Besni CHP Parti binasında partililerle buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Vakkas Açar yaptığı açıklamada, "Seçim sonuçları bizim lehimize sonuçlanmadı. Hala unutulmamış geçmişten kalan  hesaplar varmış, geçmişte partimize belediye başkan adaylarımıza yapılan muameleye karşı karşıya kaldık. Ama suçlu bir tane değil benimde eksikliklerim vardır, yönetimimizin de eksiklilikleri vardır. Ama biz dedik ki artık ne eksiğimiz olursa olsun  bunun cevabı tüm Türkiye'de seçim kaybetmiş bir partiyi desteklemiş demek olmamalıdır. CHP tüm Türkiye'de çok büyük bir başarıya imza atmış olmasına rağmen maalesef ilçemizde biz bunu başaramadık ama bu bir bitiş bu bir şeyin sonu değil ben ve sizler hep birlikte el ele verip tek çıkarımız Besni'nin geleceği Besni'nin gelişimi noktasında var gücümüzle sizlerle birlikte burada olacak burayı terk etmeyeceğiz. Burası bizim evimiz sizde bizim ailemizsiniz ben kimseye kırgın değilim ne hakkım varsa size helal olsun. Biz Besni'mizin ortak çıkarları noktasında hareket edeceğiz bu parti bizim yılmak yok mücadelemize destek olacağız.

CHP'ye kimse küsmesin. Burası bizim evimiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ben ve ailem maddi manevi bu partinin ve sizlerin emrinde olacağım.Biz seçimi kaybetmiş olabiliriz ama Besni'mizin gönlünü kazandık." dedi.

CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç ise, "Dört buçuk aydır hep birlikte Besni'miz için mücadele verdik. gönül isterdi ki bunun coşkusunu yaşayalım ama olmadı. Yinede bizle dört buçuk aydır bizle omuz omuza mücadele edip kendi yüreğini kalbini veren tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum."dedi.