KILINÇ; "BESNİ ARTIK HİZMET GÖRMEK İSTİYOR"
Burada bir konuşma yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, önlerinde çok zorlu bir yerel seçim olduğunu söyleyerek; "Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu seçimlerde Besni'nin geleceğini oylayacağız. Ya birlikte Besni'nin umudunu harmanlayacağız, ya da eski alışkanlıklara yenileceğiz. Ya güzel bir ilçeyi hep birlikte yöneteceğiz, ya da 16 yıllık iktidarında ilçemize hizmet getirmeyenlere yetki vereceğiz. Yerel seçimler hizmet ve proje odaklı olmalıdır. Biz ilçemizin sorunlarını biliyoruz. Çözüm önerilerimizi hazırladık. Bizim adaylarımız güçlü dinamik ve kendilerini kanıtlamışlardır. 16 yıldır Besni'mize bir çivi çakılmadı ve ilçemiz köy şekline büründü. Besni halkı artık masal duymak istemiyor. Besni artık hizmet görmek istiyor, gelişmek istiyor, marka bir ilçe olmak istiyor. İnşallah 31 Mart'ta Genel Başkanımızın da dediği gibi Mart'ın sonu Besni'de de bahar olacak" dedi.
AÇAR; "BESNİ'DE EN BÜYÜK SORUN YOKSULLUK VE İŞSİZLİK" 
Kılınç'tan sonra konuşan CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar ise, Besni'nin sorunlarını tespit ederek, her sorununu bildiklerini söyleyerek; "Besni’de üç aydır yapmış olduğumuz çalışmada çok ciddi sorunlar tespit ederek hepsinin notunu aldık. Şuan da Besni’nin caddelerinde, sokaklarında ve her bölgede olan sorunların hepsini biliyoruz. 10 yıllık yapmış olduğum belediye başkanlığı döneminde edinmiş olduğum bilgi ve tecrübe belirli sorunların üstesinden gelmeye yetecektir. Bu konuda içinizi ferah tutun. Besni’de gerçekten ciddi anlamda benim gördüğüm en büyük sorun yoksulluk ve işsizlik. Besni’nin Atatürk Caddesi dışında kalan bütün kesimlerinde kalan insanlar çok perişan bir durumda. 
16 YILLIK İKTİDARDA BESNİ HİÇBİR ŞEY ALAMAMIŞTIR
Bana Besni’nin sokaklarını bilmiyor diyen arkadaşlara buradan sesleniyorum. Siz 16 yıldır Besni’nin sokaklarında gezdiniz de ne yaptınız? Bu insanların yoksulluğunu mu giderdiniz? Bu insanların işsizliğini mi giderdiniz? Bu insanların refah seviyesini mi yükselttiniz? Siz bu insanlar için ne yaptınız? Siz bu insanlar üzerinden ranttan, çalmaktan, çırpmaktan başka bu insanlara ne verdiniz? Ben size bunu sormak istiyorum. 16 yıldır bu kadar güçlü bir iktidarda Besni hiçbir şey almamıştır. Besni’ye bir tane hastane dışında iktidar tarafından yapılmış hiç bir şey yok. Halbuki iktidar diğer ilçelerde ufak tefek de olsa yatırımlar yapmıştır ama, maalesef Besni’miz iki kişinin arasında kalmış, o çekmiş bir tarafta belediye başkanı olmuş, diğeri çekmiş öbür tarafta iki dönem milletvekilliği yapmış, ama Besni hiçbir şey almamış. Artık bu çekişmelere bu insanlar üzerinden yapılan siyasete dur dememiz gerekiyor. 
BİZİM BESNİ İÇİN ÇOK CİDDİ PROJELERİMİZ VAR
31 Mart seçimlerinde siz bunlara kenarda durun, Vakkas Açar gelsin bizim sorunlarımızı halletsin demenin zamanı gelmiş de geçiyor deme zamanıdır. Bizim bu konuda insana dokunan, sosyal belediyeciliği hayata geçireceğimiz çok ciddi projelerimiz var. Bunların hepsini biz muhalefet de olsak bir şekilde hayata geçireceğiz. Kesmetepe’de nasıl ki 10 yıldır alt yapı, kanalizasyon, sosyal tesis ve parklar yapılıp hiçbir sorunu kalmadıysa, Besni’de de bunun daha fazlasını siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bizde bu bilgi, beceri ve tecrübe mevcuttur. Bu konuda herkes müsterih olabilir. Şuan da Türkiye’nin dört bir tarafında Cumhuriyet Halk Parti’li Belediyeler Vakkas Açar’ın ve Vakkas Açar ile birlikte Besni’nin emrinde olduğunu söylüyorlar. İnşallah seçimden sonra bu arkadaşlarımızla birlikte Besni’mizin bütün sorunlarını ve eksiklerini birlikte çözeceğiz. Biz bu projeleri yaparken sadece seçim Arefesinde insanları aldatmak ve yanıltmak için değil, bizim söylediğimiz her bir projemiz hayata geçebilecek mali kaynağı belediyemiz tarafından kardeş belediyecilik projesi adı altında gerçekleştirebileceğimiz projelerdir" dedi.