AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı Eyyup Mehmet Emre'nin seçim koordinasyon merkezinin açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammet Fatih Toprak, İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve partililer yaptı.

ÇİĞDEM; "SEÇİMDEN SEÇİME ADAY ADAYI OLUP BU MİLLETİN GÖNLÜNE GİREMEZSİNİZ"

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Siyaset emek ister, çalışmak ister, gayret ister. Eğer kazanmak istiyorsanız yalpa yapmayacaksınız. 3 ay gezmekle, seçimden seçime aday adayı olup bu milletin gönlüne giremezsiniz. Genel seçimlerde Ak partiliyim, yerelde menfaatim neredeyse oradayım, bu etik olmaz, bunlardan AK partili hiç olmaz. 2014'ten bu yana Besni'de siyaset maalesef ayaklar altına alındı. Yalan, iftira, talan ne ararsanız var. Gelin bu seçimde hep birlikte bu çamur ve iftira siyaseti yapanları, karalama siyaseti yapanları 31 Mart'ta elimizin tersi ile itip, AK Parti diyerek, Eyüp Mehmet Emre diyerek onları tarihin karanlık sayfalarına gömelim. Kalite, kaliteli başkan ile olur, vefalı olanla olur, emek verenle olur. Bunlara sahip bir aday varsa oda Eyüp Mehmet Emre başkanımızdır. İnşallah bu seçimde  Besnili hemşerilerimiz ne para ile ne de hatırla oylarının satın alınamayacağını hep birlikte gösterecek" dedi.

EMRE; "BU KARDEŞİNİZİN OLDUĞU YERDE HARAM YEME OLMAZ"

Çiğdem'in ardından konuşan AK Parti Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "Bizler bu yola sizlerle beraber çıktık. Besni'nin yarınlarını, Besni'nin geleceğini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Bizler bu yola çıkarken milletimize hakim olma niyeti ile değil, milletimize kadim olma gayesi ile cıktık. İnşallah bu ilke ile memleketimize ve ülkemize hizmet edeceğiz. Bugün bu kardeşiniz AK Partinin belediye başkan adayı olmuşsa, bu sizlerin sayesindedir. Sizler genel merkezimizin yaptığı anket sonucunda bizleri birinci çıkarmasaydınız, biz bugün belediye başkan adayı değildik. Biz kimsenin, hiç bir çıkar odağının adayı değiliz, biz sizlerin adayıyız, halkın adayıyız, Besni'nin adayıyız. Biz milletimizin karşınına projelerimizle çıkıyoruz. Besni'de kentsel dönüşümü biz başlatacağız, millet parklarını biz yapacağız, destek kart projelerimiz ile hanım kardeşlerimize destek olacağız. Araç trafiğini rahatlatacağız, havyan barınakları yaparak sokak hayvanlarını ıslah edeceğiz, gençlerimiz için sosyal tesisler oluşturacağız. Bu kardeşinizin olduğu yerde haram yeme olmaz. Bu kardeşiniz ne haram yer, ne de bir başkasının haram yemesine müsaade eder. Bu kardeşiniz milletin hakkını ve hukukunu kimseye peşkeş çektirmez, kimsenin hak yemesine katiyen müsaade etmez.

BEN HİÇ KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAYACAK BİRİSİ DEĞİLİM

Buradan belediye personeli kardeşlerimize sesleniyorum, hiçbir kaygınız olmasın, hiç bir endişeniz olmasın. Bu kardeşiniz hiç kimsenin ekmeği ile oynayacak birisi değildir. Bundan emin olun. Çalışan herkesin başımın üstünde yeri var. Hangi partiye oy verirse versin, ben kimsenin ekmeği ile oynayacak birisi değilim. Personel arkadaşların maaşları belediye başkanının maaşından önce yatacak.

5 yıl boyunca bu memlekette taş üstüne taş koymayan, memlekete ihanet edenlere gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Besni İtfaiyesinin Yenikent'te yeri vardı, ne yaptılar orayı sattılar. Peki para ile ne yaptılar? Bizler ilçemizin sorunlarının farkındayız ve bunları çözüme kavuşturmak için hepsinin takipçisi olacağız" dedi.

Emre'den sonra kürsüye gelen AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise; "Büyük ilçelerimizde Genel Merkezimiz tarafından anket yapıldı ve Besnili hemşerilerimiz Eyyup Mehmet Emre dedi . Ama bu birilerinin hoşuna gitmedi. Eyyup Mehmet Emre Recep Tayyip Erdoğan liderimizin emanetidir ve emaneti de başımızın tacıdır" dedi.

AYDIN; "DURMADIK ÇALIŞTIK VE TÜRKİYE'Yİ ÜÇ BUÇUK KAT BÜYÜTTÜK"

Dağtekin'den sonra konuşan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın; "Biz halk ile birlikte halk uğruna mücadele eden bir kadro ile buradayız. Bu ülkenin, bu milletin asırlardır ötekileştirilmiş yok sayılmış ve nitekim değersizleştirilmiş olan, yeniden doğmam gerekiyor diyen bir heyecanı da fitilleyen ve ateşleyen bir partiyiz. Yıllardır bu milleti uyuttular ne zaman ki kendimize geldik ensemizde boza pişirmeye başladırlar. Biz durmadık çalıştık. Türkiye'yi üç buçuk kat büyüttük. Bu ülke el avuç açıyordu. Yardım dilenen bir konumdan dünyanın en çok yardım yapan ülkesi haline getirdik. Dünyanın 10 büyük projesinden 6'sı bu ülkede yapılıyor. Bizi unutmuşlardı, bizi yok saymışlardı ama bizler durmadık çalıştık ve büyüdük.

BİZİM TEK DERDİMİZ BESNİ'NİN GELECEĞİ

Besnililer Arif insanlardır ve her şeyin farkındadır. Bizim tek derdimiz Besni'nin geleceği. Besni'nin çocukları daha güzel bir Besni'de yaşasın, daha iyi bir eğitim imkanlarından faydalansın. Biz bu yönde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde Besni'yi daha iyi bir yere taşımaya azmettik. Yıllardır Besni'de siyaset yapanları, çıkarı uğruna davasını satanları gördük ve nasıl ihanet içinde olduklarını gördük. Sizler de AK Parti ile hizmet geleceğine inandınız ve dediniz ki bende AK Partinin aday adayıyım dediniz. Ak Partiye müracaat ettiniz. Çünkü sizde biliyorsunuz ki Recep Tayyip Erdoğan ile hizmet gelir, AK Parti ile hizmet gelir ve sizlerde bunu gördünüz. Peki ne oldu AK Parti halkın kararını göz önüne alınca anketlerden kim çıkarsa adayımız o dedik. Halka soruldu ve Eyyup Mehmet Emre'yi aday görmek istiyoruz dedi Besni. Şimdi aday olamadıkları için davasını satanları 31 Mart'ta Besni sandığa gömecek. Bu iş para ile olmaz. Parasına güvenenler olabilir, biz irademizi para ile satacaklardan değiliz. Biz sandığı oyumuzu namusumuz olarak biliriz ve irademize de namusumuz gibi sahip çıkarız.

BU TRENDEN İNENLER BİR DAHA BU TRENE BİNEMEZLER

Burada bir Fen Lisesi dahi yoktu, şimdi ise Besni tekli eğitime geçti. Artık alt yapısı olmayan köylerimiz kalmadı. Yakında yeni bir Besni Adliyemiz olacak. Yine Besni Barajı'nı programa aldık ve onunda inşaatına yakında başlayacağız. Erkenek içme suyu ile içme suyu sorununu da çözeceğiz. Gölbaşı'ndan Kahta'ya bir tren giderse, bu Besni'den geçmeden olmaz. İnşallah Terbizek civarında bir Besni istasyonu yapacağız. Ama şunu söyleyeyim, o trenden inen de bir daha o trene binemez. Bunu bütün Besnililer bilsin. Ben giderim seçilirim, geri AK Partiye gelirim, kusura bakmasın. Onlar orda kalır ama Besni'ye yazık olmasın, Besni hizmetten mahrum kalmasın. Tek derdimiz bu. Onun için Besnili kardeşlerim, hizmetin adresi AK Parti ve biz sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimiz, Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz ve teşkilatımız dimdik Eyyup Mehmet Emre'nin arkasındayız ve onun projelerine sahip çıkacağız. Ama sizlerden de çağrım şu ki seçime kadar kapı kapı dolaşıp çalışacağız. Bu hizmet kervanı kaçmasın. Besni 31 Mart akşamı Eyyup Mehmet Emre ile birlikte şaha kalksın" dedi.

ÜNAL; "BESNİ'Yİ İRFANI İLE ARİFLİĞİ İLE KADİM TARİHİ İLE BİLİR VE HATIRLARIM"

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise; "Besni bugün bir başka güzel, bir başka heyecanlı. Besni'yi ben hep irfanı ile arifliği ile kadim tarihi ile bilir ve hatırlarım. Gerçekten Besni'nin ilmi, alimleri, irfanı ve arifleri hep bilinir. O yüzden Besniliye fazla söze gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü eskiler sözün tamamını söylemezlermiş, çünkü ariflik sözün tamamını söylemeyi gerektirmezmiş. Bizim sizlerle birlikte yürüttüğümüz millet mücadelesi hepimizin birlikte şahit olduğumuz tarihin ve zamanın şahit olduğu bir mücadele. Her şey sizin gözünüzün önünde, her şey biz yaşarken oldu. 14 ağustos 2001'de AK Parti kurulurken Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi ve o günden sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

BİZİM SİYASETİMİZ ELİF GİBİ DİMDİKTİR

2002'de AK Parti iktidara geldi ve o günden bu güne kadar Türkiye'nin bütün sorunlarını çöze çöze yolumuza devam ediyoruz. 17 yılda bu bizim 14. seçimimiz. Her seçimde bu millet bizi sandıkta onayladı. Niye? Çünkü millete verdiğimiz her sözü tuttuk. Şimdi bakıyorsunuz bazıları AK Partiliyiz diyorlar, işlerine gelmediği zaman başka partilere gidiyorlar. Bizim siyasetimiz elif gibi dimdiktir. Biz bu siyaseti bu millete hizmet etmek için yapıyoruz, nefsimize hizmet etmek için değil. AK Parti bizi aday yapınca, AK Parti bize makam verince iyi, AK Parti millet iradesi ile istişare ile başka bir karar verdiği zaman kötü. Böyle bir şey olmaz. Şunu unutmayın, Müslüman aynı yerden iki defa ısırılmaz. Biz şunu iyi bilelim, bu davada bu mücadelede Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği bir şey var, bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler. O yüzden birileri ben şimdi falanca partiden adayım, burada kazandıktan sonra tekrardan AK Partiye gelirim. Böyle bir şeyi biz asla kabul etmeyiz. Çünkü böyle diyenler, yarın işlerine geldiği zaman da başka kapılara giderler. Bizim kapı kapı gezenlerle işimiz olmaz, yoldan çıkanlarla ve yoldan sapanlarla bizim işimiz olmaz. Çünkü bizim verdiğimiz bu mücadele bu milletin derdine derman olma mücadelesidir ve Besni'de siz çok çalışacaksınız ve yüksek bir oyla Eyyup Mehmet Emre'yi seçeceksiniz. Bizde Besni için elimizden geleni yapacağız. AK Parti siyasetinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Besni, Gölbaşı ayrımı olmaz. Bize her yer Türkiye, 81 milyonun hepsi bizim kardeşimiz.

Ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak şunun sözünü veriyorum. Ahmet Aydın ile beraber, bizim diğer milletvekili kardeşlerim ile beraber Ankara'da Eyyup Mehmet Emre kardeşimiz bizden ne istese önüne düşüp Bakanlığa gidip onları alıp Besni'ye getirme sözünü veriyoruz.  Derdi kendisi olanlardan uzak durmak lazım. Kendi hesapları, kendi çıkarları için konuşanlardan uzak durmak lazım. Bunların Besni'ye bir faydası olmaz. Besni'ye faydası olacak olan Cumhurbaşkanımız ile birlikte, milletvekillerimiz ile birlikte, hükümetimiz ile yol yürüyen Eyyup Mehmet Emre'dir. Mehmet Emre'ye söyledim, 31 Mart'a kadar başımızın üstündesin ama 31 Mart'tan sonra Besni'ye hizmetkar olacaksın, bizde sana destek olacağız dedim.

Ben size şunun da sözünü veriyorum. 31 Mart'ta inşallah Eyyup Mehmet Emre'yi seçeceğiz. Nisan ayında da ben Ahmet Aydın ile beraber inşallah buraya geleceğim. Oturacağız, konuşacağız, başkan neye ihtiyacın var diye soracağız ve o ihtiyaçları karşılamak için 5 sene boyunca çalışacağız" dedi.