KILINÇ; "VAKKAS AÇAR ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İLE KENDİSİN KANITLAMIŞ BİRİSİ"

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "Yaklaşık 4 aydır yapmakta olduğumuz seçim çalışmalarının artık sonuna doğru gelmiş bulunmaktayız. Martın sonunun bahar olması için gecemizi gündüzümüze katarak elimizden geleni yaptık. Sizden ricam her biriniz birer Vakkas Açar olarak çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayalım. Her türlü fedakarlıkları yapıp Besni’nin 17 yıldır hak ettiği, ama hak etmeyen bu olumsuzluğu inşallah CHP’nin yerel yönetimi ile hemşerilerimizle buluşturacağız ve 31 Mart’ta Besni’mize martın sonu bahar olsun diyelim. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında 10 yıllık Belediye Başkanlığı yapan Vakkas Açar’ın yapmış olduğu şeffaf belediyecilik modelini tüm Türkiye’ye örnek gösterdi. Belediye Başkan adayımız tecrübeli, kendini kanıtlamış, hesap verebilir şeffaf belediyecilik ile sizlerin huzurunuzda 31 Mart'ta sizlerden yetki istiyoruz ki, Besni’mizi hep birlikte güzelleştirelim. Son olarak şunu söyleyeceğim, her seçim zamanı Besni'ye gelip insanların duygusu ile oynayarak onların oyunu alarak gidip unutan birileri var. 4 dönemdir mecliste olup, her seçimde Besnililerin oyunu alıp burada var olanları başka yerlere götürdü. Hala hiçbir şey olamamış gibi gelip oy istiyorlar. Buradan sizlere sesleniyorum, artık Besni sizin masallarınızı dinlemek istemiyor. Besni 31 Mart’ta hesabını verecek" dedi.

ÇAKMAK; "MART'IN SONU BAHAR OLACAK"

Kılınç'tan sonra konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak; "17 yıldır AK Parti döneminde başımıza ne geldiyse eşitlik olmamasından dolayı geldi. AKP döneminde bu eşitlik olmaması nedeni ile mutsuz insan ve mutsuz toplum oluştu. Bizler Vakkas Açar ile birlikte 365 gün ve 5 yıl boyunca hizmette eşitlik ilkesini benimseyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim Besni'ye ve ilimize vaadimiz insana, umuda ve sevgiye olan vaatlerimiz olacaktır. Daha iyi yaşam, daha iyi yönetilen kent, daha iyi belediye olacak. 4 ay önce çıktığımız bu yolda artık sona yaklaştık. İnşallah Mart'ın sonu bahar olacak" dedi.

AÇAR; "BESNİ'Yİ KÖYE ÇEVİRDİNİZ"

Çakmak'tan sonra kürsüye gelen CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar, iktidara yüklendi. Açar; "Siyasi iktidar 17 yıldır Besni’ye yapmış oldukları haksızlıkları unutmuş ki, Besni'ye gelmiş tekrar bizi belediye başkanı yapın, biz 4 milletvekili ile başkanımızın arkasında olacağız diyor. Besni’de size diyor ki, siz bizim elimizdekileri almayın biz sizden bir şey istemiyoruz diyor. 17 yıldır 7000 yıllık geçmişe sahip olan bu ilçenin elinden almadığınız kurum kalmadı. Burayı kocaman bir köye çevirdiniz, ne varsa alıp Kahta’ya götürdünüz. Doymadınız mı yine buraya geldiniz.

BESNİ HEPİNİZİ O TRENE BİNİP GÖNDERECEK

İktidar diyor ki, mevcut belediye başkanı 5 yıl süre içerisinde çok yolsuzluk yaptı, çok haksızlık yaptı diyor. Peki, mevcut belediye başkanı hangi partinin belediye başkanıydı. Senin İstanbul’a gücün yetti, Ankara’ya gücün yetti de Besni’ye mi gücünüz yetmedi? Neden görevden almadınız? Bir tren meselesi 3 aydır meşhur oldu gitti. Bu trene birini indiriyorlar birini bindiriyorlar. Nasıl bir trense bir türlü ulaşamadı gittiği yere. Diyorlar ki bizim trenden ineni bir daha bu trene bindirmeyeceğiz. Siz 2014’te de bunu dediniz, bu halk size inandı, o trenden ineni seçti, sende geri o adamı alıp trene bindirmedin mi? Ama Besni hepinizi o trene bindirip gönderecek. Kahta’ya tren götürüyorlar, Besni’ye de bir durak koyuyorlar. Besni sizin durak yeriniz mi? Ben 10 yıldır belediye başkanıyım. 10 yıldır bütün ihalelerimi belediyenin bahçesinde halkım ile birlikte yaptım. Harcadığım her kuruşun verilmeyecek hesabı yok. Besni belediye başkanı olduğumuz zaman da bütün ihalelerimizi ve bütün harcamalarımızı sizlerin huzurunuzda yapacağız. 17 yıldır siyasi kavga yaratıp makam mevki elde edenlere inat Besnililer 31 Mart’ta onlara bir sarı kart gösterip sahanın kenarına alacak. Biz kavganın tarafı olmayacağız, biz insanları ayrıştıranlardan olmayacağız. Hangi partiden ve hangi düşünceden olurlarsa olsunlar, biz herkesin başkanı olacağız. Allah kısmet ederse 31 Mart’ta Belediye Başkanlığı koltuğunu alarak memleketimize hizmetlerimizi yapacağız. Bizler herkesin başkanıyız ve herkesin yanındayız. 31 Mart’ta Besni’de Mart'ın sonu bahar olacak" dedi.  

TUTDERE; "BU COŞKU VE HEYECAN 31 MART'TA ZAFERİ GETİRECEK"

Açar'dan sonra konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere; "Gün geçtikçe heyecanımız artıyor. Bu heyecan, bu coşku, bu inanmışlık inşallah Besni’ye de baharı getirecek. 31 Mart'ta her yer bir bahçe olacak ve hep birlikte kazanacağız. Bu mücadelemiz 31 Mart'ta zaferi getirecektir. Vermiş olduğunuz bu destekten dolayı sizlerin bir kardeşi olarak, milletvekiliniz olarak sizlere teşekkür ediyorum. Martın sonu bahar olacak" dedi.

AĞBABA; "HANGİ PARTİ OY VERİRSE VERSİN, HERKES BİZİM KARDEŞİMİZDİR"

Tutdere'den sonra kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise; "Bizler 31 Mart'ta bir yerel seçim yaşayacağız ve sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Bu bir beka seçimi falan değil. Her fırsatta beka diyorlar. 5 yıldır Besni’yi AK Parti yönetiyor. Ne oldu, Besni’nin beka sorunu mu oldu? Bu süre içerisinde ne yaptılar, bir çivi mi çaktılar? Bol bol müteahhitlik yaptılar. Bütün gücü bir siyasi partiye teslime edersen orada her şey olur. Burada bir tütün meselesi olmuştu ve Abdurrahman Tutdere o zamanlar milletvekili değildi. Onunla beraber geldik, uğraştık ve çabaladık, ama AK Parti milletvekilleri parmaklarını bile oynatmadılar. O nedenle bütün gücü bir siyasi partiye teslim edersen hiç bir şey elde edemezsin. Bu bir savaş değildir. Hangi parti oy verirse versin, herkes bizim kardeşimizdir. Düşmanımız yok bizim. Benim siyasi hayatım boyunca onur duyduğum bir proje var, o projenin ismi kardeş belediyecilik. Kardeş Belediyecilikte 2014 yılının bir sonbaharında kardeş belediyecilik kapsamı adı altında İzmir Buca Belediyesini Kesmetepe Belediyesine kardeş belediye yaptık ve oraya yardımlarda bulunduk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da sizlere seslendi. Besnililer dedi, siz Besni’de CHP’yi iktidar yaparsanız, Vakkas Açar’ı Belediye Başkanı yaparsanız, hiç merak etmeyin, Türkiye’nin gözbebeğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Besni'ye kardeş yapacağız dedi. Bizlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile buraya gelerek meydanda kardeş belediye protokolünü imzalayacağız. Eğer bizler sözümüzde durmazsak, gelin yakamıza yapışın bize bu sözleri verdiniz ama tutmadınız diye. Martın sonu bahar olacaktır" dedi.  

ÖZEL; "VAKKAS AÇAR YÜZÜMÜ AĞARTTI, GURUR DUYDUK"

Son olarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; "Cumhuriyet Halk Partisi'nin 256 tane belediye başkanı, 6 tane büyük şehir belediye başkanı, iller, ilçeler ve beldeler var. Yüzümüzü kara çıkaran hiçbir belediye başkanımız yok ama yüzümüzü güldüren bir sürü belediye başkanımız var. Bunlardan birisi de Kesmetepe'de görev  yaptığı 10 yıl boyunca başarılı çalışmalara imza atan Vakkas Açar. Küçük bir belde adını kimse bilmeyebilir, sesini duyurması mümkün değil, ama bunu bütün Türkiye tanıyor. Birileri kapalı kapılar ardında ihale yaparken, birileri devletin parasını, alnınızın terini, hepimizin vergilerini birilerine peşkeş çekerken, kamu kaynaklarını kullanırken, o ihaleleri belediyenin bahçesine sandalye atarak halkın ve basının önünde yaptı. Yüzümüzü ağarttı, gurur duyduk. Küçücük bir belediyeyi İzmir'in büyük bir belediyesi ile kardeş yaptılar. Telefonla arayayım görüşeyim değil, ne gerekiyorsa gitti, kardeş belediyenin kapısını aşındırdı. Bütün projele kaynaklarını ve yardımlarını Kesmetepe'ye aktararak orasını Cennettepe yaptı.

VAKKAS AÇAR BİAN ÖNCE HİZMET ETMEK İÇİN GÖREVE BAŞLAMAK İSTİYOR

Besni’nin sıkıntıları ve dertleri boyunu aştı. Adıyaman milletvekilsiz dönemler gördü. Sizlerin oylarını alıp başka bir yolculuğa çıkanlar oldu. Bizim Besni’nin yüzünü güldürmemiz gerekiyor. Bir maceraya atılmaya gerek yok. Tanıdığımız, bildiğimiz, arkasında bir başarı hikayesi olan, görevi yaptıkça Besni’de de Adıyaman’da da önemli bir algıyı değiştirecek CHP siyasetinde çok önemli kilometre taşlarını döşeyecek birine ihtiyacımız vardı. Bunun adı Vakkas Açar'dır. Açar’ı takip ediyorum, projelerini okudum. Telaşı var ve heyecanlı. Hizmet etmek biran önce göreve başlamak istiyor. Kimseyi ayırt etmeden, herkese dokunan, insana yakışan projeleri var. Ağzında sevginin ve umudun dili, umut siyaseti var. Karşıda ise umut siyaseti yok. Karşıda umudun yerine korkunun dili var. Benim seçtiklerimi, benim dediklerimi belediye başkanı yapmazsanız ülkede beka sorunu olacak. Yani 31 Mart’ta benim istediğim olmazsa ülke perişan olur, zor durumda kalırsınız diyorlar. Bizim siyasetimiz sevgi siyasetidir. Bizler bir savaş içerisinde değiliz. Hep birlikte memleketimiz ve ülkemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Vakkas Açar 31 Mart'tan sonra belediye başkanı olduğu taktirde herkesin başkanı olacak. Kapısı herkese açık olacak, herkesin derdine derman olmak için çalışacak. Sizlerinde verdiği destekle ve bizim verdiğimiz destek ile birlikte 1 Nisan sabahı Vakkas Açar’ı belediye başkanı yaparak Besni'ye hizmetleri getireceğiz. Vakkas Açar gelsin, 5 yıl hizmet görülsün, ondan sonra memleket hizmet görsün ve büyüsün. Yolumuz açık olsun" dedi.