Besni Arzum Açık Hava Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,  Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Fatih Toprak ve Yakup Taş, AK Parti Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Ertuğrul Soysal, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Başkan V.  Mehmet Kuyucak,  MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Yeniden Refah Partisi ilçe başkanı Ömer Turan, Belde Belediye Başkanları,  çevre il ve ilçelerden çok sayıda partili, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına AK Parti Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Ertuğrul Soysal getirilirken, katip üyeliklerine ise AK Parti Adıyaman İl Başkan Yardımcısı Hicri Alkan, AK Parti Besni Kadın Kolları Başkanı Semra Semiz ve AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanı Fatih Metin seçildi.

9 yıl AK Parti Besni İlçe Başkanlığı görevini yürüten Av. Mustafa Çiğdem’e çalışmalarından dolayı AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

İsmail Sümer AK Parti Besni İlçe Başkanı seçilirken Yönetim Kurulu Üyelerine ise ;

Ali Kaya

Sedat Ağır

Memet Öztürk

Vakkas Kaya

Şükrü İşitmen

Murat Güner

Mustafa Erdoğan

İshak Kızılay

Nevzat Oğul

Bilal Doğan

Şefik Dal

Ömer Ertürk

Kadir Kasap

Emin Soydan Doğru

Ahmet Topaloğlu

Haci Arslan

Selahattin Turan

Salih Çakır

Kadir Balta getirildi.

Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları ise şu şekilde belirlendi;

Ömer Taş, İbrahim Kılınç, Bekir Geçit, Cumali Öztürk, Ömer Karlıdağ, Mustafa Ekmekçi, Haci Göğüş, Mehmet Abacıalır, Feyzullah Candar ve Mevlana Ervural 

ÇİĞDEM; “BESNİMİZ GEÇMİŞTEN BERİ SİYASETE YÖN VEREN BİR İLÇEDİR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem; “Bu davada bir nefer olabilmek bizim için en büyük şereflerden bir tanesi. Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı edebilmek bizim için en büyük onur. Birçok toplantıda belirttiğim gibi Besni teşkilatı Adıyaman'ın en diri teşkilatıdır. Besni'miz geçmişten beri siyasete yön veren bir ilçedir. Bugüne kadar kimsenin Besni üzerinde siyasi hesap yapmasına, Besni üzerinden kendi ayıbını kapatmasına, kimsenin şahsi çıkarlarına memleketi kurban etmesine izin vermedik ve bugünden sonra da Allah’ın izni ile vermeyeceğiz. Aynı zamanda Besni'miz için en güzel hizmetleri kazandırmak amacı ile çalıştık. Yapılanlar için başta Ahmet Aydın vekilimiz olmak üzere tüm milletvekillerimize, il başkanımıza, geçmiş dönem milletvekillerimiz dahil ilçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Vesile olan yapan gibidir. Partimize oy veren herkes de inşallah bu eser ve hizmetlerden faydalanan hemşerilerimizin dualarından nasibini alacaktır.

BESNİ YAPILACAK VE DEVAM EDECEK PROJELERİN TAKİBİ NOKTASINDA ISRARCI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Takip ettiğimiz ama eksik kaldığımız bazı eser ve hizmetlerimiz var. Ben burada onları tekrardan deklare ederek vekillerimizden ve il başkanımızdan takip noktasında ısrarcı olmaya devam edeceğim. Öncelikle Çetintepe Barajı ve Besni Barajı bizim için çok önemli. Erkenek suyumuz inşallah geliyor ama hızlandırılması ve ödenek aktarılması konusunda ısrarımız devam ediyor.

Toplulaştırma kapsamında özellikle bizim sıkıntımız köylerimizin kanalizasyon çalışmaları. Burada biraz durgun vaziyetteyiz. Bu hususta da yine vekillerimizden yardım istiyoruz. Biran önce de köylerimizin altyapısını yapıp üst yapısını bitirip, belki de Besni'den daha yaşanılabilir bir hale getirme çabası ve gayretindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde İsmail başkanımın önderliğinde yapıldığını inşallah hep beraber göreceğiz.

Bunun yanında sürekli kazaların yaşandığı Besni Beşyol köyü yolumuz ve Besni'ye yakışır bir kütüphane ki, kütüphanemiz şuanda iyi durumda değil. Uzun zamandır takip ettiğimiz Adliye Sarayı, mümkün olursa Besni'mize yakışır bir öğretmen evi. Besni Stadyumumuzun tribün ve soyunma odası ile ilgili orada bir ödenek arttırma talebimiz olmuştu. Ahmet Aydın vekilimizin de bu konuyu takip etmesini diliyorum. Onun yanında eksik kalan ve yapımı devam eden gençlik merkezimiz var. Bununda bir an önce tamamlanmasını diliyoruz. Ardından yarı olimpik yüzme havuzumuz var yarı bakanlık hibeli. Bunu da başkanımız takip ediyor. İnşallah onu da en kısa sürede kavuşturacağız. Besni’de Üniversitemize öğrencilerin tercih edeceği güzel bölümlerin açılmasını talep ediyoruz. Tabi Adıyaman Gaziantep arası, Besni Gölbaşı arası yollarımız var ve yapımı devam ediyor. Ama bitirilmeyince bir şey yapmıyormuşuz gibi görünüyor. O yüzden de Besni'nin giriş ve çıkışlarının bir an önce standartlara kavuşturulmasını talep ediyoruz. Kısa bir süre önce Besni Devlet Hastanemiz B Sınıfı hastane tipine geçti. Tabi bunun işlemleri var bu işlemlerin bir an önce hızlandırılıp Besni'deki doktor ve personel sayımızın arttırılıp vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunma gayretindeyiz. Ben öncelikle böylesine güzel ve büyük bir hastaneyi ve yanında birçok eserleri Besni'mize kazandırmış olan 23. ve 24. dönem milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Başhekimimiz Ali Helli Bey ile de Türkiye'de örnek olacak bir projemiz var. Güneş Enerjisi ile kendi elektriğini karşılayacak bir vaziyete gelecek bu projenin hazırlığı içerisindeyiz. Biz bu eserlerin kazandırılması için bu zamana kadar çok çalıştık, çok çabaladık. İnşallah bundan sonra da İsmail başkanımız ile el ele kol kola yine bu işlerin takipçisi olacağız. Biz Besni'de bu güne kadar paylaşmayı, kardeşliği, arkadaşlığı ve vefayı en güzel şekilde gösterdiğimizi düşünüyorum. Geçmişten bu güne kadar yönetim kurullarında, ilçe başkanlığında, milletvekillerinde ve kadın kollarında, gençlik kollarında ve sandıktaki görevli arkadaşlarımıza kadar emek veren, bu yükü bizimle paylaşan tüm kardeşlerime ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Adaylık sürecinde siyasi etiğe uygun hareket eden tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Birbirimize belki hakkımız geçmiştir, hakkınızı helal edin, benden yana da hakkım helal olsun. İlçe başkanlığım süresince eşim başta olmak üzere tüm yol arkadaşlarıma ve kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Son olarak bunca emek bunca gayret ne için diye sorarsanız bir halkın rızası ikincisi ise halkın duası bu kardeşinize hakkın rızası ve siz değerli hemşerilerimizin duası yeter gerisi gelip geçici. Yeryüzündeki tüm mevki ve makamların geçici olduğunu bilmeyenler bizi anlayamazlar duanızı ve desteklerinizi bizden esirgemeyin diyor ve İsmail başkanımıza ve yeni yönetimimize başarılar diliyorum, kongremizin hayırlara ve birliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

EMRE; “MUSTAFA ÇİĞDEM BAŞKANIMIZ İLE GÜZEL VE BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

Çiğdem'den sonra konuşan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ise; “7. Olağan kongremize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bizim amacımız bu memlekete hizmet etmek, bu hizmetleri de yaparken tek gözettiğimiz husus Allah'ın rızası. Cenabı Allah inşallah bizim bu gayretlerimiz neticesinde milletimize hizmet etme adına bir şeylere vesile kılarsa biz zaten çok mutlu ve memnun olmuş olacağız. 2001 yılında bu partinin ilçe kurucularından birisiyim. 2007-2011 yılları arasında ilçe başkanlığını yaptığım için onur duyuyorum. Çünkü benim partim sadece Türkiye içerisindeki halka hizmet eden bir parti değil, dünyanın her tarafında nerede bir mazlum varsa, dünyada ki, yeryüzündeki bütün Müslümanlara, bütün insanlara yardım etmeyi, mazlumların sesi olmayı hedeflemiş ve kendine ilke edinmiş bir parti ve bu partinin mensubu olmaktan da her zaman gurur duydum. 2011 yılından bu yana İlçe Başkanımız Mustafa Çiğdem kardeşim ile gayet uyumlu, nezaket çerçevesinde, ilkeler dahilinde çok güzel çalışmalara imzalar attık. Kendisine samimiyetinden ve gayretinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kendisi ile birlikte görev yapan arkadaşlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize de buradan çok teşekkür ediyorum. Besni'de çok güzel hizmetlere vesile oldular. Bu yapmış olduğumuz hizmetlerde özellikle AK Parti Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın’ın hakkının ve emeğinin altını çizerek belirtmek istiyorum. Milletvekillerimizin hepsinin bu işlerde emeği var, onlara da teşekkür ediyorum.

Erkenek Suyu çok mühim değerli milletvekillerim. Şuan da hak ediş noktasında küçük bir sıkıntımız var. İnşallah kongremizden sonra bu hak ediş noktasındaki sıkıntıyı çözdüğümüz taktirde Allah'ın izni ile önümüzdeki Nisan ayında Erkenek içme suyumuz Besni'deki musluklarımızdan akacak. Bununla ilgili de yoğun bir çalışma bizi bekliyor. Bununla beraber bu güne kadar yol yürüdüğümüz tüm dava arkadaşlarıma, yeni yönetime ve yeni ilçe başkanımıza hayırlı olsun diyor, teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte çok sayıda eser ve hizmeti Besni'mize kazandıracağız. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

DAĞTEKİN; “MUSTAFA ÇİĞDEM 9 YIL BOYUNCA BU BAYAĞI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAŞIDI”

Emre’den sonra konuşan Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin; “Mustafa Çiğdem kardeşimiz 9 yıl boyunca bu bayağı aldı ve taşıdı, tebrik ediyoruz. Özellikle genel hizmetleri izlerken başta milletvekillerimiz olmak üzere ekibini de kutluyor ve teşekkür ediyorum. Gece gündüz durmuyorlar. Bu projeler ve programlar kendiliğinden yürümüyor. Onlar bütün mesailerini beldelerimize, ilçelerimize ve köylerimize harcıyorlar. İsmail Sümer başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Bizlerde kendisine elimizden geldiğince yardım edeceğiz ve sürekli görüşme halinde olacağız. Kongremize katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

TAŞ; “BESNİLİLER HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ MUHAFAZA EDECEKLERDİR”

Dağtekin’den sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş; “Biz Besni'yi Adıyaman'ın batıya açılan penceresi olarak görüyoruz. Besnililer hakikaten siyaseti de çok iyi bilirler, dünyanın nereye gittiğini de çok iyi bilirler, Türkiye'nin içinde dönen oyunları da çok iyi bilirler ve ona göre tavır alıp, ona göre sürekli desteğini AK Parti'ye göstermişlerdir. Evet, Besni bu güne kadar partimize en büyük desteği vermiştir ve bundan sonra da vereceğinden hiç şüphem yoktur. Besnililer hakikaten bilinçli. Dünyanın dört bir yanına dağılmışlardır. Bugün burada bir kongre süreci geçiriyoruz. Mustafa başkanım üç dönemden dolayı tekrar aday olamadı parti tüzüğü gereği. Yoksa çalışmalarında ve bize yaptığı katkılardan dolayı gecesini gündüzüne katarak devam etti. Ben buradan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi birçok aday adayı arkadaşımız vardı ve hepsi de bu göreve layıklardı. Ama genel merkezimiz İsmail Sümer’i uygun gördü. Diğer aday arkadaşlarımız da konuştuğumuz zaman İsmail başkanın yanında olacaklarını ve partimiz ile birlikte hareket edeceklerini söylediler. Ben Besnililere güveniyorum, Besnililer bundan sonra da birlik ve beraberliğini muhafaza edeceklerdir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ve İsmail Sümer Başkanımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

TOPRAK; “BESNİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Taş’tan sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak ise; “7. Olağan kongremize hoş geldiniz. Sizlerle beraber davamız için gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın beklentilerini, sorunları ve sıkıntıları ile gece gündüz ilgileniyoruz. Ankara’da da Adıyaman ile ilgili yatırımları ve projeleri başta Ahmet Aydın ve milletvekillerimiz ile durmadan memleketimiz için bir taş daha nasıl koyarız diyerek çalışıyoruz. Mustafa Çiğdem başkanımız ve yönetimi ile çok ciddi çalışmalar yaptık. Hem genel seçimde, hem yerel seçimde çok büyük başarılar ortaya koydular. Mehmet Emre Başkanımız da çok ciddi çalışmalar ortaya koyuyor. Kısa süre içerisinde Besni'de çok ciddi başarılar elde etti. Hepinizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum. Besni bizim için çok kıymetli, Besni'yi seviyoruz. Bugüne kadar yönetimde yer almış tüm arkadaşlarımıza, başta Mustafa Çiğdem başkanımıza yapmış olduğu tüm çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bayrağı devralacak olan İsmail başkanımıza ve yönetimine de başarılar diliyorum. İnşallah Besni daha iyi noktalara ve daha iyi seviyelere gelecektir. Kongremiz hayırlara vesile olsun" ifadelerine yer verdi.

FIRAT; “BESNİ'MİZE BİRÇOK HİZMETLER YAPTIK VE YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Toprak’tan sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat; “Öncelikle kongremiz ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Besni'de ilçe başkanlığında bir istikrar vardı, biliyorsunuz kurucu ilçe başkanımız ve daha sonra milletvekili olan Mehmet Erdoğan 2002 - 2007 yılları arasında ilçe başkanlığı yaptı. Daha sonra da 23. ve 24. dönem Adıyaman milletvekili olarak görev yaptı. Daha sonra da ilçe başkanımız Mehmet Emre oldu. Kendisi 2007 - 2011 yılları arasında ilçe başkanlığı yaptı ve şuanda Belediye Başkanımız. Mustafa Çiğdem başkanımız 2011'den 2020'ye kadar üçüncü dönemini doldurarak Besni'mize, Adıyaman'ımıza ve partimize büyük hizmetlerde bulundu. Öncelikle Mustafa başkanıma ve yönetimine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Partimiz kurulduğu günden itibaren hiç bir zaman milletine sırtını dönmedi, hiç bir zaman yalnız bırakmadı ve her zaman yanında oldu. Milletin sıkıntılarını ve sorunlarını çözmek için gece gündüz demeden çalıştı. Besni'mize birçok hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bugün Belediye başkanımız göreve geldiği süre zarfında bizlere getirmiş olduğu bütün projelerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu projelerin bir kısmını gerçekleştirdik. Bundan sonra da projelerin hayata geçmesi konusunda kendisine desteklerimiz devam edecektir. Erkenek içme suyu projesini tamamlayarak burada kullanılan elektrik masrafını ortadan kaldırıp, bunu Besni'mize hizmete aktarmayı hedefliyoruz. Onun için hep birlikte Besni'mize, beldelerimize ve köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Mustafa Çiğdem başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan ve gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, yeni seçilen başkanımız İsmail Sümer'e ve yönetimine şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

AYDIN; “AK PARTİ’Yİ FARKLI KILAN MEVKİ SAHİBİ DEĞİL, HİZMET YARIŞI OLMASIDIR”

Fırat’tan sonra konuşan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Değerli Besnili hemşerilerim. Bugün müstesna bir gün, bugün bu pandemi şartlarına rağmen AK Parti olarak inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz ve bu süreçte yine aldığımız tedbirler çerçevesinde 7. olağan kongremizi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizim bu günlere gelmemizi sağlayan, halkımıza hizmet etme şerefine nail gören ve bizi milletimize hizmetkar eden Allah'ımıza şükürler ediyoruz. Yine buna vesile olanlara Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu camianın tüm mensuplarına da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. AK Parti’yi farklı kılan, AK Parti’yi diğerlerinden ayıran işte tıpkı şuanda yaşadığımız gibi, mevki makam yarışı değil hizmet yarışı olması. Tıpkı bugün yaşadığımız gibi teşkilatımızın içinde bulunan, hizmet eden, yılmadan ve bıkmadan, gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızın akabinde yeri ve günü geldiğinde gönül hoşluğu ile bayrağı bir başka arkadaşına devredebilmesi. İşte bizim derdimiz mevki makam değil, biz hizmet için buradayız, biz hizmet aşıklarıyız. Bizi onlardan ayıran en büyük fark bu. Biz millet için dertlendik ve milletin çizdiği istikametten ayrılmadan Besni'ye, Adıyaman'a ve Türkiye'ye nasıl daha fazla hizmet ederizin hesabını yaptık. Hamdolsun doğru insanlarla, dürüst insanlarla geride kalan tüm milletimize ve ülkemize hizmet fedaileri olarak yol yürümeye devam ediyoruz. Bu süreç içerisinde çok değerli arkadaşlarımız oldu, onlarla beraber yol yürüdük ve yürümeye devam ediyoruz. Siyasette ilk gündendi, hatırlıyorum. İl Başkanıydım ve Mehmet Erdoğan ilçe başkanı. Beraberce Besni'ye hizmet ettik, sonra beraber Milletvekili olduk, sonra ilçe başkanlarımız Mehmet Emre ve Mustafa Çiğdem kardeşlerimiz görevleri devraldılar. Günü geldiğinde muhakkak ki bizlere de baki değil bu, bizlerde birilerine bu bayrağı devredeceğiz. Asıl olan bayrağı teslim ettikten sonra insanların gönüllerinde nasıl yer edinebildiğimiz. Sizler gelir geçersiniz arkanızdan çeşitli iktidarlar gelir, insanlar gelir geçer ama siz onu yapabilmişseniz isminiz kalıcı olur. İsim bırakmakta eser ve gönüllere taht kurmak ile olur ve işte biz buna talibiz.

Onun için ilk günden bu güne ne olursa olsun, iyi günümüz oldu, sıkıntıya dara düştüğümüz günler oldu ama o iyi günlerdeki mutluluğu hep birlikte paylaştık. O zor günlerde de omuz omuza dayanarak sıkıntıları birlikte atlattık. İşte Türkiye'de bütün sıkıntıları milleti ile bir olarak, lideri ile bütünleşerek çözmeye devam ediyoruz.

BU COĞRAFYA ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Bakın sıkıntılar bu coğrafyada çok fazla. Bu coğrafya ateş çemberine dönüşmüş durumda. Nerenize bakarsanız bakın bir ateş çemberi. Balkanlar daha yeni yeni kendisine gelmeye çalışıyor ama getirmiyorlar, Kafkaslarda görüyorsunuz, Azeri kardeşlerimizin toprakları işgal altında, dünya körleri sağırları oynuyor. Ne zaman ki o kardeşlerimiz kendi öz toprakları için mücadele etmeye başladı ve o cephelerde yarıklar açmaya başladı, Karabağ'ı Azeri toprakları olarak tekrardan kısım kısım kazanmaya başladı ve dünya yeni uyandı. Ama ne zaman ki Azeri kardeşlerimiz başarıya ulaştı, ateşkes dediler. Ateşkes şuanda geçici bir esir değişimi. Ama Azeri kardeşlerimiz oradan vazgeçmeyecekler, orası onların öz toprakları. İşte görüyorsunuz bütün bu meselelerde varım diyen bir Türkiye var ve eğilmeyen bükülmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var.

Cumhurbaşkanımız masada ve sahada kazandıkça birileri kuduruyor, o milleti ile bütünleştikçe, problemleri bir bir çözdükçe birileri sapıtıyor. Bunun da farkında olacağız. Çünkü onlar güçlü bir Türkiye'den hep rahatsız oldular. Onlar Türkiye'nin yeniden bağ kurmasından rahatsız oldular. Ama bizler bileceğiz ve bu oyunların hepsinin farkında olacağız.

SİYASETİMİZİN TEK AMACI HALKA HİZMETTİR

Ana muhalefetin liderini görüyoruz. Ne kadar acı ki baktığınızda Libya'da, hafter yanlısı, Suriye'de Esad'ın sözcülüğünü yapıyor. Onun sözcülerine baktığımızda ana muhalefetin Türkiye'nin taraf olduğu birçok meselelerde maalesef adeta Türkiye karşıtlarının sözcülüğünü yapıyor. İşte bizim ana muhalefet anlayışı da Türkiye'de o an ne varsa, ona muhalefet eden bir anlayış var. Siyasetimizin tek amacı halka hizmettir, hakkın rızasını almak içindir. Bu açıdan görev alan tüm kardeşlerimi kutluyorum.

İSMAİL SÜMER UZUN YILLAR PARTİMİZİN ÇEŞİTLİ KADEMELERİNDE GÖREV YAPTI

Baştan beri Besni'de görev alan Mehmet Erdoğan'a, Musfata Çiğdem'e ve Mehmet Emre kardeşimize çok teşekkür ediyorum. 7. Olağan kongre ama daha yeni 4. başkan olacak ve oda tüzük gereği 3 dönemi doldurduğu için. İsmail başkanı tanıyoruz. Uzun yıllar partimizde ve teşkilatımızda çeşitli kademelerde görev aldı. İl genel meclis üyeliğimizi yaptı, Besni'nin hem merkezine, hem köylerine hizmet etti, uzun yıllar ziraat odası başkanlığı yaptı ve gerçekten halkına kendini adayan bir arkadaşımız. Allah hayırlı mübarek eylesin, rabbim inşallah hayırlı hizmetlere vesile kılsın.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN PROJELERİNE HEP BİRLİKTE DESTEK VERİYORUZ

Belediye başkanım yapmış olduğu ve yapacağı projelerden bahsetti. Bizlerde milletvekilleri olarak, il genel meclisi üyeleri olarak ve parti teşkilatı olarak hep birlikte destek veriyoruz. Çok şükür kısa vadede güzel işler yaptık. Yalnız şunu söylemek istiyorum. hastanemiz C rol grubundan B rol grubuna geçti. Yani ciddi manada personel sayısı, araç ve edevat sayısı artacak. Adeta Eğitim ve Araştırma hastanesi hüviyetine kavuşacak bir hastane neredeyse. Besni için gerekli olan ne varsa hizmet anlamında hepsini yapacağız. Beldelerimize ve köylerimize ne gerekiyorsa yapacağız. Alt yapı ve üst yapı olarak elimizden gelen her şeyi seferber edeceğiz ve projelerin hepsini takip edeceğiz. Burada Besnili kardeşlerimizle, milletvekili arkadaşlarımızla, il ve ilçe teşkilatlarımızla, Belediyemizle birlikte bir bütünlük içerisinde bunları takip edip not alıyoruz. Emin olun inşallah Belediye Başkanımızın projeleri ve genel hizmetler noktasında yapacağımız projelerimizle birlikte 2023'te Besni çok daha farklı bir noktaya gelecek. 7. Olağan kongremizi tebrik ediyorum. Geçmiş dönemde hizmetlerini esirgemeyen ve gece gündüz çalışan Mustafa Çiğdem başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, İlçe Başkanlığına seçilen İsmail Sümer'i ve ekibini de tebrik ediyorum. Allah yardımcımız olsun, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

SÜMER; “BU KUTLU GÖREVE LAYIK GÖRÜLMEM BENİ GURURLANDIRDI”

Kongrede son olarak konuşan İsmail Sümer ise; “AK Parti Besni ilçe teşkilatımızın 7. Olağan kongresine teşriflerinizden ötürü hepinize şükranlarımı sunuyorum. Kongremize hoş geldiniz.

AK Parti Besni İlçe Başkanlığı görevini yönetim kurulundaki yol arkadaşlarımla beraber bize tevdi edilen esaslar çerçevesinde yerine getirmek için mücadele edeceğiz.  Bugün itibarıyla bayrağı bizlere devredecek olan çok değerli başkanımız Av. Mustafa Çiğdem ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza,  bugüne kadar teşkilatımızın her kademesinde görev yapan herkese şahsım ve partililerim adına şükran duygularımı sunuyorum. Ahrete intikal etmiş teşkilat mensuplarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Şimdi bu kongremiz ile yeni bir döneme başlamış olacağız. Demokrasiye, Ülkemize ve Milletimize hizmet için kurulan partimizde bu kutlu göreve layık görülmem beni gururlandırdı. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde bu kutlu davaya bugüne kadar sahip çıktık ve bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz.  Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılı için belirlediği büyük vizyon için, hizmet aşkıyla çalışmak zamanıdır. Dünya 5’ten büyüktür diyerek uluslar arası arenada ülkemiz adına her türlü mücadeleyi veren ve milletimizin menfaatleri için gecesini gündüzüne katarak çalışan Liderimize layık olma ve onun çizdiği vizyonla 2023’e kadar yoruldum demeden,  şikayet etmeden hizmet etme zamanıdır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve partililerimizle birlikte, ilçemizin tüm sorunlarını yakinen takip ederek, en güzel hizmetlerin gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle Allah yar ve yardımcımız olsun diyor hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan tek liste halinde gidilen seçimde geçerli oyların tamamını alan İsmail Sümer AK Parti Besni İlçe Başkanı seçilirken Yönetim Kurulu Üyelerine ise Ali Kaya, Sedat Ağır, Memet Öztürk, Vakkas Kaya, Şükrü İşitmen, Murat Güner, Mustafa Erdoğan, İshak Kızılay, Nevzat Oğul, Bilal Doğan, Şefik Dal, Ömer Ertürk, Kadir Kasap, E.Soydan Doğru, Ahmet Topaloğlu, Haci Arslan, Selahattin Turan, Salih Çakır ve Kadir Balta getirildi.