Seçim bürosunda düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Bayram Yılmazkaya'nın yanı sıra, CHP Adıyaman Milletvekili Adayı Hakan Kılınç, CHP Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, CHP Besni İlçe Başkanı Ahmet Deveci ve partililer katıldı.

KILINÇ; "BESNİ BU SEÇİMLERDE TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NE DAMGA VURACAK"

Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Adayı Hakan Kılınç, bütün partililerin ve Besnililerin bayramını tebrik etti. 24 Haziran'da inşallah Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi'ni de ülkede iktidar yapacaklarını ifade eden Kılınç; "Bundan hiç şüpheniz olmasın. Önümüzde seçimlere bir hafta kaldı. Hep birlikte çok güzel kampanyalar yürütüyoruz. İnşallah 24 Haziran'da da bunu taçlandıracağız. Besni bu seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne damga vuracak. Besnili hemşerimiz gururumuz Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'yı da Meclise göndereceğiz. Bununla da yetinmeyip, Adıyaman'da da Milletvekilini 1 değil, birden fazla göndereceğiz. 1 haftalık süreç içerisinde gece gündüz demeden tempomuzu ikiye katlayarak omuz omuza gezerek 24 Haziran'da Besni'nin hak ettiği vekilliğini hep birlikte 25 Haziran'da kutlayacağız" dedi.

YILMAZKAYA; "BESNİLİLER GİTTİKLERİ YERİ HER ZAMAN AYAĞA KALDIRDI"

Kılınç'tan sonra konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Bayram Yılmazkaya ise, Besnililerin gittikleri yerlere yük olmadığını söyleyerek, Besnililerin gittikleri her yeri ayağa kaldırdığını söyledi. 24 Haziran'da ciddi bir seçime gideceklerini ifade eden Yılmazkaya; "Ciddi bir seçime gidiyoruz. Besni bilinçli, akıllı, ülkesini takip ediyor ve ülkesinin geleceği için ne gerekiyorsa onu yapıyor.

İKTİDARIN EN BÜYÜK HASARLARINDAN BİRİSİ EKONOMİ

İktidarın en büyük hissettiğimiz hasarlarından birisi ekonomi. Yaklaşık 1 aylık süreçte bu iktidarın yüzünden cebimizdeki 100 lira 70 lira oldu. Bu iktidarın vereceği hiç bir şey kalmadı. Her seferinde bir inşaat ekonomisiyle karşımıza çıktılar. Bir seçimde dediler ki 3. Havalimanı, bir seçimde dediler ki 3. köprü, şimdide Kanal İstanbul diyorlar. Şimdi de kıraathaneleri çıkarttılar. Neden kıraathane diyorlar biliyor musunuz? İşsizlik almış başını gidiyor. Gencecik çocuklarımız sokakta oturacağına onları kıraathanelere sokup çay ve kekle onları susturmaya çalışıyorlar. Ne kadar kahve varsa kapanacak. O kıraathane projesinde bile rant var. Kıraathane projesinde 1 milyon dolarlık yatırım var. Diğerlerinde olduğu gibi bunu da kendi yandaşlarına peşkeş çekecekler ve ülkemizin parasını çarçur edecekler. Kocaman bir tarım ülkesiydik, şimdi mercimek ithal ediyoruz, tarlalarda artık bıraktığımız samanları şimdi ithal ediyoruz. Memleketimiz ne hale geldi. Allah beni sizlere mahcup etmesin. Kılınıza zarar gelse kendimi yakarım, bunu iyi bilin. 30 yıl boyunca mesleğimden dolayı yanıma gelen herkese elimi uzattım.

HAYIRSEVERLER OLMASAYDI BESNİ KÖY OLURDU

Besni sıkıntılı. Besni'de hayırsever Merinos olmasaydı, Besni'de ne vardı? Hayırseverlerimiz olmasaydı Besni köy olurdu köy. Besni'de Mehmet Erdoğan'dan sonra aday göstermediler. Bu yörenin ne günahı var? Burayı önemsemiyorlar. Ama aramızda şu an bir adayınız var. Hakan Kılınç şu anda bıçak sırtında gidiyor. Gelin Hakan Kılınç için bu bıçak sırtını engelleyelim. El ele verek Besni'mize hizmet edelim. Bu da çalışma, emek, sevgi ve oy ile olur. Besni ayağa kalkmış, gece gündüz çalışıyorsunuz. Çalışmalarınızın karşılığını eminim alacaksınız ve Hakan Kılınç'ı Meclise göndereceksiniz" dedi.

Konuşmaların ardından partililerle bayramlaşmadan sonra esnaf gezisi yapıldı.