimizle ve aile büyüklerimizle toplantılarımız oldu. Yani seçim süresi boyunca her vatandaşımıza dokunmayı başarabildik. Bu ziyaretlerde vatandaşımızın bana göstermiş olduğu sıcaklık, sevgi, sahiplenme ve teveccüh beni çok mutlu etti. İlçemizde yaşayan vatandaşımın desteğini tamamıyla alamadım, ama biliyorum ki ilçemizdeki tüm renklerden oy ve destek aldım. Bunun bilincinde olup hemşerilerime karşı sorumluluğum bin kat daha arttı. Çıktığım bu yolda tek bir hedefim vardı, o da sahipsiz ilimize ve sahipsiz ilçemize hizmet etmek ve onların mecliste sesi olmaktı. Yoluma devam edeceğim. Asla mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Benim Adıyaman’a ve Besni’ye sözüm var, şiarıyla çıktığım bu yolda artık hem sözüm, hem de borcum var şiarıyla devam edeceğim.

Seçim süresi boyunca bir aday gibi çalışan başta İl Başkanımız Deniz Çakmak’a, aileme, tüm il ve ilçe örgütlerime, Kesmetepe ve Şambayat Belediye Başkanlarıma, kadın ve gençlik kollarıma, tüm partililerime ve seçim kampanyamıza  katkıda bulunan yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm Besnili hemşerilerime göstermiş oldukları teveccühten dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.