Kılınç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “31 Mart yerel seçimlerinde Genel Merkezimizin teveccühü ile Besni Belediye Başkan Adayımız olan Kesmetepe'nin başarılı, şeffaf, üretken Belediye Başkanı Vakkas Açar bu seçimlerde gönüllerde taht kurdu. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Veli Ağbaba, Grup Başkan Vekillerimiz Özgür Özel, Engin Altay, PM üyelerimiz Bülent Tezcan, Selin Sayek Böke, Milletvekillerimiz ve ilimizde herkesin vekili olmaya başarmış, bizim sesimiz Abdurrahman Tutdere, İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız Parti'nin tüm kademeleri ile bizde Besni İlçe Örgütü olarak yönetimin tüm kademeleriyle birlikte mücadele ettik. 
Bu mücadele sıradan bir mücadele değildi. Bu mücadele Besni'yi sevenler ile Besni'yi seçimden seçime hatırlayanların seçimiydi. Her akşam binlerce Besnili hemşerilerimiz ile seçim büromuzun önünde dertleştik, projelerimizi yapacaklarımızı anlattık. Teveccüh gösterip projelerimizi Besnili hemşerilerimiz dilden dile anlattı. Fakat seçim olağan seyrinden çıktı. Tehdit, şantaj, akçeli işler çokça konuşuldu. Biz namuskar bir şekilde yarıştık. Gerçekler dışında hiç bir şey söylemedik. Besni'ye dair yapacaklarımızı sıralayıp, Besni sevdamızı anlattık. Köylü, Şehirli, Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayırmadan herkesi hak nazarında bir gördük. Oyunu özgür iradesi ile kullanan herkes başımızın tacıdır. Partimizin üyesi olup partili gözüküp kuyumuzu kazanları ne biz nede CHP tarihi asla affetmeyecektir. Kaybeden Vakkas Açar ve CHP olmadı, kaybeden her zaman masallarla ikna edilen Besni oldu.
17 yıldır hizmet alamayan, işsizlikle boğuşan, gün geçtikçe gerek mali olarak gerek sosyal olarak küçülen bir Besni ne yazık ki yine tercihini iktidar partisinden yana kullandı. Umarım biz yanılırız. Hizmet gelir biz mahcup oluruz. Bizler her zaman Besni'nin emrinde olacağız. Yine sessiz çığlıkların sesi olmaya devam edeceğiz. Bizlerle birlikte 4.5 aylık seçim kampanyamız da yürekten, kalben samimi mücadele veren, omuz veren, katkı sunan tüm gönül yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu seçimin ilçemize hayırlar getirmesini temenni eder, seçilen Belediye Başkan'ına yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.