Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından Besni Güncel Gazetesi olarak vatandaşa aday listelerini sorduk. Aday listesinde Besni'ye haksızlık yapıldığını söyleyen vatandaşlar, CHP'nin aday listesinin daha iyi olduğunu söylediler. AK Parti'nin Adıyaman milletvekili aday listesinin çoğunluğunun da Kahtalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Besni'nin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti.

Hasan Cebe; "Adıyaman'a da, Besni'ye de haksızlık etmişler"

Adıyaman AK Parti milletvekili aday listesini iyi bulmadığını söyleyen Hasan Cebe, oy potansiyeli olarak Besni, Gölbaşı ve Tut'un bir milletvekili çıkarttığını, Adıyaman ve Besni'ye çıkartılan liste ile haksızlık edildiğini ifade etti. Cebe, listeye tepkisinin büyük olduğunu söyledi.

İbrahim Ertaş; "Besni Gene Dışlanmış"

Aday listesini geçen dönem olduğu gibi beğenmediğini söyleyen İbrahim Ertaş; "Liste her zamanki gibi hazırlanmış. Besni'de 10 yıl öncede çalışmalar yoktu, şimdide yok. Besni'ye İYİ Parti ve CHP bakmış. İktidar partisinin 4 adayı Kahta'lı, 1 adayı ise Adıyaman'lı. Besni geçen dönem olduğu gibi bu dönemde dışlanmış."

Mehmet Ali Arslan; "Muhalefet Partisinin Adaylarını, İktidar Partisinden Daha İyi"

Milletvekili aday listelerinin Adıyaman için hayırlı olmasını söyleyen Mehmet Ali Arslan; "Milletvekili aday listesinde iktidar partisinin Kahta'ya ağırlık vermesini pek iyi bulmuyorum. Merkeze ağırlıklı bir liste çıkartılarak, çevre büyük ilçelerden de aday seçilmesini daha doğru bulurdum. Muhalefet partisinin adaylarını iktidar partinin aday listesinden daha iyi buldum. En azından her ilçeden 1'er tane adayları var. Aynı çalışmayı iktidar partiden beklerdim."

Halit Kara; "AK Parti'nin Adaylarının Gelecek Vaat Ettiğini Düşünmüyorum"

İktidar Partisinin Milletvekili aday listesinin Adıyaman için gelecek vaat ettiğini düşünmediğini söyleyen Halit Kara; "Herkes çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Bu bütün partiler için geçerli. İnsan öncelikle kendi neslini düşünüyor. Biz de esnaf olarak Besni'yi düşünmekle yükümlüyüz. Besni'nin listede adayı yok. Yakup Taş her ne kadar Besnili olursa olsun, Besni'nin derdine derman olacak harekette bulunacağını düşünmüyorum."

Hasan Coşkun; "Sürekli Aday Listesinde Olanlar, Artık Kenara Çekilmeli"

AK Parti Adıyaman Milletvekili aday listesinde Besnili birinin olmamasının üzücü olduğunu söyleyen Hasan Coşkun ise; "Besni halkının beğenisini, sevgisini ve taktirini almamış bir adamın aday olması pek bir önem arz etmiyor. Önemli olan Besnili bir adayın doğru bir aday olmasıdır. Diğer partiler beni fazla ilgilendirmiyor. AK Parti'nin aday listesi Kahta ağırlıklı olmuş. Besni yok, Gölbaşı yok, Tut yok. Bildiğim kadarıyla 16 yıldır milletvekili listesinde sürekli olan birileri var. Bunlar artık bir kenara çekilmeli ve yeni yüzlere şans verilmeli. Ne yazık ki bu verilmiyor. Hani Cumhurbaşkanımıza diktatör diyorlar ya, ben buna inanmıyorum. Ama yerellerimizde diktatörlük var. Bunları artık Cumhurbaşkanımızın görmesi gerekiyor. Biz bunların bitmesini istiyoruz."

İbrahim Kaya; "En Güzel Liste CHP'nin"

Adıyaman Milletvekili aday listelerinden en çok CHP'nin listesini beğendiğini söyleyen İbrahim Kaya; "CHP güzel bir liste çıkarmış. Listede Besnili bir adayın olmasına sevindik. AK Parti'yi kınıyoruz. Besni'nin oy potansiyeli olduğu halde Besnili aday göstermediler. Ben 13 senedir AK Parti'ye oy veriyorum ama bu dönem oyumu CHP'ye vereceğim."

Mehmet Kaleağası; "İktidar Partisi Adıyaman'da İstediği Oyu Alamaz"

İktidar Partisinin milletvekili aday listesini beğenmediğini, ve istedikleri oyu Adıyaman'dan alamayacaklarını ifade eden Mehmet Yıldız ise; "Bir tarafa yük basmakla, bir tarafa boşluk koymanın bir anlamı yok. Aday Kahta'ya verilipte Adıyaman'a, Besni'ye ve Gölbaşı'na verilmezse olmaz. Zaten AK Parti'nin bu dönem çıkartacağı milletvekili sayısı 3'tür. Burada kişilerin önemi yok, burada toplumsal hizmet önemli. Üniversitemiz vardı gitti. Buranın binası boş duruyor, Kahta'nın binası ise kiraya verilmiş. İktidar partinin listesi bu dönem bence boş ve istediği oyu çıkaramaz. 4 Kahta'dan 1 Adıyaman'dan listeye aday konulmuş, diğer ilçeleri saymamışlar. Buradakiler vatandaş değil mi? Burada tahsilli insan yok mu? Hepsi oradan mı çıkıyor? Tahsilin merkezi Besni. O kadar hukukçumuz var, doktorumuz var, mühendisimiz var. Ama adamlar buraya küsmüşler, gelmiyorlar. Hangi parti olursa olsun Kahta 1., Adıyaman 2., Besni ise 3. oluyor. Memleketimiz için hangisi hayırlıysa o olsun."

Mustafa Alaman; "Bu Dönem Oyumuzu CHP'ye Vereceğiz"

İktidar Partisinin Adıyaman'da temayül yoklaması yapılmasına rağmen milletvekili adaylarında Besni, Gölbaşı ve Tut'tan kimsenin olmadığını söyleyen Mustafa Alaman; "Bunu aynı şekilde geçen dönemde yaptılar. Ben bir AK Partili olarak bu dönem büyük ihtimalle oyumu CHP'ye vereceğim. Çünkü 2. sıra milletvekili adayı Besnili.

Mustafa Yıldız; "Gaziantep Besnililere Sahip Çıkmıştır"

Özellikle İktidar Partisinde şuanda Besni için olumlu bir şeyin görünmediğini söyleyen Mustafa Yıldız; "Muhalefet Partisi sağ olsun Besni'yi sayarak 2. sırayı verdi. Ama bu seçimde tepkimizi koymamız lazım. İktidar partisi milletvekili aday listesinde 4 Kahtalı ve 1 Adıyamanlıya yer verdi. Besni'yi hiçe saydılar. Ama Gaziantep Besnililere sahip çıkmıştır. Gaziantep'te AK Parti Besniliye 3. sırayı verirken, CHP ise 1. sırayı verdi. Biz isterdik ki Adıyaman'da da sırada olsaydık."

Süleyman Kılınç; "Milletvekili Aday Listesinde Besnili Görmek İsterdik"

AK Parti Adıyaman milletvekili aday listesinin iyi değerlendirmediğini ve 2 dönemdir bir Besnili'nin listede yer verilmediğini söyleyen Süleyman Kılınç ise; "AK Parti Adıyaman milletvekili aday listesini iyi değerlendirmiyorum. Bu 2 dönemdir ilçemizin milletvekili yoktur. Tabi Adıyaman da, Kahta'da bizimdir ama önce can sonra canan. Bu 5 milletvekili adayları arasında Besnili de görmek isterdik. Tabi ki oyumuzu AK Parti'ye vereceğiz ama bu Besni'yi gözden geçirmelerini rica ediyoruz. Besni'miz sahipsiz ve vekilsiz kaldı. Bu yüzden de Besni'mizde gelişmeler olmuyor. Meslek Yüksek Okulumuzun öğrencilerini de Kahta'ya kaydırdılar. Şuanda öğrenci sayısı 600'lere kadar düştü. Buda Besni için zarardır. İyiye gideceğine, tam aksine kötüye gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu takip etmesini rica ediyoruz. Besni'mize sahip çıkılmasını istiyoruz. Adıyaman'da ben AK Parti'yi 1-0 yenik görüyorum. Çünkü CHP'den Besnili olan bir aday var."

Tuncay Ulutaş; "İktidar Partisi Kahta Hariç Diğer İlçeleri Göz Önünde Bulundurmamıştır"

AK Parti Adıyaman milletvekili aday listesinin Kahta'ya yönelik bir liste olduğunu belirten Tuncay Ulutaş; "İktidar Partisi Adıyaman'ın Kahta hariç diğer ilçelerini ve Adıyaman'ı göz önünde bulundurmamıştır. Ak Partinin aday listesini tasvip etmiyoruz. İYİ Parti ve CHP'nin aday listeleri gayet ideal. Hiçbir ilçeyi yok saymadan liste hazırlamışlar."

Yusuf Önder; "Besni Yine Üvey Evlat Muamelesi Gördü"

Adıyaman Milletvekili aday listelerinden AK Parti'nin Besni'ye üvey evlat muamelesi yaptığını, CHP ve İYİ Parti'nin listesinde ise 2 tane Besnili aday olduğunu ifade eden Yusuf Önder; "bu seçimde bence halk CHP ve İYİ Parti'ye şans tanımalı. Genel olarak Besni yine üvey evlat muamelesi gördü. O yüzden biraz kırgınlık var. Listeye Mehmet Erdoğan gibi bir adam girebilirdi, seviyor ve destekliyorduk."

Ümit Tercan; "AK Parti Listesinde Bir Adayımız Olsa Daha İyi Olurdu"

İktidar Partisinin Adıyaman Milletvekili aday listesinin iyi olduğunu, ama bir Besnilinin listede yer almasının daha da iyi olabileceğini söyleyen Ümit Tercan; "Her partide Besnili var ama AK Parti'de yok. 4. sırada yer alan aday her ne kadar Besnili değil denilse de bir tarafı Besnili. İlk sıralarda bir adayımız olsa daha iyi olurdu. Buna rağmen yinede çalışacağız.

Sorun bir tek Besni'den milletvekili adayının olması yada olmaması değil, sorun ülkenin sorunu. İktidarın devam etmesi için, ülkemizin geleceği için yine devam edeceğiz."

Metin Yıldız; "Gaziantep Siyasette Besnililere Sahip Çıkmıştır

İktidar Partisinin Adıyaman Milletvekili aday listesini beğenmediğini söyleyen Metin Yıldız; " İktidar Partisinin Adıyaman Milletvekili aday listesine 4 Kahtalı, 1 Adıyamanlı vermesi, diğer ilçeleri yok saymaları ve sahipsiz bırakmaları hoş değil. Besni'mizin iyi ki Erdemoğlu Ailesi varmış. Okulunu, yurdunu, taziye evini ve cami ihtiyacını karşılıyor. Siyasette Adıyaman bizi saymasa da, Gaziantep Besnililere sahip çıkmıştır. Gaziantep'te AK Parti 3. sırayı verdi, CHP 1. sırayı verdi, İYİ parti ise 2. sırayı verdi. Yine de memleketimiz ve ülkemiz için kim hayırlısıysa mecliste onu görmek isteriz."