Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Hakan Kılınç yeniden aday olmazken, 31 Mart'ta Besni Belediye Başkan Adayı olan Vakkas Açar başkanlığa seçildi.

Paris Royal Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, CHP İl Genel Meclis Üyesi H. Ali Öztekin, AK PArti İl Genel Meclis Üyeleri Aydın Arslan, Halil Çiçek ve Ramazan Durmuş, Besni Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Seyyit İrfan Irmak ve Hüseyin Ocakçı, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Besni Merinos Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi E. Soydan Doğru, CHP İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya seçilirken, katip üyeliklerine ise Seyit İrfan Irmak, Songül Yavuz, M. Yıldız Paccı ve İmam Hazar getirildi.

Milletvekili Yılmazkaya; "Hep Birlikte El Ele Verirsek İktidar Gider"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Divan Başkanı CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya; "Kongrede Gaziantep'ten fazla bayan arkadaşları gördüğümü söylemek istiyorum. Buda güzel bir mutluluk. Karşımızda zalim bir iktidar, memleketin durumu ve halini herkes biliyor. Bunların önüne geçmenin yolu hepimiz nasıl bu salonda bir araya geldiysek, bundan sonraki süreçte de kırgınlık ve dargınlık olmadan hep birlikte el ele verirsek bu iktidar o zaman gider. 31 Mart ile 23 Haziran İstanbul seçimlerinde yıkılmaz denilen iktidarın aslında birlik, beraberlik ve güzel bir çalışmayla, doğru bir adayla yıkılacağını bu ülkede gösterdik ve o korkuyu verdik. Besni'de de yerel seçimde güzel bir seçim geçirdik. Son ana kadar da gayet başarılı gidiyorduk. Besni'de Çok güzel çalışmalar yaptık ve çok umutluyduk. Ama seçimin son günlerinde iktidarın bir iki söylemi Besni'de bir tedirginlik yarattı. Öyle olunca Besni halkı mecburen zannedersem iktidara yanaşmak zorunda kaldı. Biz iyi bir oy alacağımızın hesabı ve kazanacağımızın umuduyla çalışıyorduk. Bundan sonra önümüzde bir genel seçimimiz var. Muhtemelen 2023'ten önce erken gelen seçim olacak. Öncelikle birlik beraberliği sağlayarak bu genel seçimi atlatmamız lazım. Adıyaman'da milletvekili sayımızı ve oylarımızı artırmamız lazım. Benden iyi çalışan bir milletvekiliniz var. Adıyaman'ın sorunlarını her zaman dile getiriyor. Kongrenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Kılınç; "Hiç Bir Zaman Kendi Menfaat ve Çıkarlarımı Partimin Önüne Koymadım"

Yılmazkaya'dan sonra konuşan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "Bugün Allah'ın izniyle olağan ilçe  kongremizi gerçekleştireceğiz. Daima üyesi olmaktan gurur duyduğum partimizin onurlu, şerefli ve kutsal olan bu görevi 4 yıl boyunca siz partililerimle birlikte en iyisini yapmaya çalıştım. Tabi ki 4 yıl boyunca eksikliklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Ama hiç bir zaman kendi menfaat ve çıkarlarımı partimin önüne koymadım. Bu kutsal görevler gönüllük ve fedakarlık ister. Bende bu bilinçle 4  yıl boyunca partime hizmet etmeye çalıştım. Bu süre içerisinde ve hayatım boyunca, gerek siyasetimde, gerek ticaretimde, gerek yaşantımda hiç bir zaman kişi ve kişileri, etnik kimliğine, mezhebine, yaşam tarzına ve nereli olduğuna bakmadım. Çünkü ben yaradılanı yaradandan ötürü sevdim. O yüzden ne ayrıştırdım ne de ötekileştirdim. Şahsım adına yapmış oldukları algı ile, benim içimdeki Besni sevdasını kimse bitiremez. Çünkü bu algıyı yapanlar iki elin parmak sayısını geçmeyecek sayıda bir avuçtan öteye gidemediler. Evet  doğduğum yer değil ama doyduğum yer, çocuklarımı büyüttüğüm insanlarını sevdiğim ve her zaman yaşamaktan keyif aldığım bir yer. Besni'de olmaktan, Besni'ye ve hemşerilerime hizmet etmekten hep şeref duydum. Ömrümün sonuna kadar da Besni'mizin ve hemşerilerimin emrinde olmaya devam edeceğim.

Şahsıma Çirkin İftiraları Yapanlar, O Çamurun İçinde Boğuldular

31 Mart 2019 yerel seçimlerini  geride bıraktık. Aday belirleme süreci ve sonrasında şahsıma 1 yıldır yapılan çirkin iftira ve yakıştırmalara da açıklık getirmek istiyorum. Ben her zaman eleştiriye açık bir insanım. Tabi ki eksikliklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Ben hiç bir zaman çamur at izi kalsın siyaseti yapmadım. Ama bu tür davranışlarda bulunan bir avuç kendini bilmezler o çamurun içinde boğuldular. İşte ben ailemin huzurundayım, vicdanım rahat, başım dik, alnım pak. Ben bunları Allah'a havale ediyorum. Bu son 1 yıldır yapılan çirkin iftiraları hak etmedim. Ortada çok bilgi kirliliği var,bu konuda bazı hususlara açıklık getirmek istiyorum. Belediye başkanlığı aday adaylığı hususunda, 1 aday dışında diğer adaylarımız ön seçim istemediler. Adayın genel merkezin yoklamasıyla atanmasını istediler. Genel Merkezimizde bu talep üzerine çalışmalarını yürütmüştür. Adayımızın açıklanmasından 15 gün önce parti binamızda, il başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız, belediye başkan aday adaylarımız ve Kesmetepe'den adaylık başvurusunu yapmış, fakat ismi Besni için de geçen Vakkas Acar'ın da içinde bulunduğu toplantıda bu süreç masaya yatırılıp herkesin üzerinde mutabık olduğu bir metin imzalarımızla tutanak haline getirilmiştir. Bu mutabakatın bir nüshası Genel Merkezimize tarafımızdan gönderilmiştir. Genel merkezimiz yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 31 Mart'taki adayımızı merkezi atama ile belirlemiştir" dedi. 

Gün Kişisel Hesaplar Günü Değil, Birlik Olma Günüdür

Dört yıl boyunca yaptığı hizmetlerden de bahseden Kılınç; "Ülkemizde maalesef hem iç siyaset hem dış siyaset iflas etmiştir. Ekonomi dar boğazda ve git gide daha da çıkmaza doğru hızla sürükleniyor. Çiftçi ve esnaf perişan borç batağında, sanayici iflas etmiş bankalara mahkum olmuş, işsizlik her gün artmakta ve bunun sonucunda aile içi boşanma, şiddet ve intiharlara her gün yenisi eklenmektedir. Memur ay sonunu zor getirip kredi kartlarından dolayı borç batağında. Daha sayamadığımız bir sürü sorun ve sıkıntılar ile ülkemiz freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı hızla gitmekte. Buna artık dur demek için hak, hukuk ve adalet için, barış ve kardeşlik için, huzur ve refah için gelin hep birlikte ülkemizin sigortası olan  ve hızla iktidara doğru giden CHP çatısı altında bu yaşanan tüm olumsuzluklara nokta koyalım. Gün kişisel hesaplar günü değil, gün birlik olma günüdür, gün iktidara doğru giderken kenetlenme günüdür. Gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyeti koruma günüdür. O yüzden bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Partimizin iktidar yolunda, kişisel hesaplarımızı bir kenara bırakıp, sen ben değil, biz olarak birlik ve beraberlik içerisinde kol kola mücadele edip ülkemizi bu zor durumdan çıkarmak için mücadelemize devam etmeliyiz. Umutsuzluğa kapılmadan, gelecek nesillerimize güzel bir Türkiye bırakana kadar çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu bir bayrak teslimidir. Çok iyi biliyorum ki, yeni seçilecek başkanımız ve yol arkadaşlarımız bu bayrağı daha da ileriye götürecektir. Bende dün olduğu gibi bugün de, yarında başkanımızın, yol arkadaşlarımızın ve partimizin emrinde olmaya devam edeceğim. Bu geçen zaman içerisinde bana canı gönülden yoldaşlık yapan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde bilerek veya bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm yoldaşlarımızdan af diliyorum" dedi.

Çakmak; "Adıyaman Maalesef İşsizlik Noktasında En Ön Sırada"

Kılınç'tan sonra konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak; "Güzel ülkemizde maalesef ekonomi ve ulaşım ve işsizlikte büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ülkemizin geldiği durum şu an çok kötü. Adıyaman maalesef işsizlik noktasında en ön sırada. Ülkemiz tek adam sistemiyle yönetilmeye başladı ve meclis yetkisiz kaldı. Bunun tek çözümü Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz bu dönem yüzde 60 ekonomiye sahip bir belediye anlayışıyla yönetmeye başladık. Biz halkçılık politikasıyla yönetime devam ettiğimiz sürece önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar dönemine başlangıcı olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunun için gece gündüz demeden çalışmalıyız. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Hakan Kılınç'a hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bir çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdi " dedi.

Çakmak konuşmasının ardından Hakan Kılınç'a hizmet ve emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Tutdere; "Cumhuriyet Halk Partisi İktidara Yürüyor"

Çakmak'tan sonra konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere; "Besni'de 4 yıl boyunca köy köy, mahalle mahalle gezen çalışkan bir ilçe başkanımız olan Hakan Kılınç görev yaptığı süre boyunca partimize çalışkanlığıyla çok ciddi şeyler kattı. Ben Hakan Kılınç'a özverili çalışmalarından ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Adıyaman'da ilçe kongrelerimizi birer birer yapıyoruz. Besni kongresi geleceğe dair bizde umut ışığı oluşturdu. Besni'de tek liste halinde, birlik beraberlik içerisinde kongreye gidiyor olmamız tarihimiz ve partimiz için çok anlamlı. Besni her zaman CHP için önemli bir ilçe olmuştur. İnşallah Besni'deki bu birlik beraberlik ve kardeşlik iklimi diğer kongrelerimize de hakim olacak. 

Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyor. İktidara giden bir partide sayın genel başkanımız başta olmak üzere partimiz kavga istemiyor. Biz birlik ve beraberlik içerisinde hem kongrelerimizi yapacağız, hem de iktidara hazırlanacağız" dedi.

AK Parti'de Dağılma Başladı ve Devam Ediyor

Türkiye'nin genel siyaseti hakkında da konuşan Milletvekili Tutdere; "Karşımızda Türkiye'de 8 milyon işsiz oluşturan, adaletsizlikleriyle, hukuksuzluklarıyla, oluşturduğu mağduriyetlerle artık yoldan çıkmış bir iktidar var. Yandaş basının bütün çabalarına rağmen AK Parti'de dağılma başladı ve devam ediyor. Şuan AK Parti'de bir sancı var ve bu sancı bir parti doğurdu ve ikinci partiyi de doğuracaktır. AK Parti artık uyguladığı iç ve dış politikayla tutunamıyor. AK Parti'nin durumu bu iken, biz muhalefet olarak 31 Mart seçimlerinden sonra artık iktidara yürüyoruz. Şuanda Türkiye'nin yarısından fazlasını Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler yönetiyor. Şuanda Türkiye'de herkesin ve her kesimin umudu CHP olmuştur. Besni'de birlik ve beraberlik tablosu var ve buda bizi mutlu ediyor. Biz kardeşlik içerisinde yolumuza devam edersek, hiç bir güç bizi durduramaz. Kongreye katılarak bu güzel tabloyu oluşturan herkese teşekkür ediyorum. Hepimizin yolu açık olsun, kongremiz partimize hayırlı olsun" dedi.

Açar; "Geleceğe Umut Olmak İçin İlçe Başkan Adayı Oluyorum"

Tutdere'den sonra konuşan Vakkas Açar ise; "Bir ilçe başkanı adayı olarak karşınızdayım. 4 yıllık CHP Besni İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yöneten bir ilçe başkanımız vardı. Başkanımız bu dönem bir karar alarak aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklama sonrasında siz değerli üyelerimizin talep ve ısrarıyla yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda bu görevi devralarak yürütebileceğimize karar verdik ve adaylığımızı açıkladık. Öncesinde böyle bir fikrim yoktu. Ben geçmişle hesaplaşmak için ilçe başkan adayı olmadım. Ben geleceğe umut olmak için ilçe başkan adayı oluyorum.

31 Mart Seçimlerinde Kaybettik Ama Besni'ye Siyasi Ahlak Getirdik

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Besni Belediye Başkan adayıydım. Adaylığımız sürecinde partimizi ve üyelerimizi en iyi şekilde temsil etmek için çok güzel bir kampanya yürüttük. Bu kampanyaya herkes fazlasıyla destek verdi. Güzel şeyler hayal etmiştik ama nasip değilmiş, olmadı. Seçimde beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Ama biz seçim kaybederken de bu ilçeye bir şeyler kazandırdık. Biz kaybettik ama Besni'ye siyasi ahlak getirdik, siyasi ahlak ölçüsünde siyaset yapmayı öğrettik. Biz bu memlekete siyasetin ve yöneticiliğin şeffaf olması gerektiğini anlattık. Seçim kazanmak için her yol mubahtır kelimesine ben inanmıyorum ve bunu da uygulamadım. Ben seçim süresi boyunca sadece yapabileceklerimi anlattım. Bugün benim ne kadar haklı olduğumu maalesef kazanan Belediye Başkanımız da biliyor ve bunun zorluğunu, sıkıntısını yaşıyor. Her önüne gelene iş sözü vermekle, her talep edene istediğini taahhüt etmekle, ben o koltuğa oturayım ne olursa olsun dersen 9 ayda sadece 1 ay orada oturabilirsin. Seni oturtturmazlar orada ve oturamıyorsun. Doğru mu yanlış. Yapabileceğini söyleyeceksin. Ben 10 yıl Belediye Başkanlığı yaptım ve bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Besni Belediye Başkanımız 41 proje sundu. Seçimin üstünden 9 ay geçti ama 41 projeden gerçekleşen yok. Senin süren 60 ay, 41 ayda 41 proje mi gerçekleştireceksin? Bu projelerden birini gerçekleştirmişse çıksın açıklasın.

İktidar Yolunda Öncelikle Bizim Kendi Aramızda Birliği Sağlamamız Lazım

Ben inşallah bu kongrede İlçe Başkanı seçilirsem ilk yapacağım şey, yönetim kurulu üyelerimle birlikte köylerden başlamak üzere ev ev gezerek gerçekten ülkede şuan neler oluyor, iktidar neyin telaşına düşmüş bunları bire bir anlatmak olacaktır. Bunu yapmazsak biz iktidar olamayız. Bunun için öncelikle bizim barışmamız lazım. Öncelikle bizim kendi aramızda birliği sağlamamız lazım. Bunu yaptıktan sonra halka inebiliriz yoksa halka inemeyiz. Bu birlikteliğin olacağına ben inandım. Ben İlçe Başkanlık görevini benimle birlikte seçilecek olan yönetim kurulu ile yapma taraftarı değilim. Bugüne kadar bu ilçede ilçe başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı yapmış, hiç bir görev almamış ama partisine hizmet etmiş büyüklerimden bir danışma kurulu yapıp, her ay kendi yönetimimle yapmış olduğum toplantının aynısını önce danışma kurulu ile yapacağım. Cumhuriyet Halk Partisi garibanın, işçinin, emekçinin partisidir. Bizim bunu halka anlatmamız lazım. Bunları anlatırsak iktidara giden bu yolda partimize en büyük katkıyı sağlamış oluruz. Neden biz 1 milletvekili ile yetiniyoruz? Hep birlikte çalışalım daha fazla milletvekili çıkartalım. Bu il 4 milletvekili çıkarttı ve bizim buraya dönmemiz lazım. Ben bu şekilde düşünüyorum ve bu şekilde çalışma sergileyeceğim. Ben partili partisiz bütün Besnili vatandaşlarımızı partimize davet ediyorum" dedi.

Açar'ın konuşmasının ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde 175 delegeden 108 delege oy kullandı, 1 oy ise geçersiz sayıldı. Oyların hepsini alan Vakkas Açar CHP Besni İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise  Bekir Yücelt, Cantekin Karadeniz, Haydar Karabatan, Hamit Sulu, H. Ali Kaygusuz, Halil Yeşilot, İsmet Kaçmaz, Kazım Yıldırım, Memet Örs, Mehmet Yıldırım, Memet Kuyucak, Sinan Pamukçu, Şevket İşitmen ve Şahin Altın'dan oluştu.