İlk anda bir kısım partilinin tepkisini çeken Vakkas Açar ismi, şu anda parti tabanında kabul ve destek görmeye başladı.

İlk fırtınayı atlatan Açar ise, bir yandan tepkileri dindirdi, bir yandan da hızlı bir çalışma temposu ile birlikte vatandaşları, esnafı ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Kesmetepe gibi zorlu bir beldede iki dönem üst üste seçim kazanmasının verdiği tecrübeyle Besni’de de seçim çalışmalarını yürütüyor.

Besni’nin dinamiklerini iyi çözdüğü gözlenen Açar, şimdiden zorlu ve hafife alınmayacak bir rakip olduğunu yaptığı kilit görüşmelerle de ispatladı.

AK PARTİ ADAYI PARTİLERİN SEÇİM STRATEJİSİNİ BELİRLEYECEK

Ak Parti’de adayın halen belirlenmemiş olması ve kimin aday olacağı  hem Ak Parti kanadında, hem de muhalefet kanadında merakla bekleniyor. Ak Parti içersindeki adaylar yoğun tempoda çalışmalarını sürdürürken, aday destekçileri yoğun bir reklam kampanyası ve algı operasyonları içersindeler. Her kesim merakla Ak Parti adayını bekliyor, özellikle de muhalefet partileri. Önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması beklenen Ak Parti adayına göre muhalefet partileri stratejilerini belirleyecek ve çalışmalarını ona göre sürdürecekler.

AK PARTİ’DEKİ ADAY SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Yukarıda belirttiğim özelliklerinden dolayı CHP adayı Vakkas Açar, zorlu ve hafife alınmayacak bir rakip. Ak Parti’nin aday belirleme sürecinde bu durumu göz önüne alması ve ona göre aday belirlemesi gerekmekte. Yoksa Ak Parti açısından ortaya beklenmedik sonuçlar çıkabilir. Yani zayıf ve tecrübesiz bir aday profili seçim kaybettirir.