Besni İlçe Başkanlığını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e, Teşkilat Başkanı Doğu Anadolu Bölge Başkanı Metin Bulut, Teşkilat Başkanlığı Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Abdullah Ağralı, Mahmut Sami Mallı AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü, Mahmut Gürcan AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Ramazan Gürgöze ve Zülfü Tolga Ağar, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş ve Muhammet Fatih Toprak, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 24. 25. ve 26. Dönem Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Bingöl AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanifi Güler ve Adıyaman Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin eşlik etti.

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem ve partililer tarafından parti binası önünde meşalelerle karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve beraberindeki heyet, burada partililere seslendi.

ÇİĞDEM; PARTİNİN EN VEFAKAR VE EN CEFAKAR BİRİMLERİ TEŞKİLATLARDIR

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, "Hepimiz biliyoruz ki partinin en vefakar ve en cefakar birimleri teşkilatlardır. Bizler de parti kurulduğu günden bu güne davamıza ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hep birlikte sahip çıktık ve inşallah sonuna kadar da sahip çıkacağız. Çünkü Davos’ta zalime sen zalimsin diyen, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Dünya beşten büyüktür diyen, sınır ötesinde operasyon yapan, kimseden icazet almayan, yarım asırdan fazla uzun süredir yarım kalmış bir rüyayı gerçekleştirip kendi otomobilini üreten, silahını, teçhizatını, tankını, tüfeğini yapan, hatta karada değil, denizde de istediğini yapan ve istediğini alan bir Türkiye var, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Evet Türkiye eski Türkiye değil. Tabi büyümek biraz sancılı oluyor. İçeride ve dışarıda fitne fesat kol geziyor. Kimse kerameti kendisinde sanmasın. Bu davaya, bu partiye ihanet eden, yol değiştiren hiç kimse bu milletin ne gözünde ne de gönlünde yer edinemedi ve edinemeyecek. Bizler fitneye fesata fırsat vermeyeceğiz" dedi.

EMRE; "NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRECEĞİZ"

Çiğdem'den sonra konuşan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "Belediye olarak kısa vadede çok mühim projeleri gerçekleştirebilmenin, en azından başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin en önemli problemi içme suyuydu. Başta Milletvekillerimiz ve özellikle gayret gösteren vekilim Ahmet Aydın’a şükranlarımı sunuyorum. Biz Belediye olarak içme suyunu elektrikle temin eden bir ilçeyiz. Ayda yaklaşık 600.000 TL elektrik faturası ödüyoruz. İçme suyundan dolayı Belediye olarak en büyük gider kalemimiz de içme suyuna harcanan paraydı. İnşallah Erkenek’ten cazibe ile gelecek olan bu içme suyu ile birlikte ilçe halkımız hem temiz bir su içecek, hem de Belediye olarak bu ağır yükten kurtulmuş olacağız. 130 km den gelecek olan bu suyun ihalesini Allah’ın izni ile 23 Ocak’ta yapacağız. Millet parkı projemize başladık. Tekel depolarının bulunduğu bölgede depoları yıkıyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde Toplu Konut İdaresi de millet parkımızın yapımına başlayacak. Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2020 yılı içerisinde kentsel dönüşüm ile de ilgili bir çalışmanın başladığına hep beraber şahit olacağız. Bununla beraber Belediye olarak gelirimizi arttırmak ve giderlerimizi azaltmak adına yaklaşık 2 MW'lık projemizi hazırladık. Haziran ayına kadar bitmiş olacak ve faaliyete geçmiş başlayacak. Amacımız milletimizi ve memleketimizi yaşanabilir daha güzel bir seviyeye çıkarabilmek.

Sosyal anlamda da birçok projelerimiz var. Özellikle seçim döneminde altını çize çize ifade ettiğimiz destek kart projesi. İnşallah Ocak ayı itibari ile destek kart projemizi faaliyete geçiriyoruz. Bu anlamda dar gelirli ailelerimize ve özellikle hanım ablalarımıza aylık ekonomik bir destekte bulunacağız. Bizler AK Parti grubu olarak AK Partili olarak ne söz verdiysek Allah'ın izni ile sözlerimizi yerine getireceğiz. Bugüne kadar bizlere hep destek oldunuz. İnşallah bu süreçten sonra da hep beraber Besni’ye hizmet anlamında güzel şeylere birlikte imza atacağız" dedi.

AYDIN; "TEŞKİLATLAR ARASI İLETİŞİMİ DAHA ÇOK ARTTIRMAMIZ LAZIM"

AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise; "Uzun zamandan bu yana siyaset yapıyoruz. Çoğu ağabeylerimiz başladığında biz belki çocuk yaştaydık. Benim siyasette 21. yılım. Recep Tayyip Erdoğan gerçekten muhteşem bir zat  ve bu partiyi kurmadan önce dahi insanların gönlünde taht kurarak bir kurtuluş reçetesi olarak sahaya çıktı, ben varım dedi. Kefenini giydi sağına soluna bakmadan bu milletin önünde, bu milletin yolunda hep beraber yürümeye gayret etti. Başınızı iki elinizin arasına alın ve çok kısa bir yolculuk yapın. 18 sene önce Türkiye ne haldeydi? Dünya çok iyiydi o zamanlar ama, o zamanda kötü olan bir Türkiye vardı. 2001’de tarihinin en büyük ekonomik küçülmesini yaşamıştı, eksi 11’lerde zifiri karanlığın tam ortasında. Bu millet tamam dedi, yeter artık dedi, sözü de kararı da iradeyi de ben ortaya koyarım dedi ve o günden bu güne değişimde her birimiz rol aldık. Sizler o yüzden o kadar kıymetlisiniz ki o kadar değerlisiniz ki işte bütün bu değişimin dönüşümün mimarı sizlersiniz, teşkilatlarımız. Ben teşkilatçıyım, teşkilatın çektiği sıkıntıları da çok iyi bilenlerden biriyim.

Gençlerimizin coşkusu tabi her zaman ki gibi fazla. Gençlerin bu coşkusu dinamizmi bizi ziyadesi ile şevklendiriyor. Eğer tarih yazılıyorsa Türkiye’nin geleceğine damga vuruyorsak, sizlerin bu saatte burada olmanızdandır. Her birinizin önce memleketim, önce davam, önce ümmet demesindendir, bunu bilmeniz lazım. Yaptığınız işin ne kadar kıymetli olduğunu bilmeniz lazım. Teşkilatçılık budur. Hamdolsun şuanda Dünya'da zalime dur diyebilecek, mazluma göğüs gerebilecek ne başka bir lider ne başka bir Türkiye var. Hamdolsun ki bu coğrafya da bütün ümmete umut olmuşuz.

Eğer sizler olmazsanız, üyelerimiz olmazsa, teşkilatlarımız, belediyelerimiz, meclis üyelerimiz, yönetimlerimiz olmazsa kim nasıl çalışacak? O yüzden büyük bir görev üstleniyorsunuz, bunun kıymetini bilmek lazım. Bugün burada hep beraberiz ne mutlu bize. Ama bugün şunu da görüyorum ki biz birbirimize hasret kalmışız, teşkilatlar arası iletişimi daha çok arttırmamız lazım. Allah korusun bir gün tökezlersek o kadar çok oyun var ki, o kadar çok hesap var ki, oyun üstüne oyun kuruyorlar. Bir tökezlersek bütün bu kazanımlar gider, onun ötesinde neleri kaybederiz. Bu ülkeyi işgale kalkmadılar mı? Bölmeye çalışmadılar mı? O yüzden her an seçime hazır, her an bu milletin bütün dertlerini omuzlamış, bütün sorunlarına çözüm bulacak şekilde gayret edilen bir teşkilatın diriliği bizleri de ziyadesi ile mutlu eder" dedi.

KANDEMiR; "TÜRKİYE ENERJİDE MERKEZ ÜLKE HALİNE GELDİ"

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise; "Bugün Besni’de muazzam bir muhabbet gördük, sizlerle bir araya gelmekten büyük keyif aldık. Buradaki heyecan ve enerji Türkiye’nin dört bir tarafına yayılsa, bizim evelallah sırtımız yere gelmez. Bugün aslında Türkiye için çok önemli bir gün. Türkiye 18 sene önce başını öne eğen, çevresindeki gelişmeleri izleyen, bırakın dünyada söz hakkı olmasını, kendi coğrafyasında bile fikri alınmayan bir ülke iken, bugün oyun kuran bir ülke haline geldi ve bir anlaşma imzaladı. Dört ülkenin Devlet Başkanı İstanbul’da Türk Akımı Projesi’nin açılışını yaptılar. Türkiye Enerjide merkez ülke haline geldi. Şu 18 senelik Türkiye seferi milletimizin kaderinin yeniden kendince ele alınıp, yeniden ayağa kalkışının hikayesi, bizim teşkilatlarımızın hikayesidir. Milletimizin teveccühü 14 seçimde bizi yalnız bırakmayışı, kuşkusuz ağır bir sorumluluk yüklüyor omuzlarımıza. Ama bunu koordine eden, derdimizi anlatan, heyecanımızı aktaran, ideallerimizi yayan bizim teşkilatlarımız oldu. Şimdi 7. Olağan kongre sürecimiz geliyor. 7. Olağan kongre sürecinde biz istiyoruz ki, bizim birlik havamız daha kavi bir hale gelsin. Yeni arkadaşlarımızı davet edelim aramıza.

BÜYÜMEYE DEVAM EDEN BİR SİYASİ HAREKETİZ

Bir yerel seçim yaşadık belediye başkanımızı bu vesile ile tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bazen seçimlerde, özellikle yerel seçimlerde kırılmalar, dökülmeler olur. Onları kenara koyacağız, nefsimize söylenen şeyler davanın kutsiyetinin yanında bir şey ifade etmez, etmemeli. Biz büyüyen bir partiyiz, büyümeye devam eden bir siyasi hareketiz. Arkadaşlarımız aramıza yeni arkadaşlarımızı davet ederek partimizi büyütmeye devam etmelidirler. Allah’ın izni ile göreceksiniz, 2020-2021 Türkiye ekonomisinin yükselme trendine girdiği, ekonomimizin büyüyeceği, gençlerimize iş bulacağımız, aşımızı büyüteceğimiz bir dönem olacak. Bugüne kadar başardık, bundan sonra daha iyisini başaracağız. İnsan hak ve hürriyetlerinde tüm dünya ya örnek olan bir ülke olarak devam edeceğiz. Kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın bu ülke büyümeye devam edecek.

TERÖR DEVLETİ KURMAK İSTEYENE MİLLETİMİZ GEREKLİ DERSİ VERDİ

Milletler kaderinden kaçamazlar, bu milletin bir kaderi var. Biz ceddimizden bir değerler bütününü teslim aldık. O değerler üzerinden siyaset üretmenin bereketini yaşıyoruz. Dışarıdan baktıklarında, aklı masaya koyduklarında bizi anlamamalarının sebebi de bir miktar bu. En son 15 Temmuz'da yaptılar, terör devleti kurmak için mücadele ettiler. Zannettiler ki, masanın başına geçeriz, hesap kitap yaparız. Ama bizim milletimiz öyle bir cevap verdi ki bu plan yapanlara, bir kere daha dediler ki ya bu millet sadece aklı ile değil, gönlü ile, derinliği ile, irfanı ile de farklı bir millet, her imtihanını başarı ile vermiş bir millet. Biz her imtihanında başarılı olmuş bir siyasi hareketiz. Asla millete yanlış yapmamış, istikametini milletin çizdiği bir siyasi hareketiz. Şimdi zorlukları geride bıraktık, daha güzel günlere kapı aralayacağız. Fakat bize de vazifeler düşüyor. Bunlar istiyor ki bizim umudumuz olmasın, bunlar istiyorlar ki biz başaramayız, duygusu milletin arasında yayılsın. Bunlar istiyorlar ki ufak sorunları alalım, çok büyük sorunmuş gibi yayalım, anlatalım, millet de kendi arasında bunu büyütsün, yapılan büyük işler değil o küçük meseleler konuşulsun. Ama bizi tanımıyorlar, bu millet bu tuzağa düşmez. Bunu biliyoruz ama bizim teşkilatlar olarak bunları anlatmamız lazım. Bugün imzalanan Türk akımı var ya bunu anlatmamız lazım, şu araba meselesi var ya yerli araba bunu anlatmamız lazım, bunlar son 1 haftada olanlar. Sağlıkta, eğitimde, adalette neler yaptık biz bu millete, ülkeye onu anlatmamız lazım. Burada en büyük vazife de hanımefendilere düşüyor. Hanımefendiler fedakar kadınlarımız evlere çok daha kolay giriyorlar, gönüllere çok daha kolay temas ediyorlar. Onun için bizim kadınlarımız önce onlar önderlik, liderlik edecekler, sonra teşkilatlarımız, tecrübeli ağabeylerimiz, genç arkadaşlarımız.

BESNİ’DE GENCİ İLE YAŞLISI İLE MUAZZAM BİR TEŞKİLAT GÖRDÜM

Bizim teşkilat mensubu arkadaşlarımız belediyenin işi demeyecek, belediye başkanı benim diyecek, Milletvekilinin işi demeyecek milletvekili benim diyecek. Başkanım ifade etti, Besni’de 100 yılda yapılacak işleri 10 dakikada söyledi. Artık sıradanlaştığı için kolayca söylüyoruz. Küçük yatırımlardan bahsetmiyor, fakat bunu anlatınca etkisi olur. Onun için teşkilatlarımıza çok iş düşüyor. Kongre sürecimiz birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olacak. Fakat biz kongreleri sadece teşkilatlarımızı tazelediğimiz kadrolarımıza takviyeler yaptığımız bir süreç olarak görmüyoruz. 2020 AK partinin tüm Türkiye'de sahaya olağan üst bastığı, adeta seçimden daha fazla çalıştığı, esnaf ziyareti yaptığı, ev sohbetleri yaptığı bir süreç olarak geçmeli inşallah. Ben Besni’de genci ile yaşlısı ile muazzam bir teşkilat gördüm. İlçe başkanımı tebrik ediyorum. Yine bu vesile ile il başkanıma teşekkür ediyorum. Onun sayesinde biz Adıyaman'da AK Parti'mizi büyütmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.