İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kaymakamlar kararnamesi, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Söz konusu Müşterek Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 568 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değişirken, 65 kaymakam adayı eğitimlerini tamamlayarak kaymakamlık görevine atandı.

Buna göre; Bakanlık merkezinde görevli 24 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 14 kaymakam ve 8 vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi.

Merkezde görev yapan 2 mülki idare amiri kaymakamlığa, 4 mülki idare amiri vali yardımcılığına, 83 vali yardımcısı naklen yer değiştirirken, 43 vali yardımcısı kaymakamlığa, 1 vali yardımcısı il hukuk işleri müdürlüğüne atandı. 263 kaymakam naklen yer değiştirirken, 62 kaymakam, vali yardımcılığına, 6 kaymakam İl Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne getirildi. 2 İl Hukuk İşleri Müdürü naklen yer değiştirirken, başka göreve atanmak üzere 4 mülki idare amiri görevlerinden alındı. Kamu İhale Kurumu'nda başkanlık müşaviri olarak görev yapmakta olan 2 eski mülki idare amiri hukuk müşavirliğine atandı.

Kaymakamı Emrah Yılmaz

 1978 Yılında Erzurum merkez Kırkgöze köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Vatani hizmetini Diyarbakır Hazro İlçe Jandarma Komutanlığında yaptıktan sonra 2004 yılında Erzurum Kaymakam adayı olarak Mülki İdare mesleğe başladı. Eskişehir'de Mülkiye Müfettişi nezaretinde teftiş stajında bulundu. Erzurum Valiliğinde il stajı, Erzurum ili Oltu ilçesinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Giresun Yağlıdere ve Niğde Çiftlik ilçesinde Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Yurt dışı staj programı çerçevesinde dokuz ay İngiltere'de dil eğitimi ve İngiltere’nin yönetim sistemi hakkında eğitim aldı. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Gaziantep Nurdağı, Malatya Doğanyol Kaymakamlıkları görevinden sonra 30.08.2011 tarihinde yayınlanan müşterek Kararname ile Kozluk Kaymakamlığı görevine atandı. Yılmaz son olarak 2013 yılı vali yardımcısı ve kaymakamlar kararnamesi ile ilçemize atandı.

Gürkan Demirkale

2004 yılı 88. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayan Gürkan DEMİRKALE, ilk olarak Konya’nın Yunak İlçesinde göreve başladı.  Buradan Bitlis’in Mutki İlçesine atandı ve 2 yıl görev yaptıktan sonra 2007 yılında imzalanan Müşterek Kararname ile Denizli Güney Kaymakamlığı görevine atandı.  Bu esnada askerlik görevini de yerine getirdi.
 Yaklaşık 3 yıl Güney Kaymakamlığı görevini yürüttükten sonra 30.07.2010 tarih ve 2010/504 sayılı Müşterek Kararname ile İlçemize atanarak 12.08.2010 tarihinde İlçemizdeki görevine başladı. Evli olup, 1 kız çocuğu babasıdır.

Besni Güncel Gazetesi olarak ilçemize atanan kaymakam Emrah Yılmaz ve ilçemizden ayrılan Gürkan Demirkale’ye yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dileriz.