Türkiye geneli 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen son gün olan 16 Kasım 2018 tarihinde aday adaylığı başvuru süreci tamamlandı. Yapılan başvurulara bakıldığında, Besni Belediyesi için 5 kişi aday adaylık başvurusunda bulunurken, Belde belediyeler için toplam 13 kişi aday adayı olarak başvuru yaptı. AK Parti Genel Merkezi Şambayat Belediye Başkanlığı adaylığını Kemal Uysal'a verdi.

Besni Belediye Başkanlığı için, Nuri Tuğsuz, Aydın Arslan, Eyüp Emre, Cevdet Öztürk ve Reşit Alkan aday adaylığı başvurusu yaparken, Şambayat, Suvarlı, Köseceli, Çakırhöyük ve Kesmetepe Beldelerinden aday adaylığı başvurusu yapanlar ise şu şekilde oluştu;

Mehmet Korkmaz Kesmetepe Beldesi

Mehmet Yıldırım Kesmetepe Beldesi

Mehmet Dost Kesmetepe Beldesi

Bahattin Kaplan Köseceli Beldesi

Kerim Durgut Köseceli Beldesi

Abdurrahman Mutlu Şambayat Beldesi

Oğuz Demirel Şambayat Beldesi

Mikail Ağır Suvarlı Beldesi

Gazi Sabancı Suvarlı Beldesi

Bekir Ayaz Suvarlı Beldesi

Halil İbrahim Karabudak Çakırhüyük Beldesi

Hasan Özdemir Çakırhüyük Beldesi

Haci Ali Şeker Çakırhüyük Beldesi

ÇİĞDEM; "ADAYIMIZ KİM OLURSA OLSUN, CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ"

Aday adaylık başvurularının sona ermesinin ardından bir açıklama yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Partimizin belirlemiş olduğu 16 Kasım 2018 tarihi itibariyle Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracaatlar sona erdi. Besni Belediyesi için toplam 5 aday adayımızın müracaatını almış bulunuyoruz. Şambayat, Suvarlı, Köseceli, Çakırhöyük ve Kesmetepe Belde Belediye Başkanlığı için ise toplam 13 aday adayımızın başvurularını aldık. Hangi aday adayı arkadaşımıza nasip ise, hangisi güzel eserler ve hizmetler kazandıracak ise adaylık ona nasip olsun diyorum. Bizler teşkilat olarak tüm aday adaylarımızla el ele, kol kola bu seçimi kazanmayı hedefliyoruz. Adayımız kim olursa olsun, bizim hedefimiz kazanarak eserler ve hizmetler kazandırmak. Bizler teşkilat olarak adayımız kim olursa olsun canla başla çalışacağız. Bizim aday adayı arkadaşlarımızdan bir isteğimiz var. Adayımız kim olursa olsun, hep beraber, yine el ele seçimi kazanmak ve memlekete hizmet etmek için gayret gösterelim" dedi.