Besni Şahin Tepesi Çamlıca Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, AK Parti İl Encümenleri ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti yürütme kurulu üyeleri ve STK başkanları katıldı.

Toplantı soru cevap şeklinde gerçekleşti.

AB Hibeleri konusunda bilgi almak isteyen Ziraat Odası Başkanı Sabri Özalp’a açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan; “2007 yılında Avrupa Birliği tarafından belirlenen bir çalışmaydı. Bu hibelerden 41 il faydalandı. O dönem Adıyaman’da dahil olsun dedik ama Avrupa birliği belirlediği için olmadı. Şimdiki Tarım Bakanımız Mehdi Eker ile görüşmüştüm, aynen şunu söyledi. 41 ile kademeli olarak bu projelerden yararlandı. Geri kalan illeri biz merkezi bütçeden destekleyeceğiz demişti. Bunun üzerine Adıyaman’da bahçe traktörleri ile ilgili projede  %50 hibe desteğine dahil edildi.Tabi tüm talepleri karşılamak mümkün değil, geriye kalan illerimizi de bu kapsama almak için Avrupa Birliği ile görüşmelerimiz devam ediyor. Tarım alanında verilecek destek bu yıl yaklaşık 10 katrilyon olacak ” dedi.

KSS Başkanı Haci Arslan; “Geri ödemelerimizi başlattık. İnşallah 30 Haziran’da ilk taksitimizi yatıracağız. Bir diğer hususta sanayi sitemize bir cami yaptıracağız. Camiyi Şükrü İşitmen önderliğinde ve BESKADER’in aracılığı ile yapacağız. Yaptırılacak cami hem KSS’ye hem de yakın çevreye hitap edecek” dedi.  Pazartesi günü mühendis arkadaşlarımız gelecek bir proje çizecekler. Bu konuda sizden desteklerinizi bekliyoruz, dedi. Milletvekili Mehmet Erdoğan ise; “Diyanet kanadında elimizden geleni yaparız. Tabi burada bir kez daha BESKADER’e teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar her konuda ellerini taşın altına koyuyorlar. Besni’de yaptıkları da aşikar. Cami konusunda da elimizden gelen ne varsa her konuda yardımcı olmaya hazırız. Bu konuyu gerekli yerlerle görüşüp takipçisi oluruz.

Kemal Tabak YİBO’nun yıkılmaması için çok uğraştık ama olmadı yıkıldı. Besni’ye bir okul kazandıralım dedik. 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesini yatırım programına aldırmıştık. İhalesi yapıldı. Hem valilikle hem Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüldü gerekli yazışmalar yapıldı. 200 kişilik pansiyonu ile yapılacak. İmam hatiplilere bir de tatbikat camisi lazım. Duvar tarafına bir camimi yaptıralım diyorduk. Eğer Küçük Sanayi Sitesine bir cami yapılırsa aynı görevi görmüş olur. O bölgeye tabi bir cami lazımdı” dedi.

Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Abuzer Durmuş’un Sofraz yolu ile ilgili sorusuna da cevap veren Milletvekili Mehmet Erdoğan; “2014 yılında ödeneklerinde bir sıkıntı yaşandı. Bu sıkıntılar tüm Türkiye’de oldu. İnşallah o sıkıntıyı gidereceğiz. Haziran ayı içerisinde 1 katrilyonluk ödenek açılacak. Önceliğimiz Besni-Araban arası olacak. Ardından Besni- Beşyol arasın da çalışmaları başlayacak. Çalışma yapılmayan Besni -Gölbaşı arası var. Buralardaki çalışmalarımızda devam ediyor. Yeni bir proje vizyonu gerekti. Bu projede biter bitmez genişletilmiş yol standardı yükseltilmiş yol çalışmalarımız başlayacak önümüzdeki günlerde ihalesini yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Kemal Unuturum ise, büyük alışveriş merkezlerinin açılmasının küçük esnaflara sıkıntı yaşattığını belirtti.  Unuturum Milletvekili Mehmet Erdoğan’a küçük esnaflara yönelik kredi çalışmalarının olup olmadığını sordu. Bu soruya da yanıt veren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Şu anda Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Halk Bankası aracılığı ile esnafımıza düşük faizli kredi temin edilmekte. Bizim burada yapabileceğimiz plasman eksikliği olursa biz bu konuda yardımcı oluruz,”dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can ise; “SRC Belgelerini Adana, Malatya ve Gaziantep veriyor ama Adıyaman vermiyor. Bundan dolayı mağduruz. Bir de K belgeleri var. Bu belgeleri Sanayi Odaları veriyor. Bu belgeyi esnafımıza bağlı olduğu şoförler odası verse daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca belgelerin fiyatları da çok yüksek, kendi işini yapan esnaf bile K2 belgesine yüksel bedel ödeyip almak zorunda kalıyor.” dedi.  Milletvekili Mehmet Erdoğan, belgenin Adıyaman Merkez ve bağlı oldukları şoför odalarından alınması için neler yapabiliriz, görüşüp bakalım. Elimizden ne gelirse yaparız dedi.

Ben buradan bir meseleye daha değinmek istiyorum. Besni belediyesi Encümen arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Besni’ye yapılacak olan bütün hizmetlerde biz desteğiz. Asıl olan besinlilere hizmettir. Seçim öncesinde Besni’nin sorunlarını hepimiz söyledik. Medeni bir şekilde anlatmıştık. Arkadaşlarımız belediye meclisinde bunu dile getirmişler burada hem STK olarak sizlerde hem de kamuoyuyla bir şey paylaşmak istiyoruz. Besni’nin en öncelikli sorunlarından birisi içme suyu problemi. Biz AK Parti olarak hem belediye meclisi arkadaşlarımız hem ilçe teşkilatımız, hem de Ankara’da bir milletvekili olarak Besni’de içme suyu için yapılacak tüm çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Katı atıkla ilgili bir eksik var katı atık depolama tesislerinin yapılması ile ilgili bu konuda da destekçiyiz. Bu sıkıntılardan kurtulmak için üzerimize ne düşerse yapacağız” dedi.  

Ak Parti Besni Belediye Encümeni Halit Leman; “Biz yardıma muhtaç ailelerimiz ile ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Bunların tespiti ve yardım edilmesi konusunda ilçe başkanımızın da desteğini bekliyorum” dedi.  

Ak Parti Besni Belediye Encümeni Nuri Tuğsuz ise; “Sözlerine Erdemoğlu Ailesi’ne teşekkür ederek başladı. Erdemoğlu Ailesi Besni için önemli bir şans olduğunu dile getiren Tuğsuz, “Bu ailemiz Besni’ye yüzünü dönmüştür. Besni ile ilgili güzel düşüncelere sahipler. Bunu da geçmişten günümüze gösterdiler. Diğer yatırım yapan hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz. Besni’deki eğitim 10 yıl veya 15 yıl içerisinde güzel bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Eğer Allah ömür verirse o günleri görürüz. Geçmişe şöyle bir bakarsak Bolu küçük bir vilayetti. Orada İzzet Baysal diye bir adam Allah rahmet eylesin bu adam bu işe önder oldu. Üniversite kurdu. Bizim inancımız Besni’nin de Bolu gibi olmasıdır. Bundan dolayı bu işe teşebbüs eden başta Erdemoğlu Ailesi’ne teşekkür ediyoruz. Tüm STK’lar ve Besnililer olarak Erdemoğlu Ailesi’ne sahip çıkmamız gerekiyor. Onların aşklarını ve şevklerini artırmamız lazım.

Bir diğer husus ise Organize sanayidir. Organize sanayi bizim tasarladığımız düşündüğümüz şekilde gelişmemiştir. Birkaç hamle olmuş ama yerinde saymıştır. BETAŞ yıllarca ekmek teknemiz olmuştur. Ne yazık ki orası da iflas edip atıl bir vaziyete dönmüştür. Başta Merinos olmak üzere bir fabrika çalışması var. Fabrika özel sektör eli ile yapılıyor. İbrahim Erdemoğlu’nun fakülte açılışında bir çağrısı olmuştu. Yatırımcıları Besni OSB’ye davet etmişti. İnşallah oradan da bir kapı açılır. Eğitim, Tarım ve Sanayi bu üç kulvarda işler bir birine kenetlenir ise kalkınmış güzel bir Besni ortaya çıkar diye düşünüyorum.

 

Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru ise Nuri Tuğsuz’a bir soru sorarak BETAŞ’ın konut alanına çevirmek istenildiği yönünde girişimler olduğunu bu konudan bilginiz var mı diye sordu.

Geçen günlerde Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, BETAŞ’ta mağdur olan işçilerle ilgili bir toplantı yapmıştı. Toplantının konusu ise Fabrika alanının konuta çevrilmesi imiş. İşçilerin iddiasına göre

Belediye Başkanı İbrahim Öztürk seçim öncesinde BETAŞ işçileri ile bir toplantı yapmış ve seçildiği taktirde bu alanın konuta çevrilerek mağduriyetlerinin giderileceği yönünde söz vermiş. Bu konuyu Koçer Ailesi ile de görüştüğünü ve bu konuda elinden geleni de yapacağını belirten bir açıklaması olmuş. Bu konu da Belediye encümeni olarak düşünceleriniz nelerdir?” dedi.  

Tuğsuz ise; “Ben geçmişte Belediye Başkanlığı yapan birisi olarak da hemen kişisel tepkimi koyayım. Orası Organize Sanayi Bölgesi. OSB olması için karar veren yine bizlerdik, bizim dönemimizde verildi. O bölgenin bir rant oluşturarak konuta dönüştürülmesini şahsen ben istemem. Tabi bunu oturur konuşup değerlendiririz, ama benim bireysel tepkim budur. Besni’de bir önceki dönemdeki belediye çok geniş bir konut alanı oluşturdu. Bu alan dururken niçin böyle bir söz verilmiş anlamış değilim. Sanayinin ve fabrikaların bulunduğu bölgede konut olur mu? İnsan sağlığı açısından da tehlikeler yaratır. Ayrıca zaten hali hazırda gelen yatırımcılara yer tahsisi gerçekleştiremiyoruz, niçin alanı daraltalım. Zaten geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen Gürteks firması gelmiş ve yatırım yapacak yer bulamamış Gölbaşı ilçesine gitmiştir. Bizim oradaki düşüncemiz konut alanı üniversite çevresinde şekillensin. Besni’de konut alanı çok böyle bir şeye gerek yok” dedi.