31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Besni Belediye Başkan Aday Adayı olan Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, gazetemizi ziyaret etti. 

Ziyarette açıklama yapan Ballı, hedefinin Besni'yi lider şehir yapmak olduğunu söyleyerek; "Öncelikle 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçim çalışmalarının, partimizin temel düşüncesi olan, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben düsturu çerçevesinde milletimize, memleketimize , partimize ve diğer aday olan arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Besni tarihin seyri içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda bölgesinde cazibe merkezi olan bir yerleşim yeridir. Bu özelliğini de yakın zamana kadar da devam ettirmiştir. Ancak 1990'lı yıllardan bugünlere gelinceye kadar birçok alanda ilerleme şöyle dursun bir anlamda gerilemiştir. Ekonomik, sosyal, kültürel anlamda bu gerilemeleri gözlemlemekteyiz.
Bir esnaf çocuğu olarak ticari hayatın içinden gelmemiz, bunun yanı sıra 22 yıllık eğitimci olmamız hasebiyle Besni'nin gerilemesine sebep olan sıkıntı ve sorunlarının neler olduğunun bilincindeyiz. Bu sıkıntı ve sorunların giderilmesine yönelik plan, proje ve programlarımız mevcuttur.
Besni'yi Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, sosyal, siyasal ekonomik ve kültürel alanlarda önde olan, öncü olan yani bölgesinde 'Lider Şehir' yapma azim ve kararlılığındayız.
Her daim gözümde, gönlümde ve zihnimde olan Besni'yi lider şehir hedefimize ulaştırmak gayesiyle MHP'den Besni Belediye Başkan aday adaylığına başvurmuş bulunuyorum. Teşkilatımızın onayı, halkımızın teveccühü nasip olursa bu hedefi gerçekleştirmek uğrunda gerekenlerin layıkıyla yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.