Gazetemize yazılı açıklama gönderen Açar, Besni'nin insanlarının çalışkan, üretken ve yaratıcı olarak her türlü yeniliğe açık olduğunu, gerekli destek sunulduğunda da kendi kabuğuna sığmayacak bir ilçe olduğunu ifade etti.

CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bizler azla yetinecek bir topluluk değiliz. Besni'den çıkmış, ülkenin her bölgesinde, hatta ülkemizin en önemli iş adamları arasına girmiş bir çok hemşerimiz bulunmaktadır. Bizler dişiyle tırnağıyla üreterek, çalışarak büyüyen ve çevremize yardımcı olan insanlar olarak en iyiyi hak ediyoruz.

Türkiye bugün tekçi, anti demokratik, liyakat ve adaletten uzaklaşmış, kutuplara ayrılmış, gelir dağılımı bozulmuş, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan, her dört  gençten birinin işsiz olduğu, otoriterliğin arttığı ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir anlayışla yönetilmektedir.

Hayat pahalılığı hepimizin yaşamını zorlaştırmaktadır. Böyle bir siyasal iklimde ilçemiz ortaklaşacağı bir yönetim anlayışıyla ülkemize örnek olmaya fazlasıyla layıktır.

Eğitim Bayramını kutlayan bir ilçenin ülkemizdeki diğer ilçelerle ve şehirlerle değil, Avrupa'daki yerleşim birimleriyle kıyaslanmasını arzu ediyoruz. Bu anlayışın hayata geçebilmesi için seçim sürecinde de ortaklaşmamız, ayrışmaları ortadan kaldırmamız ve birlikte aynı hedefe doğru koşmamız gerekmektedir. Demokrasinin gereği olarak farklı siyasal partilerle seçime gidilmesi bu gerekliliği ortadan kaldırmamaktadır.

Demokrasi ancak hata yapanların sandıkta cezalandırıldığı, doğru yapanların ödüllendirildiği ortamlarda gelişir ve gerçekleşir. Eğer hata yapmasına rağmen futbol taraftarı gibi yanlış yapanları, kendini siyasetin ağa babaları gibi görenleri  desteklemeye devam edersek ne demokrasimizi, ne de ilçemizi geliştiremeyiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun partilerin, derneklerin, demokratik kitle örgütlerinin ve odaların desteklerini bekliyorum.

Değerli Besnililer; Farklı siyasal eğilimler, kültürlerin ve inanç guruplarının desteğiyle liyakat, adalet ve toplumsal barışın inşası için Besni’mizde herkesin desteğine talibiz. Şeffaf, üretken ve sosyal belediyecilik ilkemiz olacaktır" dedi.