Çalışmalar kapsamında AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç ile birlikte Besni'de partililerle buluştu.Parti Binasında gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı Eyyup Mehmet Emre, belde adayları ve partililer katıldı.

ÇİĞDEM; "BU DAVAYA İHANET EDENLER HİÇBİR ZAMAN İFLAH OLMADILAR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem; "İlk günden bu yana dediğimiz gibi siyaset uzun süreli bir maraton ve bu maratonda durmak yok hep beraber yola devam edeceğiz. Ama kırgınlığa ve küskünlüğe mahal vermeden, hangi arkadaşımız olursa koluna girip devam edeceğiz. Düşmanlıkla, hasetlikle ve kırgınlıkla bizim işimiz yok. Bizim işimiz insanların gönlüne girmekle, memleketle, muhabbetle, inşallah Allah’ın izni ve sizlerinde desteği ile biz 31 Mart akşamı Besni’de tüm belediyeleri beldeler ile beraber kazanıp liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a güzel bir hediye vereceğiz. Herkes şunu iyi bilsin, bizim herhangi bir grupla hesaplaşma gibi bir gayretimiz yok. Biz bu yola çıkarken hiçbir hesap yapmadık. Kimseden ne söz aldık, ne de kimseye söz verdik. Biz sadece milletimize ve Besni halkına söz verdik. Daha güzel ve daha kaliteli hizmetleri Mehmet Emre başkanımız ile kazandıracağız. Aday adaylığı sürecinden bu yana hep anket diye söyledik. Bu adamı biz değil, Besni halkı istedi ve en büyük etken Besni halkıdır. Besni halkının önünde kimse duramaz. Görüyorsunuz hesabı olanlar, hesap yapanlar ve bu davaya ihanet edenler hiçbir zaman iflah olmadılar. Kısa vadede belki bir şey sahibi olabilirsiniz ama uzun vadede insanlar kimin ne olduğunu görüyor. Bu seçimde bir taraf ile ittifak kurmuş, Besni’yi tanımaz, mahallelerini bilmez bir aday var. Bir tarafta dün birbirlerine kötü sözler söyleyen, birbirleri hakkında iyi şeyler söylemeyen ve birbirlerine hakaret edenler bugün beraberler ve kol kolalar. Bir tarafta da parti kurulduğundan bu güne davaya asla ihanet etmemiş, her yerde sizinle birlikte olan kardeşiniz Mehmet Emre var. Artık Besni’de iftira ve yalan ile hiç kimse bir yere gelemeyecek, bu milleti artık kandıramayacaksınız. AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

EMRE; "MEHMET EMRE HİÇ KİMSENİN ADAMI DEĞİLDİR"

Çiğdem'den sonra konuşan AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı Eyyup Mehmet Emre; "Aday adaylığı müracaatımızı yaptık, teşkilat temayülümüzü yaptık ve daha sonra anketlerimiz yapıldı. Bu anketler sonucunda sizlerin gücü ile bu kardeşiniz Besni Belediye Başkan adayı oldu. Bana vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bana düşen vazife de ölünceye kadar sizlere hizmet etmek, sizlerin emrinde olmak ve bu aziz memlekete hizmet etmeyi borç bilerek çalışmak olacaktır. Bizim kalın çizgilerimiz var. Bizim olduğumuz yerde haram söz konusu olamaz. Ne ben haram yerim, ne de bunun yenmesine müsaade ederim. Benim olduğum yerde hiçbir kimsenin hakkı bir başkasına peşkeş çekilemez. Ne buna müsaade ederim, ne de bunun oluşmasına imkan ve olanak tanırım. Bu şehre hizmet edebilecek yegane bir güç vardır, oda iktidarın gücüdür ve iktidar da AK Parti’dir. Bizler de sizler ile birlikte el ele vererek milletimize ve memleketimize hizmet edeceğiz.

Kıymetli kardeşlerim, şunu herkes iyi bilsin ki, Mehmet Emre hiç kimsenin adamı değildir. Mehmet Emre sadece aziz milletinin adamıdır, başka da hiçbir kimsenin adamı değildir. Adaylık sürecimiz belli olduğu andan itibaren burada muazzam bir toplantı yapmıştık. Adaylık sürecimiz başladığı andan itibaren hiç durmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah’ın izni ile 31 Mart akşamı sandıkları gümbür gümbür patlatıyoruz. Bu memlekete hep beraber el ele vererek güzel hizmetler yapacağız" dedi.

DAĞTEKİN; "ORADA BURADA SEÇİLECEKLER, MİLLETİ KANDIRACAKLAR VE SONRA DA GELİP İKTİDARIN NİMETİNDEN FAYDALANACAKLAR, BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Emre'den sonra konuşan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise; "Genel Merkezimiz büyük ilçelerde bir çalışma yaptı ve bu çalışma neticesinde Eyyup Mehmet Emre kardeşimize Besni Belediye Başkan adaylığı verildi. Mehmet Emre kardeşimizin de dediği gibi, Besni halkı onu tercih etti ve bizde merkez olarak buna şahidiz. Bazıları alışmışlar, orada burada seçilecekler, milleti kandıracaklar ve sonra da gelip iktidarın nimetinden faydalanacaklar. Böyle bir şey yok. Kandırmacalar yeter artık. Çünkü bugüne kadar bu noktada bizim iyi niyetimizden çok istifade ettiler. İstediği zaman dava diyor, istediği zaman lider diyor, istediği zaman Recep Tayyip Erdoğan diyor, köşede, bucakta gizli saklı yerlerde sövüp sayıyor. Yazıklar olsun. Bizim dürüst insanlara ihtiyacımız var, istikameti düzgün insanlara ihtiyacımız var. Varsa buyursunlar sonuna kadar destek oluruz, yoksa da öyle lafı eveleyip geveleyen kişi doğru yerde bulunamaz, doğru insanlar ile olamaz, yolları açık olsun. Ama doğru insana da elimizden geleni yapacağız. Bize dargın olan, kızgın olan, küskün olan, selamımızı verip de selamımızı almayan hiçbir kardeşimizi de ihmal etmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde hiçbir zaman gurura ve kibire kapılmadan bu dönemki tevazu samimiyet ve gayret ile büyük bir çaba ile çalışacağız. Kim çok çalışırsa o kazanır. Kazanmak istiyorsan gece demeden gündüz demeden hep birlikte beldelerimiz ile birlikte bu sefer özellikle Recep Tayyip Erdoğan liderimize Adıyaman’dan rekor oy sunmak istiyoruz" dedi.

KILINÇ; "BESNİ HALKI BU İŞİ BİTİRMİŞ"

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç ise, en büyük coşkuyu Besni'de gördüklerini söyleyerek; "Bugün bizi çok güzel karşıladınız ve en büyük coşkuyu burada gördük. Besni bu işi bitirmiş dedik. Kapı kapı dolaşacağız, girmedik yer bırakmayacağız. Özellikle hanım kardeşlerimiz. Ufak tefek şeylerden dolayı gönül koyan kim varsa gönlünü alın. Biz merkez olarak sizin yanınızdayız. Biz ilçe ilçe dolaşarak elimizden geleni yapacağız. İnşallah Besni'den beldeler ile birlikte bu seçimi kazanacağız. Sizler istikametinizi bozmadınız, istikametini bozanlar düşünsün. Allah’ın izni ile tüm ilçelerimizi ve Adıyaman’ı kazanarak rekor bekliyorum" dedi.  

FIRAT; "BANA VERİLDİĞİNDE EYVALLAH, BANA VERİLMEDİĞİNDE YALLAH DİYEN İNSANLAR İLE BİZİM İŞİMİZ YOK"

Kılınç'tan sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat; "Milletin istediği aday kimse, bizim adayımız da, Ak Parti’nin adayı da odur. Cumhurbaşkanımız da o şekilde ifade etti ve bizde o şekilde yola devam edeceğiz. Anketlerden, temayül yoklamasından ve Cumhurbaşkanımızın belirlemesi üzerine AK Parti Besni Belediye Başkanlık Adayı, AK Partinin kuruluşundan bu yana birlikte yürüdüğümüz Eyyup Mehmet Emre kardeşimize nasip oldu. Bizde ana kademelerimiz ile, gençlik kollarımız ile, kadın kollarımız ile ve bütün teşkilat olarak kardeşimizin yanında olacağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bana verildiğinde eyvallah, bana verilmediğinde yallah diyen insanlar ile bizim işimiz yok. Geriye dönüp baktığımızda onlar hiçbir zaman AK Parti kendisine adaylık vermediği dönemlerde AK partinin yanında yer almadılar. Aynı şekilde 2014 yılında kendisine adaylık verilmediğinde kimlerle yol arkadaşlığı yaptığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Onun için biz şu ana kadar aday adaylığı sürecinde kendisine adaylık verilmediği zaman kaçıp gidenlerle değil, dava diyen, bizimle birlikte yürüyen arkadaşımız ile birlikte gece gündüz demeden çalışarak bu seçimi kazanacağız" dedi.  

AYDIN; "ASIL MİLLETİN İRADESİNİ YOK SAYIP DAVANA İHANET EDEN SENSİN"

Son olarak konuşan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; "Besni bugün tek yürek olmuş. Birliğin adayı Eyyup Mehmet Emre ile birlikte kenetlenmiş. Siyasette her zaman herkes istediğini alamayabilir. Bir işe başlarken hakkımızda hayırlısı diyerek bu yola girmişiz. Ama hakkımızda hayırlısı olmamak ise nefsimize ağır gelmiş. Suçu ona buna atmışız, kabahati ona buna yüklemişiz. Bir yarışa girerken her türlü sonuca hazırlıklı olacaksınız ve o sonucu da kabul edeceksiniz.

Bugün her birimiz samimiyet testinden geçiyoruz. Bu süreçte kim gerçek davaya gönül vermiş, kim samimi olarak halkının yanında ve liderin yanında olduğunu gösterecek. Bundan sonrası kabul değildir.

Geçen bir açıklama yapmış, milletin iradesi yok sayılmıştır diye. Emin olun bizler isim belirlemek istemedik. Biz dedik ki Besni’nin tercihi ile olacaksa, Adıyaman’ın tercihi ne olacaksa sorun halka, halk kimi diyorsa bizde onu diyoruz. Besni'de halk Mehmet Emre dedi, bizde Mehmet Emre’nin yanındayız. Hani milletin iradesi yok sayılmıştı? Millet onu istedi Besni’de. Asıl milletin iradesini yok sayıp davana ihanet eden sensin.

Benim buradan diğer aday adayı kardeşlerime bir çağrım var. Gün bugün diyoruz. Ne olursun nefsini ayaklar altına almayı bil. Sabrı bileceğiz, şükrü de bileceğiz. Madem iman ettiysek nasibi de bileceğiz. En güzel sözleri söyleyip, en güzel kelimeleri bir araya getirebilirsiniz ama şu yürek, şu dava, şu insanların hissiyatı çok daha önemli. Onların yerinde ve arasında olmanız lazım. Yoksa bu insanlar o süslü laflara itibar etmez. Vatandaş ayıktı, vatandaş hakkı da biliyor, şerri de biliyor. Bizim tek derdimiz bu millete nasıl daha iyi hizmet ederiz, Besni halkına nasıl daha iyi hizmet sunabiliriz. Emin olun bu bunun gayreti içerisindeyiz. Ne mevki, ne makam, ne şan şöhret bizim işimiz değil. Biz en hayırlısının insanlara faydalı olacağı düsturu ile hareket ettik. Onun için kişiler gelir geçer, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Değişim olur olması da normaldir.

AYNI SENARYO 2014'TE DE GERÇEKLEŞTİ

Aynı senaryo 2014’te de gerçekleşti. Artık kimse kusura bakmasın, biz ne aldanan olduk ne de aldatan olduk. Aldatmadığımız gibi bundan sonraki süreçte de asla aldanmayacağız. Besni Belediyesi AK Parti’li olmasaydı bu yatırımlar olur muydu? Kimse kusura bakmasın olmazdı. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. Beyefendi her yerde Allah razı olsun yapılan her projede Ahmet Aydın’ın ve milletvekillerinin emeği vardır diyor. Bu hırs nedir, bu hırs neyin nesi, ne olacaksın, nedir derdin senin? Geldin, eyvallah beraber hizmet etmeye çalıştık. Kim ne yaparsa kendine yapar. Ben kendisi adına üzülüyorum. Tahtınız tacınız olabilir, yüksek makamlara da çıkabilirsiniz ama asıl olan o insanların gönlünde taht kurabilmektir. Sizler bizleri artık tanıyorsunuz. Biz tutmayacağımız sözü vermeyiz. Bundan sonra Besni’nin neye ihtiyacı varsa, ne talebi varsa, bütün projelerde ve yatırımlarda yine sizlerle beraber olacağız. O yüzden bize düşen çalışmaktır. Zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım" dedi.