Açılış Törenine, Gelecek Partisi Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün , Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mente  Etik Kurul Başkanı A. Oğuz Karahan  Bölge Koordinatörü Diyaettin Uçar İl Kordinatörü Mehmet Koç  Teşkilat Başkan Yardımcısı Ferhat Esener.
Açılış töreninde konuşan Gelecek Partisi İlçe Başkanı Aydın Öztürk, Sayın Genel Başkanım, Bölge Koordinatörüm, İl Başkanım, partimizin tüm kademesindeki kıymetli yol arkadaşlarım ve değerli Besnililer; Sözlerime başlamadan önce, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.  Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Parti Binamızda Cenab-I Allah bizlere güzel ve başarılı çalışmalar nasip eylesin. 
Parti binamızın açılışının hayırlara vesile olmasını diliyor, üzümün başkenti şirin ilçemiz Besnimize hoş geldiniz” ”dedi.
Daha sonra söz alan ve parti binasını açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, gün geçtikçe halktan daha fazla ilgi gördüklerini söyledi.
İktidara geldiklerinde, hiçbir ayrım yapmayacaklarını belirten Davutoğlu, " Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımızın yüreğine girecek ve Türkiye'yi omuz omuza birleştireceğiz. Hepimiz insan olarak eşitiz. Anadolu'nun yiğitleri olarak eşitiz. Bu ülkenin eşit vatandaşları olarak omuz omuza birlikte geleceğiz." diye konuştu.
Üzümün, fıstığın tabiatın en önemlisine insanın en güzelinin olduğu değerli Besnili kardeşlerim, değerli gelecek gönüllüleri, değerli kardeşlerim 2 gündür Adıyaman’dayım Adıyaman doğunun en batısı batının en doğusu olarak Türkiye’nin onur şehridir. Adıyaman demek huzur kardeşlik demektir. Adıyaman’da güven varsa tüm Türkiye’de vardır.
1-2 gün içerisinde gördüklerimi sizlerle paylaşmak isterim hangi siyasi partiye yakın olursanız olun buraya sadece Gelecek Partisi lideri olarak değil ülkesi için Adıyaman için Besni için yüreği yanan kardeşiniz olarak geldim. Dün Adıyaman’da bugün Besni’de her şeyden önce bütün Adıyamanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Büyük bir muhabbet duyuyorum sokakta muhabbet gördüm caddede balkonda esnaf ve çiftçide herkeste bir kez daha anladım ki Adıyaman’ı biz severiz Adıyamanlılarda bizi sever.
Kahta’da ve Besni’de su sorununa dikkat çeken Davutoğlu, Adıyaman toprağında Türkiye’nin su kaynağı zengin toprağı Kâhta’da şimdi de Besni’de su sorunundan dolayı herkesin yüreğinin yandığını gördüm. Geçim sıkıntısı ve çiftçilerin sorununa da değinen Davutoğlu, iktidara geldiklerinde bu sorunları sorun olmaktan çıkaracağız,” dedi. 
İlçelerde esnafı da ziyaret eden Davutoğlu, çevredekilerle selamlaştı, fotoğraf çektirdi.
Esnaf ve burada bulunanların taleplerini dinleyen Davutoğlu, kendisine davette bulunan vatandaşlarla, sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.