En Büyük Mirası Dava Adamlığıdır

Erbakan Hoca’nın dava adamı ve ilham veren bir liderlik anlayışına sahip olduğunu ifade eden Karakuş; “ Merhum hocamız, ilim adamıydı, siyaset ve devlet adamıydı. İlim, siyaset ve devlet adamı olarak, ülkemize çok büyük katkılar yaptı ve eserler bıraktı. Ancak,  bize bıraktığı en büyük miras dava adamlığıdır, adanmışlığıdır. Bizlere bu yönüyle rehber oldu, yol gösterici oldu. İnanç ve aksiyon adamı olan Hocamız,  “iman imkandır”  sözüyle ‘iman varsa imkan da vardır’ hakikatinin altını çizmiş,  davaya sahip çıkmada mazeretin önünü kapamıştır. Bu liderlik anlayışı herkese ve hepimize ilham oldu, olmaya devam edecek.

Sivil Anlayışın Temsilcisi Olmuştur

Rahmetli Erbakan Hoca’nın her zaman sivil bir fikrin, düşüncenin ve anlayışın temsilcisi olduğunu belirten Karakuş; Militer bakış açılarını ve yaklaşımlarını reddetmiş ve karşı çıkmıştır. Bu anlayışla, sivilleşmeye ve sivil düşüncenin gelişmesine katkı sunmak, değerlerimiz ekseninde sivil toplum hareketinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla bir çok alanda sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, dernek ve vakıfların kurulmasına öncülük etmiştir. Bunların başında Memur-Sen, Hak-İş, MÜSİAD ve ASKON gelmektedir.

Hocamız Emeğin ve Alınterinin Yanında Oldu

Halil Karakuş, rahmetli Erbakan’ın her zaman alın terinin ve emeğin yanında olduğunu belrterek; “Erbakan Emek dostuydu. Bunu 54. Hükümetin Başbakanı olarak tüm Türkiye’ye gösterdi. Başbakan olur olmaz ilk yaptığı işlerin başında memur, emekli ve işçilere Cumhuriyet tarihinin en yüksek zamlarını yaptı. Hükümetlerin çalışanları enflasyona ezdirmeme politikalarını çöpe attı ve çalışanlara enflasyonun çok çok üzerinde refah payı verdi.

Hep Yasaklarla ve Darbecilerle Mücadele Etti

Hocamızın hayatı antidemokratik uygulamalar ve yasaklarla mücadele etmekle geçti. Darbelerden en çok zarar gören bir lider olarak darbe ve muhtıralarla mücadele etti. Hocamın başlattığı mücadeleyle bugün yasakların çoğu tarih oldu. Başörtüsü nedeniyle eğitim, çalışma ve seçilme hakkından mahrum bırakılan kadınlar özgürlüklerine kavuştu ve inançlarını artık rahatlıkla yaşayabiliyorlar.

Hedefi Yeniden Büyük Türkiye Kurmaktı

Hocamızın en büyük hayali ve hedefi Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurmaktı. Bu yolda çok önemli adımlar attı. İnşallah sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa ile hocamızın, hedef ve hayallerini gerçekleştirmek için önemli mesafe alacağız. Bu noktada önümüzde çözüm süreci duruyor. Çözüm sürecinin tamamlanması ve medeniyet eksenli yeni anayasanın yapılmasıyla birlikte Türkiye’nin küresel aktör olmasının önündeki engeller kalkmış olacak. Engellerin kalkmasıyla birlikte İslam dünyasını bir araya getirme, onların ortak enerji ve sinerjisiyle yeniden dünya sahnesinde söz sahibi olmaya başlayacağız.

Bu düşüncelerle, hayatını ülkemize ve İslam Dünyasına hizmet etmek için adamış; İlim, Fikir, Siyaset, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının 4. yıldönümünde bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, mekanı Cennet olsun diyorum.