-    Ulaştırma Bakanımız Besni’ye gelecek
-    SGK Binası için yer tahsisi sorununun çözümünü bekliyoruz.
-    Gençlik Merkezi 2015 Yılında yapılacak
-    Besni-Sofraz yolu üzerindeki virajlar kaldırılacak

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya, Mehmet Erdoğan’ın yanı sıra, Ak parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, Suvarlı Belediye başkanı Mehmet Korkmaz, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Besni’ye hizmet etmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini dile getiren Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan Besni’ye yapılacak birçok projenin de müjdesini verdi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi, parelel yapıyla mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurgulayan Erdoğan, eğer 25 Aralık'ta hükümet darbe girişimini görmemiş ve önlem almamış olsaydı, Türkiye'nin 12 yıldaki tüm kazanımları birkaç hafta içinde sona erecekti. Milli İradeye kast eden bu operasyonun parçası olanlar Türkiye’nin gerçek düşmanlarıdır. Dış mihraklarla işbirliği içerisinde Türkiye’yi parçalamak istiyorlardı. 3. Köprüyü, Avrupa’nın en büyük havalimanını istemeyen ülkeler var. Bunlar içeride birlikte hareket ettikleri paralel yapı sayesinde bu projelerin müteahhitlerini gözaltına aldırarak hesaplarına haciz koydurarak etkisiz hale getirmeye çalıştılar. Amaçları bu projelerin hayata geçmesinin önüne geçmekti.

ERDOĞAN, “FEN LİSESİ’NİN SÖZÜNÜ ALDIK”

Besni’de eğitimde önemli eksikliklerden biri olan Fen Lisesi için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’dan söz aldıklarını dile getiren Mehmet Erdoğan, önümüzdeki Nisan ve Mayıs ayı içerisinde kararın kesinleşeceğini söyledi.

“ULAŞTIRMA BAKANIMIZ BESNİ’YE GELECEK”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin en uzun 3. asma köprüsü olan 'Nissibi'nin açılış için Adıyaman’a gelecek. Kahta ilçemiz ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçelerini birbirine bağlayan 610 metrelik köprünün son segmentinin (Tablası) yerleştirilmesi ve yapılacak törenin ardından bir aksilik olmaz ise Besni’ye gelerek yapımı devam eden duble yol çalışmalarında incelemelerde bulunacak, dedi.

ERDOĞAN, “GENÇLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Adıyaman İl Kongresine damgasını vuran Gençliğimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü kongreye büyük coşku ve heyecan kattılar. Kongre sonrası Bakanlarımız, Genel başkan yardımcılarımız Besnili gençlerin coşkusunu gördükten sonra özellikle teşekkür ettiler. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da Edirne’deki konuşmasında Adıyaman İl Kongresindeki gençliğin coşkusuna övgü dolu sözler söyledi. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

ERDOĞAN “SGK BİNASI İÇİN ARSA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ.”

İlçemiz Kayaardı mevkiine yapılması planlanan Sosyal Güvenlik binası için arsa sorununun çözümünü bekliyoruz. Besni Belediyesi’ne ait arsa için yüksek bir bedel talep etmiş bu nedenle arsanın tahsisi gerçekleşmedi. Konu ile ilgili görüşmeler sürüyor. Sorun çözülür ise inşallah önümüzdeki binanın yıl yapımına başlanacak, dedi.

ERDOĞAN “BESNİ-SOFRAZ YOLU ÜZERİNDEKİ VİRAJLAR KALDIRILACAK”

İlçemizde ki önemli yol güzergahlarından biri olan Besni- Sofraz yolunda vatandaşlarımızın daha rahat seyahat edebilmesi ve olası kazaların önüne geçebilmek için yoldaki bazı virajlar kaldırılacak. Karaağaç mevkii civarındaki bu virajlar önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarla ortadan kaldırılacak.

ERDOĞAN “GEÇLİK MERKEZİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YIL HAYATA GEÇİYOR”

İlçemizde Yenikent Mevkiinde yapılması planlanan Gençlik Merkezi önümüzdeki yıl tamamlanacak. Önümüzdeki yıl hem ihalesini hem de yapımının tamamlanmasını planlıyoruz, dedi.

ERDOĞAN “BEKİR BEY HAMAMI’NIN RESTORASYONU İÇİN DÜĞMEYE BASTIK”

Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor. Eski Besni ören yerinde bulunan tarihi mekanımızda yer alan Bekir Bey Hamamı’nın restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürümüzle bir görüşme yaptım. Restorasyon için gerekli çalışmalar başlatıldı,” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar dilek görüş ve temennilerde bulundular ve toplantı sona erdi.