Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, MHP MYK Üyesi Selim Çakır, MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Besni Merinos Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Altın, Türk Eğitimsen Besni Şube Başkanı Fuat Akdeniz ve partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına  MHP MYK Üyesi Selim Çakır seçilirken, katip üyeliklere ise MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, Kenan Polat, Memet Kurt ve Şükrü Karakoç seçildi.

ARSLAN; "SORUMLU OLDUĞUMUZ İŞLER ÇOK, ZAMANIMIZ AZDIR"

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Hamdi Arslan; "Sözlerime başlamadan önce hepimize gündelik yaşantımızı devam etme hürriyetini kanlarıyla sağlamış olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemizi her daim uçurumlardan çevirmiş bilge liderimiz Devlet Bahçeli beyefendiye saygılarımı sunuyorum. Biz ülkücülerin politikadaki amacı şuraya müdür yerleştirmek, şu kuruma işçi aldırmak, şuradan akan suyu doldurmak değildir. Bizim amacımız dün olduğu gibi bugünde milli bakmak, milli düşünmek, milli yaşamak ve Türk Milliyetçiliğini canlı tutmaktır. Bizim amacımız MHP’yi ayakta tutmaktır. Dolayısıyla Türkiye’yi ayakta tutmuş olmaktır. MHP’nin ve ülkücülerin sıhhatli varlığı Türk İslam dünyasının varlığı demektir, Türk milletinin asırlık stratejisi demektir, içeride ve dışarıda düşmana fırsat vermemek demektir.

Ülkücülerin sadece kendi hayatlarını yaşama lüksü yoktur, bizler uyanık olmak zorundayız. Köyde, kentte, kahvede, sokaklarda ve her yerde davamızı anlatacağız. Derdimizin gündelik siyaset değil, memleket meselesi olduğunu anlatacağız. Ülkücünün hayatında dinlenmek, yatmak ve gezmek gibi kelimelere yer yoktur. Sorumlu olduğumuz işler çok, zamanımız azdır. Derdimiz çok, sayımız azdır. Bu sebeple daha çok çalışıp daha çok insana ulaşacağız. Türk’e durmak yaraşmaz sözünü unutmayacağız. Biz her daim milletimizi uyaracağız, uyanık tutacağız.

Bu sözlerle konuşmamı sonlandırırken, kurultayımız öncelikle Besni’mize, Adıyaman’ımıza, Türkiye’ye ve Türk İslam alemine hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz eder, hepinize tekrardan genel kurulumuza hoş geldiniz der, saygılarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜN; "BİZ ÖNCE VATANIM, SONRA MİLLETİM, SONRA PARTİM DİYEN BİR TEŞKİLATIZ"

Arslan'dan sonra konuşan MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün ise; "Siyasi partiler kanunu gereğince 3 yılda bir il ve ilçe kongrelerimiz yapılmaktadır. Bugünde Besni Milliyetçi Hareket Partisi ilçe kongresini yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Malumunuz 24 Haziran 2018’de bir genel seçim geçirdik. Bu seçimde Besni ilçemiz elinden gelen bütün gayretleri göstererek büyük bir çalışma içerisine girmiş ve oyumuzu Besni’de yükseltmiştir. Bu konuda Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.

Malumunuz 24 Haziran’da başta milletvekillerimiz olmak üzere büyük bir çalışma içerisine girdik ve oyumuzu 31 bin 700’e yükselttik. Bu çok güzel bir yükselişti. Hatta 2000-2500 oy ile milletvekilini kaçırdık. Siyasi partilerin amacı milletvekili çıkarmaktır. Bunun için çok üzüldük ama çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah meclise Adıyaman’dan milletvekili göndereceğiz. Sizlerden ricamız çok çalışmamız gerekiyor. Bütün zaferler oturmak ile değil çalışmak ile kazanılıyor.

Öncelikle bugün burada seçilecek olan yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim ve şunu unutmamalıyız ki her ülkücü önce evinde hanımını, oğlunu ve kızını MHP’li yapacaktır. Buna bende dahilim. MHP’liyiz ama eşimizin partiden haberi yok ve bu çok büyük bir eksiklik. Bugün seçilecek olan yeni yönetim kurulumuz Besni MHP Kadın Kollarına eşlerini de mutlaka üye yaptırsınlar. Çünkü hanımların eli değmeyen bir şeyden muvaffak olunmuyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, önce vatanım, sonra milletim, sonra partim diyen bir teşkilatız. Cumhur İttifakına bağlılığımız devam edecektir. Memleketimize sahip çıkmamız gerekiyor. Onun için iri olalım, diri olalım ve birlik beraberlik içerisinde olalım" dedi.

ÇAKIR; "KONGRELERİMİZİN TEK BİR KAZANANI VARDIR, ODA BÜYÜK TÜRK MİLLETİDİR"

Son olarak konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Selim Çakır; "Milliyetçi Hareket Partisi 51 yıllık siyasi bir geçmişin ve 5000 yıllık bir tarih şuuru içerisinde demokrasimizin vazgeçilmez unsurları ile birlikte Türk milletine ve Türk Devletine hizmet etmektedir. Kongrelerimizin tek bir kazananı vardır, oda büyük Türk Milletidir. Bizde kongrelerin kaybedenleri küresel aktörler, yerli taşeronlar, Türk Milliyetçiliğinin ebedi hasımları ve ihtiraslarına kurban olmuş fitne ve fesat merkezleridir. Bunun dışında Milliyetçi Hareket Partisi kongreleri Türk Milletinin umudu, ışığı ve geleceğe dair önsözleri gibidir. Bunun için kongrelerimiz dargınlığa değil birliğe, küskünlüğe değil beraberliğe, zayıflamaya değil kuvvete yöneliktir, Türk milletine daha sağlıklı hizmet etmeye yöneliktir. Onun dışında kimsenin Milliyetçi Hareket Partisinin kongrelerinde farklı bir beklentisi olmadı ve olmayacaktır. Bizler de buraya ben olmakla bencil olmanın arasındaki farkı anlamayanlara biz olmanın onurlu duruşunu sergilemek için toplandık. Kişisel çıkarlarından arınmış, önce Ülkem ve partim, sonra ben diyen liderimizin gösterdiği hedeflere emin adımlarla birlikte yürüyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi sadece bir parti değil, kan ve gözyaşının toprakla birleşerek hamurlaştığı Türk dünyasının adıdır. Bu düşünceleri kalben hisseden, aklen idrak eden her arkadaşıma saygılarımı sunuyorum. Sizlerin buradaki varlığı MHP’nin ve bizlerin varlığıdır. Bizlerin varlığı da Türk varlığına armağan olsun" dedi.

Konuşmaların ardından mali veriler okunarak ibra edildi. Daha sonra seçime gidildi.

Tek liste halinde gidilen kongrede başkanlığa Hamdi Arslan tekrardan getirilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Ömür Çağırır, Uğur Aktaş, Rüstem Çetin, Halil Zeybel, Mikail Gülerim, Erdi Kara, Sezer Özbay, Tolga Önder, Mustafa Arıcak, Arif Özdemir, Aydın Çulcu, Mustafa Sevim, Bekir Turgut, Fevzi Öztürk, Gülseren Canpolat, Dilek Metin, Ahmet Soylu ve Mustafa Yüksel.